Çatı su - ısı izolasyon hakkında

Merhaba.

Köyde 25-30 yıllık bir (beton) bina satın aldık. Yaklaşık 75m^2.

Üzerine kiremit çatı istemiyoruz.

Tavan su almaya başladığı için izolasyon yaptırmayı planlıyoruz. Polüretan, zift, fayans kaplama vb çok çeşitli malzeme önerildi; karar veremedik.

Yaptıracağımız malzemenin, ısı yalıtımıda olsa iyi olur herhalde.

Siz ne önerirsiniz?

Merhaba.

Köyde 25-30 yıllık bir (beton) bina satın aldık. Yaklaşık 75m^2.

Üzerine kiremit çatı istemiyoruz.

Tavan su almaya başladığı için izolasyon yaptırmayı planlıyoruz. Polüretan, zift, fayans kaplama vb çok çeşitli malzeme önerildi; karar veremedik.

Yaptıracağımız malzemenin, ısı yalıtımıda olsa iyi olur herhalde.

Siz ne önerirsiniz?
Sandviç panel hiç ona buna gitmeyin yaptırın rahat edin

Binanın üzeri boşsa I demiri 50 cm arayla döşenip, 2mm sac döşenir.Yalıtım olarak sac üstüne köpük(strafor) veya ytong aralıklı olarak döşenir.Çeşan 5 lik demir kalınlığında ızgara demir döşenir.10 cm kalınlığında beton atarsınız.Kalıp derdi olmaz, fakat demir fiyatları yüksek.Sandviç panel geçen yıl 40 TL/m^2 idi, bu yıl 55 TL/m^2 civarları fiyatı var.Demir 130 krş tan 200 krş a fiyatlar yükseldi.Piyasa durgunlaştı.
Çatı altı tavan üzeri köpük kaplamada yapılıyor.Suya dayanıklı tutkal emdirilmiş hazır levhada kullanılabilir.
Binanızın durumu hakkında biraz daha açıklayıcı bilgi vermelisiniz.

Düz teras gibi olacak ve üzerine çıkılacaksa fayans en sağlıklısi üzerine cikilmayacaksa poliüretan önermem güneşte zamanla gevrek dağılır. zift gibi sürülen beyaz izolasyon malzemesi var hem yazın az ısınır hemde akma derdi olmaz lakin bu işin püf noktası suyun göllenme yapmaması. Gollenmeyi engelleyemiyorsanız epoxi lazım oda çok pahalıya gelir

TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kardeş marka vermek istemiyorum ama bir boya markasını su tut diye teraslar için geliştirdiği bir ürün var. Bunu 2 kat şeklinde sıralı uygula. Yada önce bir meyil şapı lazım değilse direk kaplama harcı geotextil keçeleri var git çatı malzemesi satan yerlerde rahatlıkla bulursun. Sonraüstüne ısı yalıtımı istiyosan en az 5 mm foamboard yada ısıpan panellerden (bunu seçerken dikkat et densite önemli ve nefes alan ürünü iste.) yok değilse üstüne ister başta önerdiğim su tut ürünü istersen direk çakıl taşı vs. ser yada istersen harç yap ve fayans kapla olsun bitsin. Ha bu arada geo tekstili üst üste bindirerek yapacaksın kenarlardan en az 5 veya garanti istiyorsan 10 cm olmalı binen kısımlara kaliteli izolasyon yapışkanı al. Adi alırsan ileride çatlak yapar nem su yürür. Duvar kenarlarını da bohçalayacaksın duvarın başladığı yerden en az 10 cm yukarı kadar geo tekstil devam edecek ve altta yapıştırıcı olacak! Bu çok önemli, basit önerim bu şimdilik. Kolay gelsin.

Çatıyı komple mi kaldıracaksınız yoksa sadece çatının üzerindeki kiremiti kaldırıp yerine başka bi malzeme mi yapacaksınız çatıyı kaldırmayacaksanız kiremitin altına mebran serip kiremiti yeniden serebilirsiniz.benim evin üstü ters tavan lambiri beton yok kiremitle uğraşılmıyor diye köpüklü onduline yaptım su akıtmasina kesin cozum oldu ama altında köpük olmasına rağmen yazın çok sıcak kışın çok soguk olmaya başladı.sonra beton eternit düşündüm yapılan yerlere gittim baktım ayni sıcaklık yazın ondada var sonrasında tek cozum olarak kiremite donmeye karar verdim su akıtmasina çare olarak kiremitin altına 3milim mebran serdim hem su akitmasindan hemde aşırı sıcaktan yazın kurtuldum kışın çok bi faydası olmuyor ama pişmiş kiremit kadar ısıyı kesen çatı malzemesi görmedim sadvich panelde dahil buna,
Eğer hiç çatı düşünmüyor san çok çeşitli kimyasal maddeler var bunların başında epoksi geliyor ve ek yapıştırma olmadan kesin çözüm heryeri tek parça