Buğdayların durumu 13 Nisan Mardin Kızıltepe

Buğday: Cemre
Ekim Tarihi :6-7 Kasım
Ekim Sıklığı: 32 kg/da (Serpe ile)
Taban Gubresi : 30 kg/da DAP
1.Üst Gübre: 26 kg/da AN (33)
2.Üst Gübre: 16 kg/da AN (33)
Yabancı ot ilaçlaması : Axial + Granstar + Yaprak Gübresi (Gübretaş Combi, 10.30.10)
Pas Septoria Süne İlaçlaması : Duet Super + Robin + Yaprak Gübresi ( Gübretaş Combi, UAN, 10.05.40, Aminoasit, Bor-8)

Ynt: Buğdayların durumu 13 Nisan Mardin Kızıltepe

senesi bol olsun unsal bey.
maşallah ekinlerinizin durumu cok güzel.
taban ve yüzüne toplamda 72 kilo gübre atığınızı yazmışınız.1 dönüm kaç metre kare sizin orda .
bide verim olarak nasıl sizin oralar.

ünsal abi maşaallah güzel ekin olmuş bereketli olsun...
ocak şubat aylarında daha göcekti baya büyümüş :)

Eğer sulu ise bakımınız normal hatta güzel bir bakım... eğer sulu ise dekara 1000 m2 den 600 kg yi geçer..

İyi dilekleriniz için cok tesekkurler senyurttantan sevgiler saygılar
Yabancı ot ilaçları ile combi ve npk gibi yaprak gubreleri karısabiliyor kimyasal acıdan problme yok sadece aminoasit kaistırmayın dedi gubratasın muhendisi sadece ( ben aslında yabancı ot ilaçları ile yaprak gubrelerini karıştırma taraftarı değilim ama hava sartlarında dolayı beraber attık
1000 m2 olarak yaklasık verimler normal şartlarda pmauk yeri , nadas tarla ise 700-800 kg / da arası
Mısır yerlerine ekilen buğdayların ekim tarihi aralık sonu ocak aylarına denk gediği için 500-600 kg /da verimlere ulaşıyoruz
Araziler sulu arazi
Gecen yılda benzer uygulama yapmıştım verim olarak 700 kg ın uEri geldi bunun yanında kalite değerlerinde cok fark olusuyor yaprak gubrelerinde bu receteyi kullanınca gluten ve protein değerleri aynı cins buğdayı eken ve bu uygulamaya yapmayan tarlalarla karsılastıgımda

Axial ın etiketinde lintur diye geniş yapraklı yabancı ot ilacı ile karışım önerisi var bende başka bir ilaçla karışamaz gibi bir sonuca vardım, o yüzden sordum.

maşallah unsal bey buğday güzel gözüköyor inşallah verdiğin emeklerın karşiliğını alırsın bizde ancak mayısın 10 dan sonra başaklar görünür

mayıs başi pas ilacı ve biraz azotlu gübre 33nıtrat atmayı düşünüyorum ilk defa gübreyı bu vakıte denıyecem sizin bu konuda fıkrınız nasıl unsal bey