Ynt: Çalışma Sorunu
Ali kardeş geçmiş olsun . daha once fıat 640 ta başımıza gelen olayı kısaca anlatayım . mazot depo kapağının altında olan conta kıyılmış ( parçalanmış ) parçaların tamamı depo içine düşmüş .zamanında demekki bizde bunu farkedemedik kapaktan kopan parçalar deponun alt kısmında birikmiş . ama bunun ne zaman olduğunu bilmediğimizden dolayı bir şey yapmadık .
daha sonar tarla sürüm zamanı geldi pullukları takıp sürüme başladık daha 50 metre gitmeden traktör stop ediyor , tekrar hava alıyoruz yine aynı . deponun altına toplanan lastik parçalar mazot pompası vakum yapınca depo çıkışını tıkıyor ve stop ediyor . bu böyle bizi 2 gün uğraştırdı tüm filtreleri ve mazotu değiştirdik ama sonuç ayni .
2 gün sonunda depoyu sökmeye karar verdik ve söktük . deponun içinden çıkanları görünce şok olduk .depoyu temizleyip taktık tüm sorun kendiliğinden çözüldü
NOT = kışın uzun sure traktörü çalıştırmıyacaksanız mazot dolu depoya 1 lt motor yağı atarsanız vede bir miktar motoru çalıştırırsanız ( içine atılan yağın karışıp pompaya kadar gitmesini sağlamak ) sonar motoru kapatırsanız bu yağlı mazot hem pompanın kötü mazottan etkilenmesini önler hemde enjektörleri korur .daha sonra traktör çok rahat çalışır . ben yıllarca uyguladım .
sadece başka arızanız yoksa deponuzu temizlemeniz yeterli olacağını tahmin ediyorum . kolay gelsin , inşallah başka masraf çıkarmaz .