PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Çıkan mahsulün öşürünü veren varmı yada nasıl neye göre vermeliyiz
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="bilal_26" data-source="post: 1348433" data-attributes="member: 75269"><p>çok kazanmak kime göre neye göre size göre bana göre değişir çevremde hiç gözü doyan bir insan görmedim hele bu zamanda hiç olacağınıda sanmıyorum </p><p>çiftcinin derdi bitmez mutlaka başında bir sıkıntı ofladığı pufladığı dert yandığı bişiler olur büyük bir kaza bela veya hastalık atlattığımızda insanlar adak keser veya adar mesela araba ev çocuk sahibi istediği bir şeye kavuştuğunda dilediyse adağı keser evin arabanın vergisi yokmu çiftci kredi çekmiş traktör almış 1000 liralık koçu önünde keser kanını kaputa sürer ama borcu var krediyle almış adak işi ile öşürü bağlamak doğru ve adil olmaz elbet yani kazanmak bende 500kg sizde 800 komşu sulu tarımda 1100 almış biz alamadık gibimi ya seneye işler hep yek giderde 250 - 300 alırsak gecenseneye kurban olayım dedirtirse felek milletin parasıyla parti veren gece düzenleyen bilmem maaşı kaç bin tl olan yedi göbek sülalesini ahtapot gibi her birime dağıtmış bahsi geçen yerlere 1 liram gitmedi gitmezde bu öşür işi biraz vicdani bir okadarda şahsi düşünceli bir konu </p><p></p><p><strong>Hak teâlânın ihsan ettiği malın zekâtını vermeyenler, iyi ettiklerini, zengin kalacaklarını zannediyorlar. Hâlbuki kendilerine kötülük etmiş oluyorlar. O mallar Cehennemde azap aleti olacak, yılan şeklinde boyunlarına sarılıp baştan ayağa kadar onları sokacaktır.)</strong> [Âl-i İmran 180] </p><p></p><p>Bu acı azaplardan kurtulmak için, malların zekâtını, tarla mahsullerinin, sebze ve meyvenin uşrunu vermek şarttır. Zekât kırkta bir, uşur onda bir verilir. Kur’an-ı kerimde, <strong>(Malı, parayı biriktirip zekâtını vermeyene çok acı azabı müjdele! Zekâtı verilmeyen mal, para, Cehennem ateşinde kızdırılıp, sahibinin alnına, böğrüne, sırtına mühür gibi basılacaktır)</strong> buyuruldu. (Tevbe 34, 35)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bilal_26, post: 1348433, member: 75269"] çok kazanmak kime göre neye göre size göre bana göre değişir çevremde hiç gözü doyan bir insan görmedim hele bu zamanda hiç olacağınıda sanmıyorum çiftcinin derdi bitmez mutlaka başında bir sıkıntı ofladığı pufladığı dert yandığı bişiler olur büyük bir kaza bela veya hastalık atlattığımızda insanlar adak keser veya adar mesela araba ev çocuk sahibi istediği bir şeye kavuştuğunda dilediyse adağı keser evin arabanın vergisi yokmu çiftci kredi çekmiş traktör almış 1000 liralık koçu önünde keser kanını kaputa sürer ama borcu var krediyle almış adak işi ile öşürü bağlamak doğru ve adil olmaz elbet yani kazanmak bende 500kg sizde 800 komşu sulu tarımda 1100 almış biz alamadık gibimi ya seneye işler hep yek giderde 250 - 300 alırsak gecenseneye kurban olayım dedirtirse felek milletin parasıyla parti veren gece düzenleyen bilmem maaşı kaç bin tl olan yedi göbek sülalesini ahtapot gibi her birime dağıtmış bahsi geçen yerlere 1 liram gitmedi gitmezde bu öşür işi biraz vicdani bir okadarda şahsi düşünceli bir konu [B]Hak teâlânın ihsan ettiği malın zekâtını vermeyenler, iyi ettiklerini, zengin kalacaklarını zannediyorlar. Hâlbuki kendilerine kötülük etmiş oluyorlar. O mallar Cehennemde azap aleti olacak, yılan şeklinde boyunlarına sarılıp baştan ayağa kadar onları sokacaktır.)[/B] [Âl-i İmran 180] Bu acı azaplardan kurtulmak için, malların zekâtını, tarla mahsullerinin, sebze ve meyvenin uşrunu vermek şarttır. Zekât kırkta bir, uşur onda bir verilir. Kur’an-ı kerimde, [B](Malı, parayı biriktirip zekâtını vermeyene çok acı azabı müjdele! Zekâtı verilmeyen mal, para, Cehennem ateşinde kızdırılıp, sahibinin alnına, böğrüne, sırtına mühür gibi basılacaktır)[/B] buyuruldu. (Tevbe 34, 35) [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Çıkan mahsulün öşürünü veren varmı yada nasıl neye göre vermeliyiz
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt