PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
DEVLETİN, BESİCİYE DESTEĞİ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="behcet arı" data-source="post: 1408557" data-attributes="member: 57589"><p>meraya dayalı üretim yapan süt çiftliklerinde, gerekli yem desteklerinin verildiği, avustralya'da, yenizelanda'da siyah alaca ineklerin (inek ağırlıkları (500 kg,550 kg,600 kg) süt verimi, 20-35 kg seviyesinde (laktasyon ortalaması 27-28 kg=7.5-8 ton/inek).</p><p>yemlemesinde, mısır silajı, yonca ve soya küspesi kullanılan abd, avrupa ülkelerindeki inek sürülerinde ise, süt üretme seviyesi 25-45 litre (35 litre/inek=10-11 ton/inek/laktasyon).</p><p>türkiyedeki, büyük süt çiftliklerinde sürü ortalamaları 8-10 ton seviyesinde.</p><p></p><p>süt seviyesi, ineklerin genetiği (süt verme gücü, süt verme kapasitesi) ve yem kalitesi yanında, pek çok durumdan etkilenir,</p><p>ineklerin sıcaklık sitresi yaşaması,</p><p>metabolik hastalıklar (süt felci, ketoz, asidoz, metrit, topallık vb)</p><p>bulaşıcı hastalıklar (bvd, ıbr, burusella, paratüberküloz) /buzağı ishalleri</p><p>düve büyütmesindeki hatalar, uygun yapılmayan düve büyütmesi.. </p><p></p><p>bu sebeple, benim verdiğim süt rakamları, sağlıklı inek sürülerinden, beklenen süt seviyeleri olabilir.</p><p>tatbikatta, pek çok istenmeyen durumla karşılaşma ihtimali elbet vardır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="behcet arı, post: 1408557, member: 57589"] meraya dayalı üretim yapan süt çiftliklerinde, gerekli yem desteklerinin verildiği, avustralya'da, yenizelanda'da siyah alaca ineklerin (inek ağırlıkları (500 kg,550 kg,600 kg) süt verimi, 20-35 kg seviyesinde (laktasyon ortalaması 27-28 kg=7.5-8 ton/inek). yemlemesinde, mısır silajı, yonca ve soya küspesi kullanılan abd, avrupa ülkelerindeki inek sürülerinde ise, süt üretme seviyesi 25-45 litre (35 litre/inek=10-11 ton/inek/laktasyon). türkiyedeki, büyük süt çiftliklerinde sürü ortalamaları 8-10 ton seviyesinde. süt seviyesi, ineklerin genetiği (süt verme gücü, süt verme kapasitesi) ve yem kalitesi yanında, pek çok durumdan etkilenir, ineklerin sıcaklık sitresi yaşaması, metabolik hastalıklar (süt felci, ketoz, asidoz, metrit, topallık vb) bulaşıcı hastalıklar (bvd, ıbr, burusella, paratüberküloz) /buzağı ishalleri düve büyütmesindeki hatalar, uygun yapılmayan düve büyütmesi.. bu sebeple, benim verdiğim süt rakamları, sağlıklı inek sürülerinden, beklenen süt seviyeleri olabilir. tatbikatta, pek çok istenmeyen durumla karşılaşma ihtimali elbet vardır. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
DEVLETİN, BESİCİYE DESTEĞİ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt