PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
DOLAR 7250.. NERDESİNİZ EKRANA BAKIP FİYAT BELİRLEYEN KOOPERATİFLER
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1391294" data-attributes="member: 59451"><p>Kale alınmayacak kişi değil bence kartelleşenler kazansın mantığı yapıyor onlardan olabilir bayiliği falan varsa, çünkü en başta üretici olsa ekimden hasada kira hariç sırf maliyetini 200 lira olsa şükrederim demez, ben bu mantığı çok iyi bilirim, çiftçiye mal satan çiftçinin kazancını hesaplamaya kalkar, hesaplar kağıt üzerinde bakar kazanıyor, o kazanca ortak olmak için elinden geleni yapar, çiftçiye mal satan istisnasız her kesimin yaptığı iş budur, dikkat edin, yahu 200 kiloyla bu işi yapacaksa yapsın ben yapamam, anadoluda pek çok üreticinin yapamayacağından eminim, çok yer 200-250 kilo alabiliyormu onuda bilmez ya neyse... haa bu iki kuruşluk değildir çok çalışıp çok yer almıştır dededen kalmamıştır o zaman böyle maliyetli işleri arkadaş yapar Türk tarımda uçar.</p><p></p><p>265 dolara gübreye gelince, işte rakam ortada, fob fiyatı alıcının bu fiyata tüm giderlerle gemiyle alması, haa gemiye ödeme yapacaksın tabiki, gübreyide çuvala dolduracaksın bi zahmet.... anlattık anlamadın yüzde 25 verdik yani 66 dolar para koyduk getirip satanın cebine daha ne, yahu fabrikası üretim yapıyor o gübreden o kadar kazanmıyor verdiğimizi getirip satan evlıyamı 442-265=177 dolar yukardan satacak kazanacak, hiç hesap kitap bilemden şu konulara dalmayın bari...</p><p></p><p></p><p>az ciddi olun yahu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1391294, member: 59451"] Kale alınmayacak kişi değil bence kartelleşenler kazansın mantığı yapıyor onlardan olabilir bayiliği falan varsa, çünkü en başta üretici olsa ekimden hasada kira hariç sırf maliyetini 200 lira olsa şükrederim demez, ben bu mantığı çok iyi bilirim, çiftçiye mal satan çiftçinin kazancını hesaplamaya kalkar, hesaplar kağıt üzerinde bakar kazanıyor, o kazanca ortak olmak için elinden geleni yapar, çiftçiye mal satan istisnasız her kesimin yaptığı iş budur, dikkat edin, yahu 200 kiloyla bu işi yapacaksa yapsın ben yapamam, anadoluda pek çok üreticinin yapamayacağından eminim, çok yer 200-250 kilo alabiliyormu onuda bilmez ya neyse... haa bu iki kuruşluk değildir çok çalışıp çok yer almıştır dededen kalmamıştır o zaman böyle maliyetli işleri arkadaş yapar Türk tarımda uçar. 265 dolara gübreye gelince, işte rakam ortada, fob fiyatı alıcının bu fiyata tüm giderlerle gemiyle alması, haa gemiye ödeme yapacaksın tabiki, gübreyide çuvala dolduracaksın bi zahmet.... anlattık anlamadın yüzde 25 verdik yani 66 dolar para koyduk getirip satanın cebine daha ne, yahu fabrikası üretim yapıyor o gübreden o kadar kazanmıyor verdiğimizi getirip satan evlıyamı 442-265=177 dolar yukardan satacak kazanacak, hiç hesap kitap bilemden şu konulara dalmayın bari... az ciddi olun yahu. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
DOLAR 7250.. NERDESİNİZ EKRANA BAKIP FİYAT BELİRLEYEN KOOPERATİFLER
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt