Buyrun bunlar da benim hobim..

Ynt: Buyrun bunlar da benim hobim..

Ahmet745 link=topic=48088.msg465213#msg465213 date=1320606280' Alıntı:
tasarımını hayranlıkla izledim arkadaşım seni tebrik ediyorum başaılarının devamını diliyorum...

Çok teşekkür ederim.

imamoglu link=topic=48088.msg465205#msg465205 date=1320604730' Alıntı:
Model uçaklarla alakalı ilk sorular genelde sorduğuna benzer mahiyette oluyor, yani ne kadar yükseğe çıkabiliyor?, veya ne kadar uzağa gidebiliyor ya da kumandanın mesafesi ne kadar tarzında sorular. Ama asıl önemli olan şey şu, model uçağı uçurduğunda onu kontrol edebilmen için göz mesafenden çıkmaması lazım, bu mesafe de modelin boyutuna bağlı olarak 200 ile 300 metre civarında oluyor, eğer modeli uçuş şeklini algılayamayacak kadar uzaklaştırırsan komutları şaşırıp düşürebilirsin. Ve ne kadar süre havada kaldığı ise elektrik motorlu modellerde bataryanın boşalma süresi, patlar motorlu modellerde ise yakıt deposunun hacmi ve motoru hangi devirlerde kullandığınla alakalı, ama modeli uçurmak pilotu için aşırı dikkat gerektirdiğinden 5-10 dk. süreli uçuşlardan sonra modeli indirip aşırı dikkatten dolayı oluşan yorgunluğu gidermek gerekiyor.
Aslında haklısın göz mesafesini ben hiçç hesaba katmamiştim, dürbünlee felan uçurcak dilsin noo*-*- Onu uçurmak çokta kolay olmasa gerek hani düşürtdüğün zaman sonuçunu az çok Bilirsin,psikolojisi hele... Peki kaç yıldır bunların üzerinde çalışıyorsun ?

Çok harika bir paylaşım, teşekkürler... Çocukların sana büyük hayranlıkları ve sevgisi olmalı..:D

nailyetek link=topic=48088.msg465221#msg465221 date=1320606849' Alıntı:
Çok harika bir paylaşım, teşekkürler... Çocukların sana büyük hayranlıkları ve sevgisi olmalı..:D

Ben teşekkür ederim.., tespitinde çok haklısın, çocukların bu olaya merak ve hevesi çok fazla, zaten en büyük destekçim çocuklar diyebilirim zira büyükler böyle bir hobiyle uğraşmaktansa kahvede kağıt oynamayı tercih ediyor :)

wan7ed link=topic=48088.msg465217#msg465217 date=1320606719' Alıntı:
Aslında haklısın göz mesafesini ben hiçç hesaba katmamiştim, dürbünlee felan uçurcak dilsin noo*-*- Onu uçurmak çokta kolay olmasa gerek hani düşürtdüğün zaman sonuçunu az çok Bilirsin,psikolojisi hele... Peki kaç yıldır bunların üzerinde çalışıyorsun ?

Modeli uçurmak kolay değil evet, herşeyden önce kumanda kullanma konusunda el alışkanlığını iyice oturtmak gerekiyor. Çünkü şaşırıp kumandaya ters bir komut verdiğinizde modeli düşürme riski çok fazla. Ben model uçak işini boş zamanım oldukça yıllardan beridir yapıyorum, hatta kendimden daha fazla şeyler katabilmek adına model uçak ölçülerine uymayan kanat açıklığı 2,50 m. olan büyük uçaklarım da var ve bunların birinde ağaç kesme motoru kullandım. Bu linkte ilk yaptığım uçaklardan birinin videosu var Su37

Uzaktan kumandalı Jip kullanmıştım, tecrübem bundan ibaret:D Arada duvarlara felan da çarpiyordum. Bu Video bayaği güzelmiş. Peki profosyonel olarak planların var mı ?

wan7ed link=topic=48088.msg465227#msg465227 date=1320608388' Alıntı:
Uzaktan kumandalı Jip kullanmıştım, tecrübem bundan ibaret:D Arada duvarlara felan da çarpiyordum. Bu Video bayaği güzelmiş. Peki profosyonel olarak planların var mı ?

Profesyonellik derken yani ben model uçak işini boş zamanlarımı değerlendirmek ve keyif almak için yapıyorum, zaten bunun için yaptığım bu işe benim hobim diyorum, bu işi para kazanmak adına yapmak bu hobinin amatör ruhuna yakışmaz :)

imamoglu link=topic=48088.msg465231#msg465231 date=1320609188' Alıntı:
Profesyonellik derken yani ben model uçak işini boş zamanlarımı değerlendirmek ve keyif almak için yapıyorum, zaten bunun için yaptığım bu işe benim hobim diyorum, bu işi para kazanbmak adına yapmak bu hobinin amatör ruhuna yakışmaz :)
Evet Yakişmaz zaten içinde ki heycan bile bir anda söner kaybolur.Tam anlatmak istediğim, hani kendi uçağın bu hobiyi dahada profonelleştirmek adına girişimler patent almak gibi yada ona benzer şeyler.Yarişları felan oluyormu bunların şety*-*

Bu hobiye o kadar zaman ayıramam ama şu var, her yeni modeli tasarlar ya da yaparken bir adım ileri gidiliyor zaten..