PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdayda başaktaki bu sorun süne zararlısımı..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="özgür" data-source="post: 1336509" data-attributes="member: 54456"><p>Ben andino ektim yan komşularda başka cins buğday var.Ve zarar yok.Hatta ekili olan bölgeyi tümüyle gezdim hiç bir zarar yok..Benim buğdaylar dışında...Sadece erkenci buğdayda ve sınırımdaki komşuda aynı cins ekti.Bu sorun ondada var.Geri kalan yerlerde hep arpa zaten.Yerler kıraç yer.Ama tarlada bu kadar zarar vrebilecek bir süne yoğunluğuda yok.Bu zarara göre çok yoğun süne olması gerekir.Anlam veremedim.Koyduğum resimin aynısı ama başak uçlarından daha az zarar var bende.Birde ziraatcinin dediği ergin süneler mart başındaki sıcaklarda erken indi tarlalara.Sonra havalar soğuyunca buğday olması gerekende çok geç başak çıkardı.Erken çıkan başkları taneler dolmasa bile içindeki proteni emgi yaparak başağa zarar veiyolar dedi.Mevsimlerin bozulması sebebiyle Bu tür zararda yapıyolarmış..Yapıyolarsada sadece bende yokki buğday,, civar yerlerdede var onlardada olması lazım diye düşündük ama bir tarlada olup diğer tarlada olmayabiliyormuş.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="özgür, post: 1336509, member: 54456"] Ben andino ektim yan komşularda başka cins buğday var.Ve zarar yok.Hatta ekili olan bölgeyi tümüyle gezdim hiç bir zarar yok..Benim buğdaylar dışında...Sadece erkenci buğdayda ve sınırımdaki komşuda aynı cins ekti.Bu sorun ondada var.Geri kalan yerlerde hep arpa zaten.Yerler kıraç yer.Ama tarlada bu kadar zarar vrebilecek bir süne yoğunluğuda yok.Bu zarara göre çok yoğun süne olması gerekir.Anlam veremedim.Koyduğum resimin aynısı ama başak uçlarından daha az zarar var bende.Birde ziraatcinin dediği ergin süneler mart başındaki sıcaklarda erken indi tarlalara.Sonra havalar soğuyunca buğday olması gerekende çok geç başak çıkardı.Erken çıkan başkları taneler dolmasa bile içindeki proteni emgi yaparak başağa zarar veiyolar dedi.Mevsimlerin bozulması sebebiyle Bu tür zararda yapıyolarmış..Yapıyolarsada sadece bende yokki buğday,, civar yerlerdede var onlardada olması lazım diye düşündük ama bir tarlada olup diğer tarlada olmayabiliyormuş. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdayda başaktaki bu sorun süne zararlısımı..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt