PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Çiftçilik bırakılıp nasil bir iş yapılır
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Mmurat(mecidiyeli)" data-source="post: 1453809" data-attributes="member: 95971"><p>Tarımda ne yaşanacağını baştan söyleyim, çiftçilik mecburen terkedilecek ve topraklar satılacak.soruyu soran arkadaş nereye gidiyor bu çiftçilik diye düşünerek bir çıkış yolu arıyor.içinde bulunduğumuz durumun kimse farkında bile değil.</p><p>Gelişen teknoloji sayesinde tarımda verimlilik hızla artıyor, hal böyleyken karlılık azalıyor</p><p>Ayrıca yükselen rekolteler, gelişen tarım aletleri sebebiyle tarımda istihdamın da azalması gerekiyor</p><p>Peki ne olacak, nereye doğru gidiyoruz?</p><p>Topraklar tekelleşecek.bu geçridiğimiz sezon gibi iki sezon daha geçirirsek binlerce dönüm arazisinde üretim yapıp sürümden kazananlar haricinde kimse çiftçiliğe devam edemez.</p><p>Bizim bölgede tüm köylerde sivrilen üçer beşer kişi var.son yıllarda satılık tarlaları topladılar, ekipmanlarını yenilediler, baya bi büyüme gerçekleştirdiler.mesela bu kişiler toprak tekellerine dönüşebilir, belki de başka türlü olur, tarla icarlama şirketleri falan devreye girebilir bilemiyorum.</p><p>Çiftçi olmazsa millet aç kalır gibi laflarla fazla gaza gelmemek lazım.topraklar tekelleşir, üretimde verimlilik artar, fiyatlar daha da düşer ve millet de aç kalmak yerine daha kolay karnını doyurur.gerçek bu.</p><p>Bizim işletmemiz eğer aile işletmesi olmasaydı, işletmenin tüm mülkiyeti şahsıma ait olsaydı hepsini değilse de en azından toprakların yarısını para ederken satıp başka hizmet veya ticaret gibi sektörlerde kendime gelir kapısı açmaya çalışırdım.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mmurat(mecidiyeli), post: 1453809, member: 95971"] Tarımda ne yaşanacağını baştan söyleyim, çiftçilik mecburen terkedilecek ve topraklar satılacak.soruyu soran arkadaş nereye gidiyor bu çiftçilik diye düşünerek bir çıkış yolu arıyor.içinde bulunduğumuz durumun kimse farkında bile değil. Gelişen teknoloji sayesinde tarımda verimlilik hızla artıyor, hal böyleyken karlılık azalıyor Ayrıca yükselen rekolteler, gelişen tarım aletleri sebebiyle tarımda istihdamın da azalması gerekiyor Peki ne olacak, nereye doğru gidiyoruz? Topraklar tekelleşecek.bu geçridiğimiz sezon gibi iki sezon daha geçirirsek binlerce dönüm arazisinde üretim yapıp sürümden kazananlar haricinde kimse çiftçiliğe devam edemez. Bizim bölgede tüm köylerde sivrilen üçer beşer kişi var.son yıllarda satılık tarlaları topladılar, ekipmanlarını yenilediler, baya bi büyüme gerçekleştirdiler.mesela bu kişiler toprak tekellerine dönüşebilir, belki de başka türlü olur, tarla icarlama şirketleri falan devreye girebilir bilemiyorum. Çiftçi olmazsa millet aç kalır gibi laflarla fazla gaza gelmemek lazım.topraklar tekelleşir, üretimde verimlilik artar, fiyatlar daha da düşer ve millet de aç kalmak yerine daha kolay karnını doyurur.gerçek bu. Bizim işletmemiz eğer aile işletmesi olmasaydı, işletmenin tüm mülkiyeti şahsıma ait olsaydı hepsini değilse de en azından toprakların yarısını para ederken satıp başka hizmet veya ticaret gibi sektörlerde kendime gelir kapısı açmaya çalışırdım. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Çiftçilik bırakılıp nasil bir iş yapılır
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt