PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Çiftçi Çocuğu Olmak, Çiftçilikle beraber Çocuk Yetiştirmek
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ismail_17" data-source="post: 990266" data-attributes="member: 25443"><p><strong>Ynt: Çiftçi Çocuğu Olmak, Çiftçilikle beraber Çocuk Yetiştirmek</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Aslında ben bu konuya tam vakıf olacak yaştayım 70 yaşında işin başında hala çalışan iş arkadaşım ve ortağım babam endüstri meslek lisesi 3 . sınıfta okuyan bir oğlum var .</p><p>İyi bir çiftçi nasıl yetişir, iyi bir baba ve aile ile seninde örneklerinde bahsettiğin gibi bende öyle babalar tanıyorum ki çocukları başarsın başarılı olsun diye kendini maddi ve manevi yönden heba eden , öyle babalar tanıyorum ki çocuklarını kendi maddi çıkarlarına heba eden .</p><p></p><p>Ben şu an oğlumu okul okutuyorum kendi başarısına göre oda elinden geldiğince bana yardım ediyor, yaz tatili ve hafta sonu fazla yüklenmiyorum çünkü öğrenci sonuçta okuldaki başarısını etkilemesin </p><p>Ama benim kadar traktöre tarlaya meraklı değil , önemli de değil zaten önemli olan sorumluluk sahibi olabilmek sorumluluk sahibi olunca her şeyi öğrenir ve başarır sorumluluk seninde yukarıda bahsettiğin gibi çok önemli tabi sorumluluk sahibi başarılı bir çiftçi adayı çocuk hem okul hayatını hem babasından çiftçilik hayatını öğrenmeli ta ki üniversite bitirinceye kadar, üniversite bitirince işin başına geçebilir, bu süreçte baba çok zor zamanlardan geçse de çocuk okul hayatını bitirinceye kadar sabırlı olmalı .</p><p></p><p>Okul bitti şayet okuldaki başarısı çok yüksek ise tahsilini gördüğü işi yapsın çünkü tahsilini gördüğü iş daha iyi gelir getirirse onu yapsın </p><p></p><p>Yada iki iş birden yapabilir ben oğlum için öyle düşünüyorum hem bizim işleri yapar hem sanayi de fabrikada çalışabilir</p><p></p><p>Okul okumasa ilk okuldan sonra bizim işe başlasa olmaz çünkü bir çok konuda teknik bilgi yönünden yetersiz kalır .</p><p></p><p>Okul kumalı çocuk baba beni neden okutmadın demesin</p><p></p><p>Hatta veterinerlik hayvan bakımı besleme yada ziraat bitki toprak besleme konularını okusa daha güzel.</p><p></p><p>Ben orta okul mezunu bir çok konuda yetersiz kalıyor bilgim babam bana sorumluluğu öğreti en güzeli sabah erken kalkmayı vaktini iyi kullanmayı öğretti , hiç malını mülkünü kıskanmadı malım gibi kullanırım ama bir konuda anlaşamıyoruz hala birlikte ortak çalıştığımız halde benim babam çok karizmatik insan baskın karakterli her işi ona sorayım ister her konuda fikir yürütür sormayınca hala kızar bana niye sormadın gibi </p><p>Bende bir çok konuda başarısız buluyorum kendimi 20 yıldır inek sağıyorum hiç aralıksız 20 yıldır hayvan sayısı aynı çoğaltamadım halbuki çok güzel imkanlarımız var, ama babam koyun bakıyor aynı işletmede ben inek babam benim koyunlara bakmamı istedi hep bende babamın modern süt inekçiliği konusunda bana yardımcı olmasını istedim olmadı vesselam evleneli 20 yılı geçti geçinip gidiyoruz ama babam hala koyuncu ben inekçi </p><p>Okul okusaydım daha iyi olurdu diye düşünüyorum babamı da daha iyi anlardım babama da kendimi daha iyi ifade ederdim</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ismail_17, post: 990266, member: 25443"] [b]Ynt: Çiftçi Çocuğu Olmak, Çiftçilikle beraber Çocuk Yetiştirmek[/b] Aslında ben bu konuya tam vakıf olacak yaştayım 70 yaşında işin başında hala çalışan iş arkadaşım ve ortağım babam endüstri meslek lisesi 3 . sınıfta okuyan bir oğlum var . İyi bir çiftçi nasıl yetişir, iyi bir baba ve aile ile seninde örneklerinde bahsettiğin gibi bende öyle babalar tanıyorum ki çocukları başarsın başarılı olsun diye kendini maddi ve manevi yönden heba eden , öyle babalar tanıyorum ki çocuklarını kendi maddi çıkarlarına heba eden . Ben şu an oğlumu okul okutuyorum kendi başarısına göre oda elinden geldiğince bana yardım ediyor, yaz tatili ve hafta sonu fazla yüklenmiyorum çünkü öğrenci sonuçta okuldaki başarısını etkilemesin Ama benim kadar traktöre tarlaya meraklı değil , önemli de değil zaten önemli olan sorumluluk sahibi olabilmek sorumluluk sahibi olunca her şeyi öğrenir ve başarır sorumluluk seninde yukarıda bahsettiğin gibi çok önemli tabi sorumluluk sahibi başarılı bir çiftçi adayı çocuk hem okul hayatını hem babasından çiftçilik hayatını öğrenmeli ta ki üniversite bitirinceye kadar, üniversite bitirince işin başına geçebilir, bu süreçte baba çok zor zamanlardan geçse de çocuk okul hayatını bitirinceye kadar sabırlı olmalı . Okul bitti şayet okuldaki başarısı çok yüksek ise tahsilini gördüğü işi yapsın çünkü tahsilini gördüğü iş daha iyi gelir getirirse onu yapsın Yada iki iş birden yapabilir ben oğlum için öyle düşünüyorum hem bizim işleri yapar hem sanayi de fabrikada çalışabilir Okul okumasa ilk okuldan sonra bizim işe başlasa olmaz çünkü bir çok konuda teknik bilgi yönünden yetersiz kalır . Okul kumalı çocuk baba beni neden okutmadın demesin Hatta veterinerlik hayvan bakımı besleme yada ziraat bitki toprak besleme konularını okusa daha güzel. Ben orta okul mezunu bir çok konuda yetersiz kalıyor bilgim babam bana sorumluluğu öğreti en güzeli sabah erken kalkmayı vaktini iyi kullanmayı öğretti , hiç malını mülkünü kıskanmadı malım gibi kullanırım ama bir konuda anlaşamıyoruz hala birlikte ortak çalıştığımız halde benim babam çok karizmatik insan baskın karakterli her işi ona sorayım ister her konuda fikir yürütür sormayınca hala kızar bana niye sormadın gibi Bende bir çok konuda başarısız buluyorum kendimi 20 yıldır inek sağıyorum hiç aralıksız 20 yıldır hayvan sayısı aynı çoğaltamadım halbuki çok güzel imkanlarımız var, ama babam koyun bakıyor aynı işletmede ben inek babam benim koyunlara bakmamı istedi hep bende babamın modern süt inekçiliği konusunda bana yardımcı olmasını istedim olmadı vesselam evleneli 20 yılı geçti geçinip gidiyoruz ama babam hala koyuncu ben inekçi Okul okusaydım daha iyi olurdu diye düşünüyorum babamı da daha iyi anlardım babama da kendimi daha iyi ifade ederdim [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Çiftçi Çocuğu Olmak, Çiftçilikle beraber Çocuk Yetiştirmek
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt