PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Çiğ Süt Maliyet Tablosu | Mayıs 2022
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="selcuk43" data-source="post: 1433635" data-attributes="member: 80948"><p>Arkadaşlar abilerim ablalarım öncelikle şu konuya açıklık getirmek gerekiyor.Diyelim ki benim 50 dönüm tarlam var.Ve ben bu tarlaları Mısır silajı veya türevi,Arpa,buğday veya türevi ve samanlarının üretimine ve yonca,korunga veya türevlerinin üretimini yapmayı planlıyorum diyelim.Biz eğer bu tarlayı ekmeyip nasıl olsa 3 kuruş fark ile dışarıdan alırım aklıyla hareket ederse 3 ay sonra zamlı tarifeden alıcaktır.Yonca 2.5 liradan başlıyor 3.5 liraya kadar değişiyor.Bir işletmede yıllık 100 ton yonca ihtiyacı var ise bunun en azından 30 40 tonunu kendi üretmeli.Bu her iş için geçerli ne işi yapıyorsan o işi bilmen gerekiyor.50 60 ton dışarıdan 3.20 ye aldığın yoncayı kendi ürettiğin yonca maliyetiyle beraber 2.75 2.80 seviyelerine indirmen gerekir.Kendi yoncanın maliyetini piyasa yoncasının fiyatıyla bir tutarsan yanlış yaparsın.Sonuçta sen bu yoncayı hayvana yedirip et ve süt üretiyorsun.Yani katma değerli ürün çıkarıyorsun.Sulak tarlam yok diyorsan korunga ek başka alternatif ek.</p><p>Bugün 6.5 lira hazır süt yemi alınıyor,mısır Silajı 1.20 1.30 civarına alınıyor,yonca 2.5 liradan 3 liraya kadar alınıyor,saman 1.30 dan 1.80 kadar alınıyor.Tabloda ki gibi 90 liraya kadar gidiyor bu masraflar.İnek başına da 46 lira maliyet yazmış.Bugün 15 20 süt ineği olan birisi zarar edemez.Tablo da bu imkansız.Zarar etmenizin sebebi Türk lirası ile kazanıyor olmanız.Çünkü Türk lirası ülkemiz de değersiz bir para birimi.Sütten kazandığınız para ile traktör alamazsınız,ev alamazsınız yani yaptığınız yatırım karşılığını vermez.Ama saman alıp yonca alıp yem alıp sütten zarar edemezsiniz</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="selcuk43, post: 1433635, member: 80948"] Arkadaşlar abilerim ablalarım öncelikle şu konuya açıklık getirmek gerekiyor.Diyelim ki benim 50 dönüm tarlam var.Ve ben bu tarlaları Mısır silajı veya türevi,Arpa,buğday veya türevi ve samanlarının üretimine ve yonca,korunga veya türevlerinin üretimini yapmayı planlıyorum diyelim.Biz eğer bu tarlayı ekmeyip nasıl olsa 3 kuruş fark ile dışarıdan alırım aklıyla hareket ederse 3 ay sonra zamlı tarifeden alıcaktır.Yonca 2.5 liradan başlıyor 3.5 liraya kadar değişiyor.Bir işletmede yıllık 100 ton yonca ihtiyacı var ise bunun en azından 30 40 tonunu kendi üretmeli.Bu her iş için geçerli ne işi yapıyorsan o işi bilmen gerekiyor.50 60 ton dışarıdan 3.20 ye aldığın yoncayı kendi ürettiğin yonca maliyetiyle beraber 2.75 2.80 seviyelerine indirmen gerekir.Kendi yoncanın maliyetini piyasa yoncasının fiyatıyla bir tutarsan yanlış yaparsın.Sonuçta sen bu yoncayı hayvana yedirip et ve süt üretiyorsun.Yani katma değerli ürün çıkarıyorsun.Sulak tarlam yok diyorsan korunga ek başka alternatif ek. Bugün 6.5 lira hazır süt yemi alınıyor,mısır Silajı 1.20 1.30 civarına alınıyor,yonca 2.5 liradan 3 liraya kadar alınıyor,saman 1.30 dan 1.80 kadar alınıyor.Tabloda ki gibi 90 liraya kadar gidiyor bu masraflar.İnek başına da 46 lira maliyet yazmış.Bugün 15 20 süt ineği olan birisi zarar edemez.Tablo da bu imkansız.Zarar etmenizin sebebi Türk lirası ile kazanıyor olmanız.Çünkü Türk lirası ülkemiz de değersiz bir para birimi.Sütten kazandığınız para ile traktör alamazsınız,ev alamazsınız yani yaptığınız yatırım karşılığını vermez.Ama saman alıp yonca alıp yem alıp sütten zarar edemezsiniz [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Çiğ Süt Maliyet Tablosu | Mayıs 2022
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt