PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
buğün dolar 'çakıldı', geçmiş olsun...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1415637" data-attributes="member: 59451"><p>Aslında büyük kurumsallaşmış özel şirketlerde çalışan arkadaşlarlada muhabbet ettik dün akşam</p><p></p><p>bir dediki yaaa verseler 8-9 bin lira maaş noolcak yani ülke bu kadarmı bitik şuna bak maaş nerde kaldı hiçbişeye yetmiyo, sürekli hepsi yönetime laf attı.</p><p></p><p></p><p>dedimki birine sen patronun en fazla gazetede resmini görmüşündür, ürettiğiniz mallara zam yaptımı hemen anında fiyat güncelleyen satış birimeri var değilmi, neden emeğini sattığın halde patronu hiç görmüyorsun, çık git ben patronu görecem de, maaşıma zam yap de, maaşa güncelleme istiyorum de, böyle bir yöntem aslında çalışanlara uygulanmalı,</p><p></p><p> olmaz diyor, niye? sendika var, sendikada işte zam oranı konuşuluyor ama konuşulan rakam şimdiden bitmiş piyasa o rakamı sollamış.</p><p></p><p>o zaman kardeşim kusura bakma yönetimler sana çare üretmek için gelmiyor, onlar kendi düştüğü çokurdan çıkmak için debelenir, yok bütçesi yok borcu yok borcun faizi gibi gibi uzar bu konular, seni kuyudan kurtarmak için ip atacak ne zamanı nede durumu var, herkes kendi düştüğü yerden kurtulmak için debeleniyor dedim.</p><p></p><p> durumu kavradığında ben suçlu oldum, vay efendim niye yönetimler suçlu değilmi bu durumdan.</p><p></p><p>haklı olması birşeyi değiştirmez kendileri için çözüm yok hiçbirinde, noolur böyle bilmem artık diyecek söz yok.</p><p></p><p> yönetimlerin kendilerine bulduğu çıkış yolu aslında en alt tabakayı en çok, sırayla yukarı doğru her tabakayı çukura itmekten ibaret, çukurda ben debeleneceğime girin siz debelenin, bunuda yumuşak kelimelerle atlatırlarsa halk yerse ne ala, yemezsede çukurdan çıktımı işi bitmiştir, onun meselesi son derece basit, çözümüde hep basit, sadece bu basitliği halk tabakalarına anlatabilmek mesele olur onlar için.</p><p></p><p> işçiler memurlar bir dereceye kadar bu durumlar için çok çeşitli sistemler devreye aldırabilirler yapabilecekleri çok şey var bence ama işsiz kalırım korkusu onları patron yüzü görmeden yaşamaya itmiş hep.</p><p></p><p> Üreticinin çiftçinin zaten çözümü hiç yok bu durumda,</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1415637, member: 59451"] Aslında büyük kurumsallaşmış özel şirketlerde çalışan arkadaşlarlada muhabbet ettik dün akşam bir dediki yaaa verseler 8-9 bin lira maaş noolcak yani ülke bu kadarmı bitik şuna bak maaş nerde kaldı hiçbişeye yetmiyo, sürekli hepsi yönetime laf attı. dedimki birine sen patronun en fazla gazetede resmini görmüşündür, ürettiğiniz mallara zam yaptımı hemen anında fiyat güncelleyen satış birimeri var değilmi, neden emeğini sattığın halde patronu hiç görmüyorsun, çık git ben patronu görecem de, maaşıma zam yap de, maaşa güncelleme istiyorum de, böyle bir yöntem aslında çalışanlara uygulanmalı, olmaz diyor, niye? sendika var, sendikada işte zam oranı konuşuluyor ama konuşulan rakam şimdiden bitmiş piyasa o rakamı sollamış. o zaman kardeşim kusura bakma yönetimler sana çare üretmek için gelmiyor, onlar kendi düştüğü çokurdan çıkmak için debelenir, yok bütçesi yok borcu yok borcun faizi gibi gibi uzar bu konular, seni kuyudan kurtarmak için ip atacak ne zamanı nede durumu var, herkes kendi düştüğü yerden kurtulmak için debeleniyor dedim. durumu kavradığında ben suçlu oldum, vay efendim niye yönetimler suçlu değilmi bu durumdan. haklı olması birşeyi değiştirmez kendileri için çözüm yok hiçbirinde, noolur böyle bilmem artık diyecek söz yok. yönetimlerin kendilerine bulduğu çıkış yolu aslında en alt tabakayı en çok, sırayla yukarı doğru her tabakayı çukura itmekten ibaret, çukurda ben debeleneceğime girin siz debelenin, bunuda yumuşak kelimelerle atlatırlarsa halk yerse ne ala, yemezsede çukurdan çıktımı işi bitmiştir, onun meselesi son derece basit, çözümüde hep basit, sadece bu basitliği halk tabakalarına anlatabilmek mesele olur onlar için. işçiler memurlar bir dereceye kadar bu durumlar için çok çeşitli sistemler devreye aldırabilirler yapabilecekleri çok şey var bence ama işsiz kalırım korkusu onları patron yüzü görmeden yaşamaya itmiş hep. Üreticinin çiftçinin zaten çözümü hiç yok bu durumda, [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
buğün dolar 'çakıldı', geçmiş olsun...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt