Donda azot kayıpları

Değerli arkadaşlar ben 1. üre yi 5 şubatta attım aynı gün yağmur yağdı daha sonra 2 gün -5 -6 soğuk oldu toprakta azot kaybı olmuş mudur.

Bende olmaz eridikten sonra dedim ama Tarım Krediden ve Ziraat odasından mühendisler olur erken atmış demişler bende Ziraat fakültesinden bir hocaya sordum o da olmaz eridikten sonra dedi

benim de bildiğim üre toprakta ortalama 45 gün kalıyor. bu süre zarfında bitki ortalama üreden 7-8 kg lık kısmını kullanabiliyor. geri kalan kısmı da heba oluyor.

Hayırlı bereketli olsun arkadaşım. o mühendisler topraktan numune mi almışlarda farazi söylemişler. Yağmurun önüne attıysan, donsa bile gene daha sonra erir.

eğer gubreyı erıtecek kadar yağmur yagdıysa 1-2gunluk havanın -5derecelere dusmesının herhalgibir zararı olmaz. gubrenızden kayıpta olmaz içiniz ferah olsun

Kırşehirin hangi köyündensin , ekinlerinizin durumu nsl cıkış olarak . bizim memlekette bu söz senelerdir olur zaten , millet karın üstüne gübre atıyo artık o yüzden icin rahat olsun hemşehrim . ( nevşehir -kozaklı köyündenim, ama kırşehir merkezde kalıyorum )