PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Organizasyonlar - Fuarlar
Fuarlar
Fuarlar Genel
Dünya Organik Tarım Kongresi 2014'te Türkiye'de
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="nailyetek" data-source="post: 421581" data-attributes="member: 8099"><p><strong>Ynt: Dünya Organik Tarım Kongresi 2014'te Türkiye'de</strong></p><p></p><p>2010 hasat sezonund başımdan şöyle bi olay geçti; ağustos 10 gibi hasat biter bizde, neyse 1 eylülde TMO ya buğday götürdüm, exsper bakmadan anbar zararlısı çıkacağını söyledi. İnanmadım doğal olarak zaten buğdayı dışarı naylon üzerine döküp üstünüde branda ile kapatmıştım.. O sıralarda haşhaş alımları yapılıyodu, hatta bir çiftçide kızdı expere.. Dedi arkadaşım; pirinç gibi buğday bakmadan neden peşin fikirli konuşuyosun .. falan.. Neyse numune aldılar elediler ,inceledilergözüm önünde, çıktık güneşe en alttaki kapı çevirdik bi baktık testereli böcekler fink atıyor.. Dolayısıyla almadılar ve bende tüccara sattım. Exper bu böceklere karşı biçerden buğday dökülürken ilaçlaman lazım falan dedi, ben hızlı bir şekilde net ten falan araştırdım, trakkulüp dostşları falan tavsiyede bulundu, doğru ilaca ulaştım ve bayinin elinde olan son 3 paket ilacı alıp arpa anbarını falan ilaçladım. 2 . defa almaya gittiğimde ilaç yasklanmış ve üretimide stokuda bitmişti. Şimdi bunun arkasında ben art niyet aramazmıyım. Neden dışardan gelen buğdaylar, arpalar v.s. böceklenmez, neden onlar yıllarca büyük depolarda stoklanır, aldığımız ülkeler AB uyum yasalarını hiçemi sayar.. Veya onların kullandıkları ilaçlar kalıntı yapmıyormu.? Şimdi kalkıp bize organic tarım diye dayatırlar. Gitsinler bu emellerini binlerce hektarlık dünya oluşumundan bu yana hiç işlenmemiş topraklarında denesinler.. Zaten bizim tam organic ürün üretebilmemiz için toprağın azami 5 yıl temizlenmesi arınması sürer..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nailyetek, post: 421581, member: 8099"] [b]Ynt: Dünya Organik Tarım Kongresi 2014'te Türkiye'de[/b] 2010 hasat sezonund başımdan şöyle bi olay geçti; ağustos 10 gibi hasat biter bizde, neyse 1 eylülde TMO ya buğday götürdüm, exsper bakmadan anbar zararlısı çıkacağını söyledi. İnanmadım doğal olarak zaten buğdayı dışarı naylon üzerine döküp üstünüde branda ile kapatmıştım.. O sıralarda haşhaş alımları yapılıyodu, hatta bir çiftçide kızdı expere.. Dedi arkadaşım; pirinç gibi buğday bakmadan neden peşin fikirli konuşuyosun .. falan.. Neyse numune aldılar elediler ,inceledilergözüm önünde, çıktık güneşe en alttaki kapı çevirdik bi baktık testereli böcekler fink atıyor.. Dolayısıyla almadılar ve bende tüccara sattım. Exper bu böceklere karşı biçerden buğday dökülürken ilaçlaman lazım falan dedi, ben hızlı bir şekilde net ten falan araştırdım, trakkulüp dostşları falan tavsiyede bulundu, doğru ilaca ulaştım ve bayinin elinde olan son 3 paket ilacı alıp arpa anbarını falan ilaçladım. 2 . defa almaya gittiğimde ilaç yasklanmış ve üretimide stokuda bitmişti. Şimdi bunun arkasında ben art niyet aramazmıyım. Neden dışardan gelen buğdaylar, arpalar v.s. böceklenmez, neden onlar yıllarca büyük depolarda stoklanır, aldığımız ülkeler AB uyum yasalarını hiçemi sayar.. Veya onların kullandıkları ilaçlar kalıntı yapmıyormu.? Şimdi kalkıp bize organic tarım diye dayatırlar. Gitsinler bu emellerini binlerce hektarlık dünya oluşumundan bu yana hiç işlenmemiş topraklarında denesinler.. Zaten bizim tam organic ürün üretebilmemiz için toprağın azami 5 yıl temizlenmesi arınması sürer.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Organizasyonlar - Fuarlar
Fuarlar
Fuarlar Genel
Dünya Organik Tarım Kongresi 2014'te Türkiye'de
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt