PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Çiftçi Çocuğu Olmak, Çiftçilikle beraber Çocuk Yetiştirmek
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 990330" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: Çiftçi Çocuğu Olmak, Çiftçilikle beraber Çocuk Yetiştirmek</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Ismail Abi güzel özetlemişsin. Lakin bir nokta var. </p><p></p><p>'Sonuçta öğrenci, o yüzden fazla yüklenmiyorum' düşüncesi yanlış. </p><p></p><p>Çocuk gelişimi ve psikolojisi dersi aldık. İşin ehli olan hocaların ısrarla üzerinde durduğu, kafamıza vura vura öğrettiği tek şey vardı:</p><p></p><p>'Bir çocuğun beyninin sınırları yoktur. O sınırı siz belirlersiniz. Siz ne kadar yüklerseniz, o beyin o kadar gelişir, geliştiği potansiyelde de kalır'</p><p></p><p>Zorlanmayan limitler genişlemez. </p><p></p><p>Örneği kendimden vereyim:</p><p></p><p>- 5 yaşında oğlaklara gitmeye başladım. </p><p>- 7 yaşında her hafta sonu ve yaz tatili istisnasız her gün çiftlikteyim. </p><p>- 9 yaşıma geldiğimde, haftasonlarına ek olarak sabah 5 ' te kalkıp dedemin beygirinin kıçında keçileri sağmaya gider, 7:30 ' da doner, 08:30 ' da okula yetiştirildim. </p><p>- 12 yaşımda bir fiil pullukları takıp tarla sürmeye gidiyordum. </p><p>- aynı tempo 16 yaşıma kadar devam etti. </p><p>- 14 yaşımda 750 tane kısıra tek başıma bakıyordum. </p><p>- 15 yaşımda mükemmel bi çobandım. 21 gün insan görmeden merada, dağda kaldığım zamanlar oldu. Tek başıma. </p><p>- Lise sonda dersaneye gitmedim. Onun yerine 2 tane enstrüman çalmayı öğrendim o yıl. Üniversite sınavında ilçe birincisi oldum. Ilk tercihim olan Marmara üniversitesini kazandım. Üniversiteyi kazandığımı keçilerdeyken öğrendim. </p><p>- üniversitenin ilk yılı dışında (hemen hemen) ailemden yardım almadım. çalışıp okudum, gece 2 ' lere kadar türkü barlarda program yaptım. Okulu öyle okulumu bitirdim. </p><p>- okulu bitirir bitirmez (21 yaşımda) evlendim. Aynı yıl Kendi işini kurdum. </p><p>- 27 yaşıma geldiğimde, altımda tamamen kendi alım terim ile aldığım iyi bir araba, iyi bir kazancım vardı. </p><p>- 30 yaşımda babamın ciddi boyutlara çıkmış olan tüm borçlarını ödeyip çiftliğin elimizde kalmasını sağladım. </p><p></p><p>Babam hayatım boyunca yüklendi bana. </p><p></p><p>Insanın istedikten sonra her şeyi başarabileceğini, </p><p></p><p>Çalışmanın da aslında bir ibadet olduğunu,</p><p></p><p>Öğrenmeye her daim aç olunması gerektiğini öğretti. </p><p></p><p>Nur içinde yatsın. </p><p></p><p>***</p><p></p><p>Şimdi ondan öğrendiklerimi kendi kızıma öğretiyorum. 5 yaşında damı süpürüyor, tavukları besliyor, traktörü çalıştırıp ileri geri hareket ettirip durdurabiliyor. </p><p></p><p>Özetle çocuk, siz zorlamadıkça limitlerini zorlamaz. Zorla yada iyilikler olduğu farketmez. Ona kazandıracağınız her özellik, öyle yada böyle hayatı boyunca onunla olacak.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 990330, member: 21067"] [b]Ynt: Çiftçi Çocuğu Olmak, Çiftçilikle beraber Çocuk Yetiştirmek[/b] Ismail Abi güzel özetlemişsin. Lakin bir nokta var. 'Sonuçta öğrenci, o yüzden fazla yüklenmiyorum' düşüncesi yanlış. Çocuk gelişimi ve psikolojisi dersi aldık. İşin ehli olan hocaların ısrarla üzerinde durduğu, kafamıza vura vura öğrettiği tek şey vardı: 'Bir çocuğun beyninin sınırları yoktur. O sınırı siz belirlersiniz. Siz ne kadar yüklerseniz, o beyin o kadar gelişir, geliştiği potansiyelde de kalır' Zorlanmayan limitler genişlemez. Örneği kendimden vereyim: - 5 yaşında oğlaklara gitmeye başladım. - 7 yaşında her hafta sonu ve yaz tatili istisnasız her gün çiftlikteyim. - 9 yaşıma geldiğimde, haftasonlarına ek olarak sabah 5 ' te kalkıp dedemin beygirinin kıçında keçileri sağmaya gider, 7:30 ' da doner, 08:30 ' da okula yetiştirildim. - 12 yaşımda bir fiil pullukları takıp tarla sürmeye gidiyordum. - aynı tempo 16 yaşıma kadar devam etti. - 14 yaşımda 750 tane kısıra tek başıma bakıyordum. - 15 yaşımda mükemmel bi çobandım. 21 gün insan görmeden merada, dağda kaldığım zamanlar oldu. Tek başıma. - Lise sonda dersaneye gitmedim. Onun yerine 2 tane enstrüman çalmayı öğrendim o yıl. Üniversite sınavında ilçe birincisi oldum. Ilk tercihim olan Marmara üniversitesini kazandım. Üniversiteyi kazandığımı keçilerdeyken öğrendim. - üniversitenin ilk yılı dışında (hemen hemen) ailemden yardım almadım. çalışıp okudum, gece 2 ' lere kadar türkü barlarda program yaptım. Okulu öyle okulumu bitirdim. - okulu bitirir bitirmez (21 yaşımda) evlendim. Aynı yıl Kendi işini kurdum. - 27 yaşıma geldiğimde, altımda tamamen kendi alım terim ile aldığım iyi bir araba, iyi bir kazancım vardı. - 30 yaşımda babamın ciddi boyutlara çıkmış olan tüm borçlarını ödeyip çiftliğin elimizde kalmasını sağladım. Babam hayatım boyunca yüklendi bana. Insanın istedikten sonra her şeyi başarabileceğini, Çalışmanın da aslında bir ibadet olduğunu, Öğrenmeye her daim aç olunması gerektiğini öğretti. Nur içinde yatsın. *** Şimdi ondan öğrendiklerimi kendi kızıma öğretiyorum. 5 yaşında damı süpürüyor, tavukları besliyor, traktörü çalıştırıp ileri geri hareket ettirip durdurabiliyor. Özetle çocuk, siz zorlamadıkça limitlerini zorlamaz. Zorla yada iyilikler olduğu farketmez. Ona kazandıracağınız her özellik, öyle yada böyle hayatı boyunca onunla olacak. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Çiftçi Çocuğu Olmak, Çiftçilikle beraber Çocuk Yetiştirmek
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt