Çapa makinesi

Herkese merhabalar, traktör almadan önce burada fikir alışverişi yapmıştım. Çok faydalı oldu. Şimdi tekrar kıymetli bilgilerinize ihtiyacım var. Ağaç dipleri için çapa makinası almayı düşünüyorum. Aynı zamanda da arkasına römork takıp ufak tefek yüklerde, traktörün girmediği yerlerde ya da traktör çalıştırmaya değmeyecek işlerde kullanmayı düşünüyorum. 7-12 hp arası bir şey almayı düşünüyorum. Fakat markalar arası inanılmaz bir fiyat farkı var makinede aradığım en önemli özellik sınıfına göre ağır olması. Kaan marka ucuz 36s3 ya da 56s almayı düşünüyorum. Çevremde kullananlar da var 7 hp modelleri ama araştırma yaptığımda çevremdekiler memnun olsa da genel olarak insanlar memnun değil. Sizce 2 3 katı para ödeyip herkesin mutabık olduğu modellere mi yönelmeliyim yoksa risk alıp Kaan mı almalıyım? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.