PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
değerli üstadlar sizlerin bilgisine ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Tarım Bitmiş" data-source="post: 1342002" data-attributes="member: 84323"><p>Hocam amino asit, mikro ve azot vermişsiniz. Bence doğru ama mikronun içeriği de önemli. Mutlaka bor ve molibden olmalı diye düşünüyorum. Hatta Compo Expert in nutribor ürünü gibi bir ürününü tavsiye ederim. </p><p>Sizin yerinizde olsam 2. uygulamada pas ve yeşil kurt için uygun bir insektisit düşünürdüm. Bölgenizde yeşil kurt yoksa gerek yok ancak bizim burada bu sezon kanolaların içinden geçtiler, ufak ufak ayçiçeiğine de zarar vermeye başladılar. </p><p></p><p>Pas konusunda etken maddelerden dolayı Amistar xtra uygun diye bazı bilgiler edindim. Bizim bölgede malesef bu yıl iklim şartlarından dolayı ayçiçeğinde mantari hastalıklar görülüyor.</p><p></p><p>Belki 2. uygulamada amino ve uan yerine biostimulant ürünler denenebilir. </p><p></p><p>Ben dün 1. uygulamada İsabion+azafol+fetrilon+amistar xtra+30 ml kadar bor(fetrilon combi 2 nin içindeki etersiz diye düşündüğüm için)+insektisit girdim. Koca karı ilacı gibi oldu. Normalde bukadar karıştırmam ama yağışlar geliyor birdaha giremem diye düşündüm. Karışım ajanı kullansam iyi olurdu ancak insektisit dışında tüm ürünler bitki besleme olduğu için sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Yağış olmasa bu kadar kuvvetli girmezdim. Açıkçası yaptığım bu uygulamayıda kimseye tavsiye etmem cünkü ilk defa tecrübe ediyorum. Eğer 2. defa girme Şansım olursa Nutribor+biostimulant+az miktarda azot(azofol veya UAN32) girerim. </p><p></p><p>Bizde asıl sorun ürünlerin karışabilirliği... Yani kafamıza göre ondan da koyalım bundan da ama yaptığımız karışımda hata var mı bilmiyoruz, bilemiyoruz malesef. Her günde holder takıp tarlaya giremeyiz. </p><p></p><p>Bu yıl edineceğim tecrübe benim için çok değerli olacak.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Tarım Bitmiş, post: 1342002, member: 84323"] Hocam amino asit, mikro ve azot vermişsiniz. Bence doğru ama mikronun içeriği de önemli. Mutlaka bor ve molibden olmalı diye düşünüyorum. Hatta Compo Expert in nutribor ürünü gibi bir ürününü tavsiye ederim. Sizin yerinizde olsam 2. uygulamada pas ve yeşil kurt için uygun bir insektisit düşünürdüm. Bölgenizde yeşil kurt yoksa gerek yok ancak bizim burada bu sezon kanolaların içinden geçtiler, ufak ufak ayçiçeiğine de zarar vermeye başladılar. Pas konusunda etken maddelerden dolayı Amistar xtra uygun diye bazı bilgiler edindim. Bizim bölgede malesef bu yıl iklim şartlarından dolayı ayçiçeğinde mantari hastalıklar görülüyor. Belki 2. uygulamada amino ve uan yerine biostimulant ürünler denenebilir. Ben dün 1. uygulamada İsabion+azafol+fetrilon+amistar xtra+30 ml kadar bor(fetrilon combi 2 nin içindeki etersiz diye düşündüğüm için)+insektisit girdim. Koca karı ilacı gibi oldu. Normalde bukadar karıştırmam ama yağışlar geliyor birdaha giremem diye düşündüm. Karışım ajanı kullansam iyi olurdu ancak insektisit dışında tüm ürünler bitki besleme olduğu için sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Yağış olmasa bu kadar kuvvetli girmezdim. Açıkçası yaptığım bu uygulamayıda kimseye tavsiye etmem cünkü ilk defa tecrübe ediyorum. Eğer 2. defa girme Şansım olursa Nutribor+biostimulant+az miktarda azot(azofol veya UAN32) girerim. Bizde asıl sorun ürünlerin karışabilirliği... Yani kafamıza göre ondan da koyalım bundan da ama yaptığımız karışımda hata var mı bilmiyoruz, bilemiyoruz malesef. Her günde holder takıp tarlaya giremeyiz. Bu yıl edineceğim tecrübe benim için çok değerli olacak. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
değerli üstadlar sizlerin bilgisine ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt