PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdayda başaktaki bu sorun süne zararlısımı..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="aenema" data-source="post: 1336542" data-attributes="member: 86165"><p>Valla hocam geçen sene de Mart bir garip geçmişti ama bu yıl cidden mart nisan çok farklı bir yıl oldu. Erken ekim verime katkı yapıyor ama bu yılki mart-nisan ayı da erken ekmeye korkutuyor. Geç eker hızlı büyütür yetiştiririm diye canımız çıkıyor. Aralık 10da ektiklerime biraz fazla baktım Ekim sonu ekilen Trakyadaki buğdayları geçti. 15 gün önce eksem bu soğuklar mahvedecekmiş bizimkileri de.</p><p></p><p>Tohum seçerken sadece yüksek verim odaklı olmamak dayanıklı cinsleri de tercih etmek gerekiyor. Bi de çeşitlendirmek. En az 2 ya da 3 çeşit buğday ekmek lazım. Biri kötü olursa riski bölmek için.</p><p></p><p>Bi de yapılan genel bir yanlış var. Her duyduğu tohumu iyice denemeden ekmeye karar vermek çok verim hayali ile. Bence bakanlık da en az 5 yıl denendikten sonra ruhsat vermeli ama biz de daha tedbirli olmak zorundayız. Trakyada özellikle sürekli yeni çeşit deneme hevesi var. Bizim bölgelerde de başladı. Artık buğday çeşitlerine, isimlerini öğrenmeye bile yetişemiyoruz. </p><p></p><p>Ben Hamzabey çeşidini çok denemek istiyordum. Köyden deneyenler var bu yıl 3. yılları bu sene güzel bakabilmişler verileri topluyorum bakalım seneye bir miktar ekmeye karar verebilirim toplam ekilecek yerin %10-20sini geçmemek kaydıyla.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aenema, post: 1336542, member: 86165"] Valla hocam geçen sene de Mart bir garip geçmişti ama bu yıl cidden mart nisan çok farklı bir yıl oldu. Erken ekim verime katkı yapıyor ama bu yılki mart-nisan ayı da erken ekmeye korkutuyor. Geç eker hızlı büyütür yetiştiririm diye canımız çıkıyor. Aralık 10da ektiklerime biraz fazla baktım Ekim sonu ekilen Trakyadaki buğdayları geçti. 15 gün önce eksem bu soğuklar mahvedecekmiş bizimkileri de. Tohum seçerken sadece yüksek verim odaklı olmamak dayanıklı cinsleri de tercih etmek gerekiyor. Bi de çeşitlendirmek. En az 2 ya da 3 çeşit buğday ekmek lazım. Biri kötü olursa riski bölmek için. Bi de yapılan genel bir yanlış var. Her duyduğu tohumu iyice denemeden ekmeye karar vermek çok verim hayali ile. Bence bakanlık da en az 5 yıl denendikten sonra ruhsat vermeli ama biz de daha tedbirli olmak zorundayız. Trakyada özellikle sürekli yeni çeşit deneme hevesi var. Bizim bölgelerde de başladı. Artık buğday çeşitlerine, isimlerini öğrenmeye bile yetişemiyoruz. Ben Hamzabey çeşidini çok denemek istiyordum. Köyden deneyenler var bu yıl 3. yılları bu sene güzel bakabilmişler verileri topluyorum bakalım seneye bir miktar ekmeye karar verebilirim toplam ekilecek yerin %10-20sini geçmemek kaydıyla. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Buğdayda başaktaki bu sorun süne zararlısımı..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt