PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Çiftçilik yapmak icin sifirdan baslanilir mi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Yunus sarı" data-source="post: 1417900" data-attributes="member: 85293"><p>Ben de geçen sene sıfırdan başlamış gibi oldum.</p><p>Bence kuru tarımda sıfırdan başlamak riskli. Eğer başka işiniz var ise yanında yapılabilir ama 10_15 dönüm yere makine ekipman yatırımı yapmak size ağır gelecektir.</p><p></p><p>Traktör yatırım aracı olarak da görülebilir , çünkü her geçen gün değer kazanıyor.</p><p></p><p>Şöyle söyleyeyim 13 dekar bahçemiz var ortası 6 dekarı ekilir etrafı kayısı bahçesi. 6 dekara yonca ekerek başladım. Ardından 45 dekar kiralayıp yonca ektim , bu senede 80 dekar kiralayıp arpa ektim.</p><p>Eski ortaklık 165 mf traktörümüz var ama ortaklık olduğu için sıkıntı yaşamıyayım diye kendime traktör pulluk çayır biçme tırmık su pompası gibi ekipmanlar aldım.</p><p>Ekipmanlar kendi parasını çıkardı. ( Piyasaya yaptırsaydım daha fazla para verecektim).</p><p>Kar zarar seneye sezon sonu belli olacak.</p><p>Sulu tarım yapacaksan tarım işine girilir ama ek iş olarak.</p><p>İlk etapta traktörünü pulluğunu ve kültivatör aldın diyelim tarlayı sürüp ekime hazır hale getirmek için.</p><p>( Mibzer diskaro rotovatör vs ilk etapta olmasada olur)</p><p>Misal ilk 50 dekar sulu tarla kiralayıp ektin, 50 dekar için işi bırakmaya değmez. Kendini bi tartarsın maliyetini karını zararını görürsün ondan sonra karar verirsin. Dersinki ben 300 dekar sulu yer ekecem işi bırakacam yada bu iş olmazmış diyip geri çekilecen. </p><p>Aldığın traktör zarar ettirmez sana pullukla kültivatör de rahat satarsın</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Yunus sarı, post: 1417900, member: 85293"] Ben de geçen sene sıfırdan başlamış gibi oldum. Bence kuru tarımda sıfırdan başlamak riskli. Eğer başka işiniz var ise yanında yapılabilir ama 10_15 dönüm yere makine ekipman yatırımı yapmak size ağır gelecektir. Traktör yatırım aracı olarak da görülebilir , çünkü her geçen gün değer kazanıyor. Şöyle söyleyeyim 13 dekar bahçemiz var ortası 6 dekarı ekilir etrafı kayısı bahçesi. 6 dekara yonca ekerek başladım. Ardından 45 dekar kiralayıp yonca ektim , bu senede 80 dekar kiralayıp arpa ektim. Eski ortaklık 165 mf traktörümüz var ama ortaklık olduğu için sıkıntı yaşamıyayım diye kendime traktör pulluk çayır biçme tırmık su pompası gibi ekipmanlar aldım. Ekipmanlar kendi parasını çıkardı. ( Piyasaya yaptırsaydım daha fazla para verecektim). Kar zarar seneye sezon sonu belli olacak. Sulu tarım yapacaksan tarım işine girilir ama ek iş olarak. İlk etapta traktörünü pulluğunu ve kültivatör aldın diyelim tarlayı sürüp ekime hazır hale getirmek için. ( Mibzer diskaro rotovatör vs ilk etapta olmasada olur) Misal ilk 50 dekar sulu tarla kiralayıp ektin, 50 dekar için işi bırakmaya değmez. Kendini bi tartarsın maliyetini karını zararını görürsün ondan sonra karar verirsin. Dersinki ben 300 dekar sulu yer ekecem işi bırakacam yada bu iş olmazmış diyip geri çekilecen. Aldığın traktör zarar ettirmez sana pullukla kültivatör de rahat satarsın [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Çiftçilik yapmak icin sifirdan baslanilir mi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt