PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Çiğ Süt Maliyet Tablosu | Mayıs 2022
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1433666" data-attributes="member: 59451"><p>Kağıt üzerinde öyle görünüyor, dediğiniz gibi alınırsa, yani sermaye bayılacaksın mal almak için, o zamanda paran yoksa vade denen bişey var, almam kendim üretirim dersende üretim zaman alir sermayeyi önceden bağlarsın, tarla alır yada icar tutar para bağlarsın mazot alır tarla sürer yer hazırlarsın, tohum alır gübre alır sermaye bağlarsın,çalışır yetiştirir hasat edersin yine paran gider, epey uzun zaman sonra malı elde eder koyarsınki hayvanına verebilesin,tüm bunları yaparken kazara ürün alamazsan bitti zaten, sende aç hayvanında aç kalır üzerine yem için ekstra para bul işin yoksa, yani üstün bir uretici ve üstün bir yetiştirici olacaksın, hemde aynı süreç içinde olacak bu, öyle az yaparsanda kurtarmaz zaten. </p><p> </p><p> Demekki aldığın halde dünya fiyatları ve aşağısında fiyatlarla rekabet edemeyen bir tarım ülkesisin. Tabloya bakıp yapılır demekle hiç olmayacak işler dersek daha doğru olur.teoride tabloya bakıp bekleyenler olur, tarım ülkesiyiz diye bilenlerde bekleyebilir, sermayesi olmayan bu ışleri yapagelenler tablo ile yapmiyor henüz, yatırımıda yapacak durumu yok yapmazda bence, rekabete girmeden önce rekabet edecek sermaye yapısında ve isletme yapısında olmalılar zaten.</p><p></p><p>Bir nesil daha yapamadı, sebepleri başka, benimde içinde olduğum nesil diyelim, dahada yapacak nesil varsa buyursun yapsın iyi olur yaslılığımızda yapanları görürüz hiç olmazsa.Fakat aynı sebepler yeni nesillerin karşısına bir şekilde dikilecek, hemde hiç beklemedikleri zamanda dikilecek, ben bundan eminim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1433666, member: 59451"] Kağıt üzerinde öyle görünüyor, dediğiniz gibi alınırsa, yani sermaye bayılacaksın mal almak için, o zamanda paran yoksa vade denen bişey var, almam kendim üretirim dersende üretim zaman alir sermayeyi önceden bağlarsın, tarla alır yada icar tutar para bağlarsın mazot alır tarla sürer yer hazırlarsın, tohum alır gübre alır sermaye bağlarsın,çalışır yetiştirir hasat edersin yine paran gider, epey uzun zaman sonra malı elde eder koyarsınki hayvanına verebilesin,tüm bunları yaparken kazara ürün alamazsan bitti zaten, sende aç hayvanında aç kalır üzerine yem için ekstra para bul işin yoksa, yani üstün bir uretici ve üstün bir yetiştirici olacaksın, hemde aynı süreç içinde olacak bu, öyle az yaparsanda kurtarmaz zaten. Demekki aldığın halde dünya fiyatları ve aşağısında fiyatlarla rekabet edemeyen bir tarım ülkesisin. Tabloya bakıp yapılır demekle hiç olmayacak işler dersek daha doğru olur.teoride tabloya bakıp bekleyenler olur, tarım ülkesiyiz diye bilenlerde bekleyebilir, sermayesi olmayan bu ışleri yapagelenler tablo ile yapmiyor henüz, yatırımıda yapacak durumu yok yapmazda bence, rekabete girmeden önce rekabet edecek sermaye yapısında ve isletme yapısında olmalılar zaten. Bir nesil daha yapamadı, sebepleri başka, benimde içinde olduğum nesil diyelim, dahada yapacak nesil varsa buyursun yapsın iyi olur yaslılığımızda yapanları görürüz hiç olmazsa.Fakat aynı sebepler yeni nesillerin karşısına bir şekilde dikilecek, hemde hiç beklemedikleri zamanda dikilecek, ben bundan eminim. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Çiğ Süt Maliyet Tablosu | Mayıs 2022
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt