PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Çiğ Süt Maliyet Tablosu | Mayıs 2022
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1433638" data-attributes="member: 59451"><p>Zaten ülkemiz tarım ülkesi diye ezbere bilindiğinden çiftçi zarar etmiyor diye övündü şimdiye kadar yöneticiler koltuk makam sahipleri.</p><p></p><p> Şu mantık olmaz, ben sanayiciyim kamyon üretiyorum, ama lastiğini, klimasını, farlarını, camlarını vs üretmiyorum almak getirmek takmak zorundayım değilmi, haa birde onları üreten fabrikam olsa, örneğin camı üreten fabrikam olsa maliyetine camı takarım diyebilirmiyiz, yoksa cam fabrikamın lastik fabrikamın kilima fabrikamın ürettiğini otomobil üretiminde kullanır ve otomobil fabrikamın satışında kar ediyor gösterebilirmiyiz.</p><p></p><p> hepsi kar eden işletme olmak zorunda, </p><p></p><p>ee sen cam üretiminden kazanma, lastik üretiminden kazanma, klima üretiminden kazanma, çık kamyon ürettim sattım kazandım de göreyim.</p><p></p><p>yani tarlada ayrı çalış ekip kur, hayvana ayrı tesis kur sistem kur çalış, ee bilader gece gündüz çalıştın ürettin şimdi sen piyasaya vade farkı vermedin ama her işi yaptın para kazandın, ee parayı yemeye zamanın kalmadı millet 8 saat salla başı al maaşı emekli oluyor, sen birde tüm bunları yapıp sigortanı yatıracaksın kaç yaşında emekli edeceksin kendini? tatilin yok biryere kımıldayamıycan.</p><p></p><p> Burada demek istediğim bu şekilde tarımı yapacak insan sayısı yüz kişide 2 bilemedin 5 kişidir, onuda aile denk gelecek ailecek uyacaksınız vs...düzen meselesi yani.</p><p></p><p> Bu yüzden modern ekonomiler tasarlanırken bu şekil iman gücüyle çalışarak kazanan yaşayan birimler tasarlanmaz, bu şekil üretim gücü elde edilemez, elde edilemeyince nüfusların ihtayacı ucuz gıdaya erişim ve yeterli üretim sağlanamaz.</p><p></p><p> Ssitemli planlı üretim olmalı, iman gücüne dayanan üretim olmaz</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1433638, member: 59451"] Zaten ülkemiz tarım ülkesi diye ezbere bilindiğinden çiftçi zarar etmiyor diye övündü şimdiye kadar yöneticiler koltuk makam sahipleri. Şu mantık olmaz, ben sanayiciyim kamyon üretiyorum, ama lastiğini, klimasını, farlarını, camlarını vs üretmiyorum almak getirmek takmak zorundayım değilmi, haa birde onları üreten fabrikam olsa, örneğin camı üreten fabrikam olsa maliyetine camı takarım diyebilirmiyiz, yoksa cam fabrikamın lastik fabrikamın kilima fabrikamın ürettiğini otomobil üretiminde kullanır ve otomobil fabrikamın satışında kar ediyor gösterebilirmiyiz. hepsi kar eden işletme olmak zorunda, ee sen cam üretiminden kazanma, lastik üretiminden kazanma, klima üretiminden kazanma, çık kamyon ürettim sattım kazandım de göreyim. yani tarlada ayrı çalış ekip kur, hayvana ayrı tesis kur sistem kur çalış, ee bilader gece gündüz çalıştın ürettin şimdi sen piyasaya vade farkı vermedin ama her işi yaptın para kazandın, ee parayı yemeye zamanın kalmadı millet 8 saat salla başı al maaşı emekli oluyor, sen birde tüm bunları yapıp sigortanı yatıracaksın kaç yaşında emekli edeceksin kendini? tatilin yok biryere kımıldayamıycan. Burada demek istediğim bu şekilde tarımı yapacak insan sayısı yüz kişide 2 bilemedin 5 kişidir, onuda aile denk gelecek ailecek uyacaksınız vs...düzen meselesi yani. Bu yüzden modern ekonomiler tasarlanırken bu şekil iman gücüyle çalışarak kazanan yaşayan birimler tasarlanmaz, bu şekil üretim gücü elde edilemez, elde edilemeyince nüfusların ihtayacı ucuz gıdaya erişim ve yeterli üretim sağlanamaz. Ssitemli planlı üretim olmalı, iman gücüne dayanan üretim olmaz [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Çiğ Süt Maliyet Tablosu | Mayıs 2022
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt