PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Elektrikli Traktör!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Stronger" data-source="post: 1357757" data-attributes="member: 43759"><p>Sayın Ali Rıza Bey ; zaten olay tamamen çarpıtılmış durumda. Neresinden baksanız elinizde kalır. 100 bg lik bir motor kullansalar tam güç yerine %80 güç harcasalar saatte 60 kw harcar. 8 saatte 480 kw güç lazım. 240 kw lık batarya en az 50.000 dolar. Hadi onu da geçtim. Batarya bedava olsun.</p><p></p><p>Saatte 60 kw * 0,95 kw/TL = 57 TL saatte harcayacağı elektrik olur. günde 8 saat çalışma akü bitmeden dayansa bile 57 * 8 saat = 456 TL günde elektrik harcar.</p><p></p><p>Öyle dedikleri gibi 20 TL 8 saatte harcasa 1 saatte 20 /8 = 2,5 TL yapar o da bugünkü elektrik fiyatı ile 3 kw elektrik yakar. minik elektrikli scooter ancak şarj edilir o paraya. Neyse konuyu uzatmaya gerek yok. Ben sayılar ile ekonomik olmadığını anlatmaya çalıştım. Ama 3 - 5 sene sonra batarya sektörü gelişir yeni bir şeyler çıkarsa o zaman yine hesap yaparız.</p><p></p><p>Kısaca bedava diye bir şey yoktur. Her şeyin bir bedeli var. Bu bedel er yada geç ödenir.</p><p></p><p>Not: Yazmadan duramadım. Konuyu açan arkadaş siyaset yapmadan konuşalım demiş ya ben teknik olarak yazdım. Ama nedense hiç cevap vermemiş. yada beğen butonuna basmamış. Acaba gerçekleri duymak hoşuna gitmemiş olabilir mi. Lütfen kimse kimseyi kandırmasın. Bilimden, akıldan uzaklaşmayın.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Stronger, post: 1357757, member: 43759"] Sayın Ali Rıza Bey ; zaten olay tamamen çarpıtılmış durumda. Neresinden baksanız elinizde kalır. 100 bg lik bir motor kullansalar tam güç yerine %80 güç harcasalar saatte 60 kw harcar. 8 saatte 480 kw güç lazım. 240 kw lık batarya en az 50.000 dolar. Hadi onu da geçtim. Batarya bedava olsun. Saatte 60 kw * 0,95 kw/TL = 57 TL saatte harcayacağı elektrik olur. günde 8 saat çalışma akü bitmeden dayansa bile 57 * 8 saat = 456 TL günde elektrik harcar. Öyle dedikleri gibi 20 TL 8 saatte harcasa 1 saatte 20 /8 = 2,5 TL yapar o da bugünkü elektrik fiyatı ile 3 kw elektrik yakar. minik elektrikli scooter ancak şarj edilir o paraya. Neyse konuyu uzatmaya gerek yok. Ben sayılar ile ekonomik olmadığını anlatmaya çalıştım. Ama 3 - 5 sene sonra batarya sektörü gelişir yeni bir şeyler çıkarsa o zaman yine hesap yaparız. Kısaca bedava diye bir şey yoktur. Her şeyin bir bedeli var. Bu bedel er yada geç ödenir. Not: Yazmadan duramadım. Konuyu açan arkadaş siyaset yapmadan konuşalım demiş ya ben teknik olarak yazdım. Ama nedense hiç cevap vermemiş. yada beğen butonuna basmamış. Acaba gerçekleri duymak hoşuna gitmemiş olabilir mi. Lütfen kimse kimseyi kandırmasın. Bilimden, akıldan uzaklaşmayın. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Elektrikli Traktör!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt