PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Büyük Devletimizden Talebimizdir
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="SefaBakırcı" data-source="post: 1333367" data-attributes="member: 74549"><p>[USER=83816]@Kaleciki06[/USER] normalde cevap vermezdim kimseyi savunmuyorum fakat yazdığınız şeyler böbürlenmekten kibirlenmekten başka bir şey değil. Neye güveniyorsun ki bu 3 günlük dünyada? Allah sana rızkı vermiş, şükür edersin olur biter. Allah daha çok versin ama, yarın kimsenin fakirleşmeyeceğinin garantisi yok. </p><p></p><p>İki âyet-i kerime:</p><p><strong>Cehennem, kibirliler için ne çirkin ve ne kötü bir yerdir. </strong>[Nahl 29]</p><p><strong>Allah, kibredenleri sevmez.</strong> [Nahl 23]</p><p></p><p>Hadis-i şeriflerde de buyuruluyor ki:</p><p></p><p><strong>En şerliniz, katı kalbli ve kibirli olandır. </strong>[İ. Ahmed]</p><p><strong>Kibirli, ahirette Allahü teâlâyı gazaplı bulur. </strong>[Buhari]</p><p><strong>Allahü teâlâ, kibirliyi alçaltır, tevazu sahibini yükseltir.</strong> [Taberani]</p><p><strong>Kibirli, Cehennemin en derin ve azabı en şiddetli olan Bolis çukuruna atılır.</strong> [İ. Ahlakı]</p><p><strong>Kalbinde zerre kadar kibir olan Cennete giremez. </strong>[Müslim]</p><p><strong>Yiyin, için, giyinin ve sadaka verin, fakat israftan ve kibirden sakının.</strong>[İbni Mace]</p><p><strong>Hazret-i Nuh, ölürken çocuklarına, “Şirk ile kibirden çok sakının” buyurdu. </strong>[Hakim]</p><p><strong>Kibir, İblisi Hazret-i Âdem’e doğru secde ettirmemiştir. </strong>[İ. Asakir]</p><p><strong>Kibirliler kıyamette zerre gibi ayak altında kalır. Herkes onları çiğner. </strong>[Tirmizi]</p><p><strong>Allahü teâlânın buğzettiği üç kimse: Zâni ihtiyar, kibirli fakir ve zalim lider. </strong>[Tirmizi, Nesai]</p><p><strong>Kibir, her güzelliğin, </strong>[her iyiliğin, her nimetin] <strong>âfetidir. </strong>[Deylemi]</p><p><strong>Kibirli fakire şiddetli azap vardır.</strong> [Müslim]</p><p><strong>Cehennem, kibirsiz olan müslümana haram olur.</strong> [Beyheki]</p><p><strong>Kendisine el pençe divan durulmasını isteyen Cehenneme hazırlansın! </strong>[İ. Ahmed]</p><p><strong>Kibir, hıyanet ve borçtan temiz olarak ölenin gideceği yer Cennettir. </strong>[Nesai]</p><p><strong>Allahü teâlâ buyurdu ki: Kibriya ve azamet bana mahsustur. Bu ikisinde bana ortak olanı hiç acımadan Cehenneme atarım. </strong>[Müslim]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="SefaBakırcı, post: 1333367, member: 74549"] [USER=83816]@Kaleciki06[/USER] normalde cevap vermezdim kimseyi savunmuyorum fakat yazdığınız şeyler böbürlenmekten kibirlenmekten başka bir şey değil. Neye güveniyorsun ki bu 3 günlük dünyada? Allah sana rızkı vermiş, şükür edersin olur biter. Allah daha çok versin ama, yarın kimsenin fakirleşmeyeceğinin garantisi yok. İki âyet-i kerime: [B]Cehennem, kibirliler için ne çirkin ve ne kötü bir yerdir. [/B][Nahl 29] [B]Allah, kibredenleri sevmez.[/B] [Nahl 23] Hadis-i şeriflerde de buyuruluyor ki: [B]En şerliniz, katı kalbli ve kibirli olandır. [/B][İ. Ahmed] [B]Kibirli, ahirette Allahü teâlâyı gazaplı bulur. [/B][Buhari] [B]Allahü teâlâ, kibirliyi alçaltır, tevazu sahibini yükseltir.[/B] [Taberani] [B]Kibirli, Cehennemin en derin ve azabı en şiddetli olan Bolis çukuruna atılır.[/B] [İ. Ahlakı] [B]Kalbinde zerre kadar kibir olan Cennete giremez. [/B][Müslim] [B]Yiyin, için, giyinin ve sadaka verin, fakat israftan ve kibirden sakının.[/B][İbni Mace] [B]Hazret-i Nuh, ölürken çocuklarına, “Şirk ile kibirden çok sakının” buyurdu. [/B][Hakim] [B]Kibir, İblisi Hazret-i Âdem’e doğru secde ettirmemiştir. [/B][İ. Asakir] [B]Kibirliler kıyamette zerre gibi ayak altında kalır. Herkes onları çiğner. [/B][Tirmizi] [B]Allahü teâlânın buğzettiği üç kimse: Zâni ihtiyar, kibirli fakir ve zalim lider. [/B][Tirmizi, Nesai] [B]Kibir, her güzelliğin, [/B][her iyiliğin, her nimetin] [B]âfetidir. [/B][Deylemi] [B]Kibirli fakire şiddetli azap vardır.[/B] [Müslim] [B]Cehennem, kibirsiz olan müslümana haram olur.[/B] [Beyheki] [B]Kendisine el pençe divan durulmasını isteyen Cehenneme hazırlansın! [/B][İ. Ahmed] [B]Kibir, hıyanet ve borçtan temiz olarak ölenin gideceği yer Cennettir. [/B][Nesai] [B]Allahü teâlâ buyurdu ki: Kibriya ve azamet bana mahsustur. Bu ikisinde bana ortak olanı hiç acımadan Cehenneme atarım. [/B][Müslim] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Büyük Devletimizden Talebimizdir
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt