Dikkat!!!Ben Bu Traktörü Nasıl Öderim???

agalar bir çiftçi 52000 tl traktör alıyor.Bu çiftçi önden hiç para vemiyor bu traktör faiz ile tam 65 milyar oluyor 5 yılda 13000 13000 13000 13000 13000 ödemesi gerekiyor bu 13000 tl yi yıllık nasıl çıkarabilirne kadar ekmeli ne ekmeli ki bu parayı çıkarsın??düşüncelerinizi almak istiyorum.. karış-*-s karış-*-s :S :S anlş-*s

Ynt: Dikkat!!!Ben Bu Traktörü Nasıl Öderim???

wala onu daha önce düşüncekti.bnce güvenceği bişey olmayan böle bir işe girmesi delilik derim bn.

Aynn ama sizden anladıgım kadarıyla antalya bölgesinden birisi orlarda arazi falza olabilir başta bugday arpa olur işte ama ek işlerde yapması gerekir yani meyvecilik + kuru saman yani yonca vb (bizim burda kışın 10 lira bi balya yonca :D ) ama iş biraz akıl karı değil bayahı sakat bi durum en azından yarısı kalsaydı paranın daha ii olurdu..
firari11 link=topic=31130.msg264586#msg264586 date=1269798022' Alıntı:
wala onu daha önce düşüncekti.bnce güvenceği bişey olmayan böle bir işe girmesi delilik derim bn.

eğer hiç para yokken 65bine motor aldıysa...
ÇOKKKK ÇALIŞMASI LAZIM ÇOKKKK...

nh link=topic=31130.msg264595#msg264595 date=1269799090' Alıntı:
Aynn ama sizden anladıgım kadarıyla antalya bölgesinden birisi orlarda arazi falza olabilir başta bugday arpa olur işte ama ek işlerde yapması gerekir yani meyvecilik + kuru saman yani yonca vb (bizim burda kışın 10 lira bi balya yonca :D ) ama iş biraz akıl karı değil bayahı sakat bi durum en azından yarısı kalsaydı paranın daha ii olurdu..
gardaş nerde ise 10 liraya yonca balyası alan bana gönder benimkiler hep duruyor

52000 lira traktör bide faizle 65000 oluyor.

bunu alırken burada kime sormuş
öderken sorsun.

bu dediğin 10 sene önce olsa delidir. gösteriş meraklısıdır almıştır derdim ama memlekette bu kadar borç yüzünden intihar yapılırken bu adamda elbet birgün ana haberlere kullanmadığı beynine sıktı diye çıkar.
yada gerçekten güvendiği bişeyler vardırki bu parayı ödeyecek bu borca girmiştir. traktörü geri verir elindeki avucundakinide farkına verir çıplak vatandaşa döner.

ama illaki bişeyler ekip biçerek bu parada kazanılabilir. hele antalya tarafında sebze iyi para kazandırabilir. bu para kazanılabilir ulaşılması güç para değil

Bizim burlarda işte kışın ocak ayında falan kalmıor piyasada 10 liraya tavan yapıo yazın 5 liradan kışın 10 liraya kadar değişiyor fiyatlar ;) istersen satarız :D
fatih DUMAN link=topic=31130.msg264797#msg264797 date=1269877457' Alıntı:
gardaş nerde ise 10 liraya yonca balyası alan bana gönder benimkiler hep duruyor

arkadaşlar adamın içini niye karartıyorsunuzki ekip biçme haricinde yılda 4 dana yetiştire bilse rahatlıkla öder çünkü bizim buralarda çok o durumda insanlar var

Herkes güzel ahkam kesmiş,peki burada ateş püskürenlerin heralde köşede 65000 liralık birikimi var ki yeni traktör almak istediğinde hemen çıkarıyo parayı alıyo.Öyleyse helal olsun.Heralde traktörcünün önünden geçerken şurdan yeni bir motor alıyım dememiştir.İllaki ekip biçeceği yer bellidir.Senede 13000 veya fazlası para kazanıyosa ne ala,yoksa alternatif işlerden para kazanmaya bakacak...

sami ÖZKAN link=topic=31130.msg264880#msg264880 date=1269890935' Alıntı:
arkadaşlar adamın içini niye karartıyorsunuzki ekip biçme haricinde yılda 4 dana yetiştire bilse rahatlıkla öder çünkü bizim buralarda çok o durumda insanlar var
Evet haklısınız da; 4 danayı satın alıpta besliyecek olursa zaten 14 bin tl gibi bi sermaye gerekli. Eğer 4-5 ineği varsa muhtemelen doğan buzağılar karşılar. Çünkü daha 2 gün önce 4 adet simentall süt buzağısı 9400 tl ye alıcı buldu. Buzağıların 2 tanesi ikiz 2 haftalık, 1 tanesi 1 aylık ve 1 tanesi 3 aylık.. Hepside süt içer durumdalar..

bence hiç takma kafana elinden geleni yap. zaten yolunda gitmeyen bişey warsa senn kafanı yormana gerek kalmadan onlar fazlasıyla alıyorlar. allah ödeme kolaylığı bol bereket versin inşallah

valla kardes bende aldım ev hoolad bende 4 sene 16000 ödeyecem
allqah büyük kardes traktör ve ekıpmanları bana 140000e mall oldu
sakalak hassas ekım harmak pofosyonel pancar sökme rulo makınası ve tas toplama makınası güvenım varkı girdim bu borca calıştır çalıstır öde traktörün borcunu sadece harmak öder yeterkı azımlı ve calıskan ol

nh link=topic=31130.msg264595#msg264595 date=1269799090' Alıntı:

eyer gerçekden yonca balyası 10 tl ise ben pancar ekmem ' ki pancarda daha karlı.
15 dekar yoncam vardı ilk biçimde 400 balya çıktı
400*10=4000eder güzel para
üç biçim olarak düşünürsek12bin eder ben pancardan okadarmı alıyorum

agalar destekleyenlere çok teşekür ediyorum ewet herkesten bunu beklerdim ama görüş farklılığı tabi yetter ki azim ve çalışma isteği olsun alla elbet kolaylık sağlar

benim amcam ertuğrullar samanlı biçer aldı +ünüversal 533 traktör aldı 4 yıl ödemeli yılda 35 000 205 000tl tıkır tıkır ödüyordu 4.yılda samanlı biçer çortayı çekti şasesi 40 yerinden kırıldı şimdi çok zor çalışıyor bu durumda dünya kadarda tarla satın aldı