PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Çiftçilerin durumu ile alakalı güzel bir yazı.VAKTİNİZ VAR İSE OKUYUN!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ziyaretci96" data-source="post: 1189993" data-attributes="member: 69588"><p>Oooo Nerelerdisin abi yaw?görüşemiyoruz.</p><p>En son geçen yıl bu tarihlerde yine,bu şekilde hararetli bir tartışmada saygı ve sevgi sınırları çerçevesinde tartışmıştık ve sizi bir daha göremedik. Tekrar hoşgeldiniz.</p><p></p><p>Yalnız biz geçen sene tarımı konuşurken, mazot 3.7 lira civarında,taban gübresi 20.20 tonu 900 lira ve arpayı 70 kuruşa satmıştım.</p><p>Ve o yılın devamında arpayı 79 kuruşa sattım,bu yılın ekimi için yani şimdi ise mazot 5 lira,taban gübresi 20.20 tonu/1100 lira olmuş.</p><p>Bu yeni hesaba göre benim dekardan en az 400 kg. arpa almam gerikir ve bunu en az 1 lira ya da üstü bir fiyata satmam gerekir ki para kazanim. </p><p>Birde geçen sene buğday hasat etmeden bir kaç gün önce "buğdayın ithal edileceği" haberi gelir gelmez buğday fiyatı düşmeye başladı ve hala kendine gelmedi.</p><p>Zaten o yıl yağmur yagmadığı için buğdaylar zayıftı,birde üstüne ithalat haberi gelince 810 kuruştan sattık.</p><p>Artık bir daha ömür boyu buğday ekmem. Nasıl oksa devletimiz bir şekilde tedarik ediyor. Niye devletimizi zora götürelim ki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ziyaretci96, post: 1189993, member: 69588"] Oooo Nerelerdisin abi yaw?görüşemiyoruz. En son geçen yıl bu tarihlerde yine,bu şekilde hararetli bir tartışmada saygı ve sevgi sınırları çerçevesinde tartışmıştık ve sizi bir daha göremedik. Tekrar hoşgeldiniz. Yalnız biz geçen sene tarımı konuşurken, mazot 3.7 lira civarında,taban gübresi 20.20 tonu 900 lira ve arpayı 70 kuruşa satmıştım. Ve o yılın devamında arpayı 79 kuruşa sattım,bu yılın ekimi için yani şimdi ise mazot 5 lira,taban gübresi 20.20 tonu/1100 lira olmuş. Bu yeni hesaba göre benim dekardan en az 400 kg. arpa almam gerikir ve bunu en az 1 lira ya da üstü bir fiyata satmam gerekir ki para kazanim. Birde geçen sene buğday hasat etmeden bir kaç gün önce "buğdayın ithal edileceği" haberi gelir gelmez buğday fiyatı düşmeye başladı ve hala kendine gelmedi. Zaten o yıl yağmur yagmadığı için buğdaylar zayıftı,birde üstüne ithalat haberi gelince 810 kuruştan sattık. Artık bir daha ömür boyu buğday ekmem. Nasıl oksa devletimiz bir şekilde tedarik ediyor. Niye devletimizi zora götürelim ki. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Çiftçilerin durumu ile alakalı güzel bir yazı.VAKTİNİZ VAR İSE OKUYUN!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt