PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Buyukbas besi rasyonu yardim lutfen
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="KOBET" data-source="post: 1297385" data-attributes="member: 82567"><p>Cevap verdigin icin tesekkurler.</p><p>Suan 320 hayvan var. Kars bolgesinden toparladim.Yaslari ve canli agirliklari farklilik gosteriyor.</p><p>250kg ile 450 kg arasinda degisiyor. Yaslari da 10 ile 18 ay civari diyebiliriz. Kapali sistem ama bagli degil.</p><p>Buyukluklerine gore padoklari ayristirdim. Rasyon konusuna gelecek olursak ben kolay anlasilir olsun diye karisim toplamini</p><p>1 ton yani 1000 kg olarak aldim. Esasinda bu yukarida yazdigim rasyonu dogru oranti ile 1200 kg yapip sabah 2 karisim</p><p>aksam da 2 karisim olmak uzere (yani sabah 2400 kg aksam da 2400 kg) hayvanlara veriyorum. Toplam 16 padok var.</p><p>her padokta 20 hayvan, toplamda 320 yapiyor. Simdi agirliklarina gore hayvanlari 3 tipe ayirip(2 de olabilir). Bu yapacagimiz</p><p>rasyon karisimina ek olarak yemi verdikten sonra hayvan buyuklugune gore ektra olarak misir ve arpa karisimi (ezme) vermeyi</p><p>planliyoruz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KOBET, post: 1297385, member: 82567"] Cevap verdigin icin tesekkurler. Suan 320 hayvan var. Kars bolgesinden toparladim.Yaslari ve canli agirliklari farklilik gosteriyor. 250kg ile 450 kg arasinda degisiyor. Yaslari da 10 ile 18 ay civari diyebiliriz. Kapali sistem ama bagli degil. Buyukluklerine gore padoklari ayristirdim. Rasyon konusuna gelecek olursak ben kolay anlasilir olsun diye karisim toplamini 1 ton yani 1000 kg olarak aldim. Esasinda bu yukarida yazdigim rasyonu dogru oranti ile 1200 kg yapip sabah 2 karisim aksam da 2 karisim olmak uzere (yani sabah 2400 kg aksam da 2400 kg) hayvanlara veriyorum. Toplam 16 padok var. her padokta 20 hayvan, toplamda 320 yapiyor. Simdi agirliklarina gore hayvanlari 3 tipe ayirip(2 de olabilir). Bu yapacagimiz rasyon karisimina ek olarak yemi verdikten sonra hayvan buyuklugune gore ektra olarak misir ve arpa karisimi (ezme) vermeyi planliyoruz. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Buyukbas besi rasyonu yardim lutfen
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt