CAM FİLMİ VE KOMPRESÖR KORNA SİSTEMLERİ

Selamın aleyküm arkadaşlarım abilerim.
Traktöre cam filmi çektirmeyi düşünüyorum ancak bazı arkadaşlar sıcak olur, bazı arkadaşlar da ısıyı engeller dedi ve kafam karıştı. Biraz araştırma yaptım ve cam filmlerinin iki çeşit olduğunu gördüm
1-dereceli normal cam filmleri
2-reflekte (amerikan) cam filmleri.
Ön ve küçük camlara 0.5 diğerlerine 1 derece çektirmeyi düşünüyordum. Reflekte filmde derece var mı yok mu tam bilemiyorum.
Ayrıca yaptıran arkadaşlar maliyetini yazabilir mi?
Konu 2 : kompresör ve havalı korna
Kasnak kayışlı ve elektrik motorlu kompresörden hangisi daha sağlıklıdır.
Havalı kornalar gördükçe insanın iştahı kabarıyor.
Saygılar...

Cam filmi traktörü çok güzel gösteriyor.
Hava kompresörü ise kasnak ve kayışlı olanlar daha randımanlıdır.
Bende geri vites alarmı takmayı düşünüyorum.

Cam filmi traktörü çok güzel gösteriyor.
Hava kompresörü ise kasnak ve kayışlı olanlar daha randımanlıdır.
Bende geri vites alarmı takmayı düşünüyorum.
Geri vites alarmı ve geri görüş kamerası artık standart bir donanım olmalı. 20180901_133800.jpg20180716_202306.jpg20180713_161501.jpg

Benim traktorde cam filmi var yanlar ve arka 3 numara on cam 1 numara gunea yanlardan degdiginde hic etkisi bile olmuyor ama oncamden degince yakiyor yani sicaklarda calisirken cok faydasi var.

Aklımdaki mekanik olan kayışlı
3-4 bini buluyor
Kayışlı olan motora bağlı olduğu için, traktör arkadaki ekipmana nazaran küçük kalırsa traktörü yorabilir. Ancak traktör güçlüyse ve ekipmanı rahatlıkla çevirip üstüne güç artırabiliyorsa, o zaman mantıklı.
Bende 8095 var, çift sıra alma niyetindeyim. Eğer nasip olursa kayışlı benim motoru yorar.

Kayışlı olan motora bağlı olduğu için, traktör arkadaki ekipmana nazaran küçük kalırsa traktörü yorabilir. Ancak traktör güçlüyse ve ekipmanı rahatlıkla çevirip üstüne güç artırabiliyorsa, o zaman mantıklı.
Bende 8095 var, çift sıra alma niyetindeyim. Eğer nasip olursa kayışlı benim motoru yorar.

Kayışlı olanların klima kompresörü gibi manyetik kavraması yok mu? Sürekli devrede olmaması lazım. Traktörün orjinalinde olan sistemleri kayışlı olarak görüyorum ben. Elektrikli sistem performans yapacak mı acaba...

İhtiyaç olduğunda doldurmak daha mantıklı geliyor bana. Ama konuya hakim olmadığımızdan tam bişey diyemiyorum. Aslında üretici firmaların forumdaki konuları takip ederek müşteriyi aydınlatması ve soruları cevaplayıp uygun ürüne yönlendirmesi lazım.

Kayışlı olan klima gibi otomatik de çalışabiliyor düğmesi var kapatabiliyorsunda ihtiyaç olunca çalıştırıyorsun iş yaparken traktöre yükü olacağını sanmam yani kaoandığı için

Kayışlı olan klima gibi otomatik de çalışabiliyor düğmesi var kapatabiliyorsunda ihtiyaç olunca çalıştırıyorsun iş yaparken traktöre yükü olacağını sanmam yani kaoandığı için
Ben hava azaldıkça dolduruyor diye biliyordum. Bu forumda herkesin sadece bi nebze bilgisi olan konularda, bilgi paylaşımı çoğaldıkça herşey netleşiyor. Trakkulup bu yönden tartışmasız en kaliteli Tarım forumu

Bu cam filmlerini Geçen sene yaptırmıştim 2 numara ön cam ve camlarda (sağda solda teker camları) yok sadece ön camda güneşlik var. Arka en alttaki küçük camda yok arka açılan camından en alt kısmında 7_8cm boş biraktirdim hidrolik seviyesini rahat göre bilmek için.
Ben çok memnunum piyasaya slaj derimi yaptığım için oglenin sıcağında kabin yüksek olduğu için sağ ve sol camdan güneş tam kafama vuruyordu iyi oldu. klimayı sürekli calistiramiyorum bir saat çalıştırdıktan sonra kapatıyor um bana dokunuyor kafa ağrısı yapıyordu şimdi iyi tavsiye ederim benim gibi piyasa işi yapıyorsanız özellikle.
Havalı korna yi da netten sipariş le almisttm 125 liraya kompresör olduğu için 5 metre hortumla bağlantı larini kendim yaptim IMG_20180809_193646.jpgIMG_20180809_193636.jpgIMG_20180806_145150.jpgIMG_20180806_145058.jpg