dar gelirliye bir çıkış yolu..

Elektrikte dar gelirlinin faturasını indirecek ' sosyal tarife ' formülü masada. Dağıtım şirketlerinin gündeme getirdiği sisteme geçilmesi halinde yeşil kartta olduğu gibi dar gelirlinin elektrik faturasının bir bölümünü kamu karşılayacak.

Geliri belirlenen sınırın altında kalanlar ödediği faturasının bir bölümünü mahsuplaşabilecek. Altı ayda ya da yılda bir yapılması öngörülen mahsuplaşmanın gerçekleşebilmesi için dar gelirlinin elektrik faturasını düzenli olarak gecikmeye bırakmadan ödemesi gerekiyor. Sosyal tarife Mart ayında Resmi Gazete ' de yer alan 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ' nda da yer alıyor.

Elektrik dağıtım şirketlerinden edinilen bilgilere göre Enerji Bakanlığı, öneriye sıcak bakarken, maliyetin alanlarına göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından karşılanabileceği belirtiliyor. Örneğin tarımsal sulamada dar gelirlinin faturasını bir kısmını Tarım Bakanlığı ' nın karşılaması öneriler arasında yer alıyor. Özellikle kayıp kaçağın yoğun olduğu yörelerde uygulamanın fayda sağlayacağına dikkat çeken bir yetkili düzenli fatura ödeme alışkanlığının kazandırılması gerektiğine dikkat çekiyor.

Ynt: dar gelirliye bir çıkış yolu..

Ben bu yasanın meclisten geçeceğine inanmıyorum bu hükümetin işi zenginle fakiri neden düşünsünkiii... noo-*-s

Daha önceleri açılan bir konuda geçiyordu.< polis ve jandarma ile alınamayan para tahsilatını özendirmek> için indirim ama bizede bu zam olarak yansıyor orasıda ayrı bir konu.

geçse de aslında iyi olur gerçek dar gelirliye yoksula ama ayakkabı kutalarıda dolduran olur bu arada seçim geldi..olacak böyle makyajlı haberler..