PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Çiftçilik yapmak icin sifirdan baslanilir mi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="filizma" data-source="post: 1417934" data-attributes="member: 90279"><p>bence 10-15 dönüm için ekipman yatırımı yapmayın.parası ile ektirin,1-2 sene duruma göre hareket edersiniz,</p><p>15 dönüm tarlayı kaç liraya alabileceksiniz?100 bine tarlayı alıp 150 bine traktör ve ekipmanı alıp sezon sonu maksimum elinizde tarladan kaznıp kalacak para iyi ihtimalle 20 bini geçmez diye düşünüyorum.</p><p>sulu tarım yapamayacaksanız yatırımızı tarlaya yapıp başkalarına ücret karşılığı ektirmek daha mantıklı.eş dost varsa mazot parasına tarlanızı işletebilirsiniz,</p><p>en azından tarladan alacağınız kazancı yine üzerine ekleyip toprak almak için kullanırsınız,arazinizi arttırırsanız ekipmana yatırım yapmak daha mantıklı hale gelecek diye düşünüyorum,</p><p></p><p>ben özel sektörde çalışıyorum ve köyde ikamet ediyorum,sonuçta birilerinin iki dudağının arasında çalışıp-işten çıkarılmam.köyde yaşadığım için yapılması gerek işlerimi akşam sabah aralığında yada hafta sonları yapmaya çalışıyorum,arazim yok kiralıyorum,kiranında haliyle bir maliyeti oluyor,2 yıl başkalarına ektirdim,geçen sene dönümü 100 liradan 60 dönüm yer işletmek zorunda kaldım ve bu yıl arazi 100 dönümü bulunca traktöre yatırım yapma mecburiyeti oldu,sizin bölgenizde dönümünü kaça ekip işliyorlar bir sorun araştırın,</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="filizma, post: 1417934, member: 90279"] bence 10-15 dönüm için ekipman yatırımı yapmayın.parası ile ektirin,1-2 sene duruma göre hareket edersiniz, 15 dönüm tarlayı kaç liraya alabileceksiniz?100 bine tarlayı alıp 150 bine traktör ve ekipmanı alıp sezon sonu maksimum elinizde tarladan kaznıp kalacak para iyi ihtimalle 20 bini geçmez diye düşünüyorum. sulu tarım yapamayacaksanız yatırımızı tarlaya yapıp başkalarına ücret karşılığı ektirmek daha mantıklı.eş dost varsa mazot parasına tarlanızı işletebilirsiniz, en azından tarladan alacağınız kazancı yine üzerine ekleyip toprak almak için kullanırsınız,arazinizi arttırırsanız ekipmana yatırım yapmak daha mantıklı hale gelecek diye düşünüyorum, ben özel sektörde çalışıyorum ve köyde ikamet ediyorum,sonuçta birilerinin iki dudağının arasında çalışıp-işten çıkarılmam.köyde yaşadığım için yapılması gerek işlerimi akşam sabah aralığında yada hafta sonları yapmaya çalışıyorum,arazim yok kiralıyorum,kiranında haliyle bir maliyeti oluyor,2 yıl başkalarına ektirdim,geçen sene dönümü 100 liradan 60 dönüm yer işletmek zorunda kaldım ve bu yıl arazi 100 dönümü bulunca traktöre yatırım yapma mecburiyeti oldu,sizin bölgenizde dönümünü kaça ekip işliyorlar bir sorun araştırın, [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Çiftçilik yapmak icin sifirdan baslanilir mi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt