PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
buğün dolar 'çakıldı', geçmiş olsun...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1415667" data-attributes="member: 59451"><p>Bende Cumhuriyet tarihine bakayım dedim, aslında %38 ler %50 li değer kayıpları bile çok ağır devalüasyonlar diye geçiyor, yönetimleri hüsrana uğratmasıda cabası olmuş hep.</p><p></p><p> son bir yıldaki değer kaybı dün %61 i bulmuşsa ağır bir durum oluşmuş demektir, ekonomik model denerlerken başka şeyler olmasın, misal ilk Recep Peker zamanında yapılan hiçde umulmayan bir sonuç doğurmuşki son derece normal umulmayanın beklenmeyenin olması, o zaman 2. dünya savaşının getirdiği zorluklar ile bir model denemişler turmamış, şimdide pandemi nin getirdiği zorluklar, artan küresel enerji ve gıda fiyatları vs. deniyor gibi duydum ama bunlar benzerlik gösteren bahneler olduğunu düşünüyorum, sonu hayır olacakmı göreceğiz.</p><p></p><p> Bakalım 31 ARLIK 2020 dolar kuru 7,43 kapamış, tarihe göre yüzde 30 üzeri tehlikeli seviye başlangıcı, aslında 30 üzeri şu zamanda çok kötü bencede, zaten hep geçmiştede öyle olmuş, 30 üzeri bir başarı hikayesi çıkmamış, ardından genelde yönetim değişikliği gelmiş. 7,43 den yüzde 30 değer kaybı 9,65 yaparki şimdilik görünen buralara gelmez, o zaman yeni ekonomi modeli deneyenleri bekleyen başka şeyler olması kuvvetle muhtemeldir, önümüzdeki bir yıl herşeye hazır olmakda fayda var görünüyor.</p><p></p><p> [ATTACH=full]66213[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1415667, member: 59451"] Bende Cumhuriyet tarihine bakayım dedim, aslında %38 ler %50 li değer kayıpları bile çok ağır devalüasyonlar diye geçiyor, yönetimleri hüsrana uğratmasıda cabası olmuş hep. son bir yıldaki değer kaybı dün %61 i bulmuşsa ağır bir durum oluşmuş demektir, ekonomik model denerlerken başka şeyler olmasın, misal ilk Recep Peker zamanında yapılan hiçde umulmayan bir sonuç doğurmuşki son derece normal umulmayanın beklenmeyenin olması, o zaman 2. dünya savaşının getirdiği zorluklar ile bir model denemişler turmamış, şimdide pandemi nin getirdiği zorluklar, artan küresel enerji ve gıda fiyatları vs. deniyor gibi duydum ama bunlar benzerlik gösteren bahneler olduğunu düşünüyorum, sonu hayır olacakmı göreceğiz. Bakalım 31 ARLIK 2020 dolar kuru 7,43 kapamış, tarihe göre yüzde 30 üzeri tehlikeli seviye başlangıcı, aslında 30 üzeri şu zamanda çok kötü bencede, zaten hep geçmiştede öyle olmuş, 30 üzeri bir başarı hikayesi çıkmamış, ardından genelde yönetim değişikliği gelmiş. 7,43 den yüzde 30 değer kaybı 9,65 yaparki şimdilik görünen buralara gelmez, o zaman yeni ekonomi modeli deneyenleri bekleyen başka şeyler olması kuvvetle muhtemeldir, önümüzdeki bir yıl herşeye hazır olmakda fayda var görünüyor. [ATTACH type="full"]66213[/ATTACH] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
buğün dolar 'çakıldı', geçmiş olsun...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt