Dünyadaki En Önemli Canlı, Arı İlan Edildi



İngiliz Kraliyet Coğrafya Derneği’nin Eartwatch Enstitüsü’nde yaptığı son toplantıda, arıların gezegenimizde yaşayan en önemli canlı olduğu ilan edildi. Dünyadaki tarımsal faaliyetlerin % 70’inin arıların polenleşmesine bağlı olduğu düşünülüyor. Arılar çiçekleri tozlaştırarak, onların üremesini sağlıyor. Yani arılar olmadan bu fauna var olamaz.
 
Evet bende okumuştum arılar bitince dünyanın sonu gelecek imiş. Çevremizde karpuz üreticilerinin, tarlalara kovan koyduklarını duyuyoruz, çiçeklerde döllenme yapıyor imiş, 25 sene evvel belkş fazla karpuz kırardık bir dakika sonra arılar komple sarardı, şimdi bir enfazla iki tane.tarım ilaçları bitirdi arıları ne yazık ki.
 
2 yıldır arı ile uğraşıyorum.
en beğendiğim şeyi kovandan çıkarken yerini koordinatlayıp sonra uzaklaşıp,
kilometrelerce öteden tekrar gelip aynı yere girmesi.
bu basit ama aslında çok ince bir ayrıntı.
berkayın dediği gibi tarım ilaçları onları mahvetti.
 
1984 yılından beridir, arıcılık yapıyoruz, daha eskiden de bizde arı bulunurmuş.
Arının her şeyi şifadır.
Arılar bakteriye mikroplu bitkiye konmaz imiş , bi yerde okumuştum , köyümüzde amcamda 250 kovan arı var bal yapmıyor arılar çiçek olmadığından arı çoğaltıp satıyor, her taraf çeltik tarlası, ayçiçeği ksvun karpuz hayal oldu.kovan isteyen var ise iletişim kurdururuz sayın hocam .
 

Benzer Konular

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt