PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
dünyada et-süt üretimi-tüketimi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1422075" data-attributes="member: 59451"><p>45 günde yetişen tavuğu kim yiyor yada yemek isteyen kaç kişi var misal?</p><p></p><p>ABD nin 1955 yılında yasakladığı ilaçların bu ülkede satışının yapıldığı zamanlar oldu kanatlıda, hala devam ediyormu bilmiyorum</p><p></p><p>Meselenin özünde üretim var ama üretenin kazancında gözü var milletin, hatta şimdilerde girdi sektörlerininde gözü var dersek doğru olur, birinci olumsuzluk bu.</p><p></p><p>Üretimde aksaklıklara açık bir toplum yapısı var ikinci olumsuzluk bu.</p><p></p><p>Tüketicininde bilinçli olmamasından mütevellit, genel üretimde standardizasyonsuzlukla üretim tüketim belirli noktadan öteye geçemiyor portakal orda kal oluyor, </p><p></p><p>Hep aynı kısır döngü devirdaim ediyor, yeni üretime geçen bir süre sonra piyasaya ayak uyduruyor dejenerasyon sözkonus, istisnalar hariç tabikide..</p><p></p><p>Büyükbaş yada küçükbaş ne şekilde olursa olsun sektör dışından hayvancılığa anlamadan bilmeden sermayem var diye giren yeni yatırımcılarda aslında çok azı üretimi layıkı ile yapmanın peşinde, çoğunluk sade kazanç peşinde, bu yüzden umduğunu bulamayan çok oluyor.</p><p></p><p> Kökten işi yapagelenlerin işi geliştirmeside kendini geliştirmeside zor, sermaye yetersizlikten ya zora düşüyor yada büyüdüğünde işi yapabilecek potansiyeli yok destek alamıyor bu konuda, bir süre sonra yerine yapan yeni nesilde gelmeyince işi büyütemiyor.</p><p></p><p>Bunların hepsinin çözümü yok, ama öncelikle kar marjının üreticide düşmemesi gerekir, buda yüksek enflasyon ve devalüasyon sarmalı ile büyüme hastalığı peşindeki ülkemizde olacak şey değil, büyümeyide istikrar içinde yapamayacağından orta uzun vadede hiç beklenti içine girilmeyecek sektör hayvancılıktır bana göre.</p><p></p><p>Son pişmanlık fayda etmez, hayvancılığı sevmek üreticilik yapmak yada bu işi yaparım hayali kurmak yüzde 90 hüsran olacaktır, yüzde10 için sermaye yeterli bu işe yatırım yapmış vede pazarı hedeflemiş bu işi bizzat yapan disiplinli olanları hariç tutmak lazım, onlar istisna olurlar ama toplam üretimde istisnalar kaideyi bozmaz, ülke geneli tüketimi değiştirecek olanlar istisnalar değildir, olamazda, kaldıki istisnalara sorarsanız bu işi yapamıyorum demeyecektir zaten, tıpkı bugünlerde olduğu gibi sadece ürün fiyatlarına satış baskısı uygulanmasından şikayet edeceklerdir, adam işi layıkıyla yapacak ama piyasaya ezdirilecek, bu nerede görülmüş şeydirki zaten? Sorsanız bir daha sıfırdan aynı şekilde para gömer gece gündüz uğraşır yapar bu noktaya gelmek istermiydiniz diye? 40 kere düşünse 1 kere yapmaz noktasındadır vesselam.Kim ister o kadar uğraşıdan masraftan sonra ikide birde zora girmeyi sıfır sıfır üreticilik yapmayı?</p><p></p><p> Koltukta fiyat baskılayanlara sorun bakalamı senenin 3 ayı maaş alsonraki 3 ya alma sonraki 3 ay yarım maaaş al sonraki 3 ay maaaş al, bu şekilde geliri istermi?</p><p></p><p>Üretici bu sene kazansın seneye kazanmasın sonraki sene yarım kazansın ondan sonraki sene biraz daha kazansın sonra hoop bi daha vatandaşın geliri düşük olmaz zam yapılmasın denirse bu işler kabak tadı verir gerçektende, üretim maliyeti denen bişey var.</p><p></p><p> Enflasyonda iki sebepten olur, 1- talep enflasyonu 2- maliyet enflasyonu</p><p></p><p>üretici maliyet enflasyonu yaşıyorsa ürün fiyatlanmalıdırki kar marjı düşmesin.</p><p></p><p>Ha koltukta oturanlar diyebilirki fiyatlar artınca maliyet enflasyonu enflasyon rakamını çok artırıyor, haklıdırlar ama üretimin devamlılığı için bu maliyet enflasyonu olmuşsa fiyatlara raflara yansımalıdır, </p><p></p><p> Tabi yanlış kararalar alan yönetimlere kimse bişey demiyor, illaki harcamalardan kısmadan büyümeye gitmek istiyorlar, ama esas çözüm zor zamanda önceliği olmayan harcamalardan kısmak ve paranın değerini korumaktır, dikkat edersiniz bunu kimse konuşmadı ve direk maliyet enflasyonu fiyatlara yansımasın diyerek market ve raf fiyatlarına baskılama politikası yapıldı.Hemde aklınıza gelen her kurumdan bu baskı yapılmya çalışıldı.</p><p></p><p> Yahu zabıtanın görevimi marketlerde gıda fiyatı denetlemek, bunuda gördük, o zaman bizden daha bişey olmaz vesselam.</p><p></p><p>Üreteme ama fiyatı düşük tut, bunu başaracak dünya üzerinde bir zengin devlet yok, olamazda, üretimin bir maliyeti vardır, her işinde bir kar marjı vardır, serbest piyasanın mantığında bu marjların afaki yükselmesini piyasanın kartelleşmesini engelleyebilirsin, ama fiyat maliyet karşısında eridiyse fiyat baskıladğında üretimsizliğe çanak tutar çöküşe gidersin.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1422075, member: 59451"] 45 günde yetişen tavuğu kim yiyor yada yemek isteyen kaç kişi var misal? ABD nin 1955 yılında yasakladığı ilaçların bu ülkede satışının yapıldığı zamanlar oldu kanatlıda, hala devam ediyormu bilmiyorum Meselenin özünde üretim var ama üretenin kazancında gözü var milletin, hatta şimdilerde girdi sektörlerininde gözü var dersek doğru olur, birinci olumsuzluk bu. Üretimde aksaklıklara açık bir toplum yapısı var ikinci olumsuzluk bu. Tüketicininde bilinçli olmamasından mütevellit, genel üretimde standardizasyonsuzlukla üretim tüketim belirli noktadan öteye geçemiyor portakal orda kal oluyor, Hep aynı kısır döngü devirdaim ediyor, yeni üretime geçen bir süre sonra piyasaya ayak uyduruyor dejenerasyon sözkonus, istisnalar hariç tabikide.. Büyükbaş yada küçükbaş ne şekilde olursa olsun sektör dışından hayvancılığa anlamadan bilmeden sermayem var diye giren yeni yatırımcılarda aslında çok azı üretimi layıkı ile yapmanın peşinde, çoğunluk sade kazanç peşinde, bu yüzden umduğunu bulamayan çok oluyor. Kökten işi yapagelenlerin işi geliştirmeside kendini geliştirmeside zor, sermaye yetersizlikten ya zora düşüyor yada büyüdüğünde işi yapabilecek potansiyeli yok destek alamıyor bu konuda, bir süre sonra yerine yapan yeni nesilde gelmeyince işi büyütemiyor. Bunların hepsinin çözümü yok, ama öncelikle kar marjının üreticide düşmemesi gerekir, buda yüksek enflasyon ve devalüasyon sarmalı ile büyüme hastalığı peşindeki ülkemizde olacak şey değil, büyümeyide istikrar içinde yapamayacağından orta uzun vadede hiç beklenti içine girilmeyecek sektör hayvancılıktır bana göre. Son pişmanlık fayda etmez, hayvancılığı sevmek üreticilik yapmak yada bu işi yaparım hayali kurmak yüzde 90 hüsran olacaktır, yüzde10 için sermaye yeterli bu işe yatırım yapmış vede pazarı hedeflemiş bu işi bizzat yapan disiplinli olanları hariç tutmak lazım, onlar istisna olurlar ama toplam üretimde istisnalar kaideyi bozmaz, ülke geneli tüketimi değiştirecek olanlar istisnalar değildir, olamazda, kaldıki istisnalara sorarsanız bu işi yapamıyorum demeyecektir zaten, tıpkı bugünlerde olduğu gibi sadece ürün fiyatlarına satış baskısı uygulanmasından şikayet edeceklerdir, adam işi layıkıyla yapacak ama piyasaya ezdirilecek, bu nerede görülmüş şeydirki zaten? Sorsanız bir daha sıfırdan aynı şekilde para gömer gece gündüz uğraşır yapar bu noktaya gelmek istermiydiniz diye? 40 kere düşünse 1 kere yapmaz noktasındadır vesselam.Kim ister o kadar uğraşıdan masraftan sonra ikide birde zora girmeyi sıfır sıfır üreticilik yapmayı? Koltukta fiyat baskılayanlara sorun bakalamı senenin 3 ayı maaş alsonraki 3 ya alma sonraki 3 ay yarım maaaş al sonraki 3 ay maaaş al, bu şekilde geliri istermi? Üretici bu sene kazansın seneye kazanmasın sonraki sene yarım kazansın ondan sonraki sene biraz daha kazansın sonra hoop bi daha vatandaşın geliri düşük olmaz zam yapılmasın denirse bu işler kabak tadı verir gerçektende, üretim maliyeti denen bişey var. Enflasyonda iki sebepten olur, 1- talep enflasyonu 2- maliyet enflasyonu üretici maliyet enflasyonu yaşıyorsa ürün fiyatlanmalıdırki kar marjı düşmesin. Ha koltukta oturanlar diyebilirki fiyatlar artınca maliyet enflasyonu enflasyon rakamını çok artırıyor, haklıdırlar ama üretimin devamlılığı için bu maliyet enflasyonu olmuşsa fiyatlara raflara yansımalıdır, Tabi yanlış kararalar alan yönetimlere kimse bişey demiyor, illaki harcamalardan kısmadan büyümeye gitmek istiyorlar, ama esas çözüm zor zamanda önceliği olmayan harcamalardan kısmak ve paranın değerini korumaktır, dikkat edersiniz bunu kimse konuşmadı ve direk maliyet enflasyonu fiyatlara yansımasın diyerek market ve raf fiyatlarına baskılama politikası yapıldı.Hemde aklınıza gelen her kurumdan bu baskı yapılmya çalışıldı. Yahu zabıtanın görevimi marketlerde gıda fiyatı denetlemek, bunuda gördük, o zaman bizden daha bişey olmaz vesselam. Üreteme ama fiyatı düşük tut, bunu başaracak dünya üzerinde bir zengin devlet yok, olamazda, üretimin bir maliyeti vardır, her işinde bir kar marjı vardır, serbest piyasanın mantığında bu marjların afaki yükselmesini piyasanın kartelleşmesini engelleyebilirsin, ama fiyat maliyet karşısında eridiyse fiyat baskıladğında üretimsizliğe çanak tutar çöküşe gidersin. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
dünyada et-süt üretimi-tüketimi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt