PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
En Çok Satılan Traktör Markası Hangisi? Ağustos 2020
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Akifİnanç68" data-source="post: 1366130" data-attributes="member: 77558"><p>Yazdıklarına katılıyorum abi. Her sene politik ve ekonomik şartlar kötüleşse de hayvancılık kadar hiç düşmedi tarım sektörü. Evet yönetilmiyoruz, her gelen tarım bakanı gideni aratıyor, kötüleşen şartları düzeltelim derken kasıtlı olarak daha da batırıyorlar, sektördeki yandaşlar bi güzel astronomik zenginliyor kabul. Amabunun yeri ayrı, sandıkta verilmeli cevabı. Bakıyorum ki sırf şurdan bi siyasete gireyim de bir tartışma başlatayım diye tarım sanki hiç kazandırmıyormuş gibi davranıyorlar. Bu şekilde tarım sektörünü kötüleyerek biz gençleri soğutuyorlar. </p><p></p><p>Kendimden örnek vereyim.Bu sene susuzluk yüzünden mısırda 800kg aldık. Geçen sene 1600den fazlaydı aynı tarlada. 800kg verimle, eski mısır fiyatına göre bile dekarda 460 lira kalıyor. Ha diyorum 6-7 ay uğraştım, işçilik benden oldu değermiydi bu verimlilik oranı için değmezdi. Ama seneye rövanş var, yeni kuyular var. Dekarda 100lira fazla masrafla , verimde kritik olan su faktörü sıkıntısız sağlanırsa tekrar 1600 1700 almamam için bir neden yokki. Kaldıki her şey karadüzen. Bilimsel araştırmaları uygularak 2.400'leri zor olarak bile görmüyorum.</p><p></p><p>Çoğu çiftçinin ek bir işi yok. Elindeki tek işi de kendini geliştirmeden, babasından gördüğü şekilde "bas üreyi" diyerek, 2 senede bir traktör değiştirerek, sonrada bankaya borcu ödeyeceği gün veryansın ederek, tek vazifesini becemerezse diyecek bir şey yok. Ben yıllardır 640'a binmekten keyif almıyorum, aksine her gün küfür ederek biniyorum. Napalım, düzen ortada, planlama yapılmalı. Dawking, Edison, Zuckerberg, Bezos şans eseri başarılı olmadı, kendilerini geliştirerek, konfor alanından çıkarak oldu. Gelde şimdi bunu bizim kahvehanede taş yuvarlamaktan baharın üre atmayı unutan çiftçime anlat [emoji846]. İyi geceler.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Akifİnanç68, post: 1366130, member: 77558"] Yazdıklarına katılıyorum abi. Her sene politik ve ekonomik şartlar kötüleşse de hayvancılık kadar hiç düşmedi tarım sektörü. Evet yönetilmiyoruz, her gelen tarım bakanı gideni aratıyor, kötüleşen şartları düzeltelim derken kasıtlı olarak daha da batırıyorlar, sektördeki yandaşlar bi güzel astronomik zenginliyor kabul. Amabunun yeri ayrı, sandıkta verilmeli cevabı. Bakıyorum ki sırf şurdan bi siyasete gireyim de bir tartışma başlatayım diye tarım sanki hiç kazandırmıyormuş gibi davranıyorlar. Bu şekilde tarım sektörünü kötüleyerek biz gençleri soğutuyorlar. Kendimden örnek vereyim.Bu sene susuzluk yüzünden mısırda 800kg aldık. Geçen sene 1600den fazlaydı aynı tarlada. 800kg verimle, eski mısır fiyatına göre bile dekarda 460 lira kalıyor. Ha diyorum 6-7 ay uğraştım, işçilik benden oldu değermiydi bu verimlilik oranı için değmezdi. Ama seneye rövanş var, yeni kuyular var. Dekarda 100lira fazla masrafla , verimde kritik olan su faktörü sıkıntısız sağlanırsa tekrar 1600 1700 almamam için bir neden yokki. Kaldıki her şey karadüzen. Bilimsel araştırmaları uygularak 2.400'leri zor olarak bile görmüyorum. Çoğu çiftçinin ek bir işi yok. Elindeki tek işi de kendini geliştirmeden, babasından gördüğü şekilde "bas üreyi" diyerek, 2 senede bir traktör değiştirerek, sonrada bankaya borcu ödeyeceği gün veryansın ederek, tek vazifesini becemerezse diyecek bir şey yok. Ben yıllardır 640'a binmekten keyif almıyorum, aksine her gün küfür ederek biniyorum. Napalım, düzen ortada, planlama yapılmalı. Dawking, Edison, Zuckerberg, Bezos şans eseri başarılı olmadı, kendilerini geliştirerek, konfor alanından çıkarak oldu. Gelde şimdi bunu bizim kahvehanede taş yuvarlamaktan baharın üre atmayı unutan çiftçime anlat [emoji846]. İyi geceler. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
En Çok Satılan Traktör Markası Hangisi? Ağustos 2020
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt