PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
enfilasyon meselesi...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="giray" data-source="post: 1474311" data-attributes="member: 29552"><p>Söylediklerinize katılıyorum ancak "dışarıdan ucuz et sokarlar ezerler" sözünüz Bi tek biz üretici yönünü ifade ediyor. </p><p>Peki dışarıda bu et daha uygun üretilebiliyor bizde ise daha maliyetli oluyorsa sorun bizdeki maliyetleri düşürmek olmalı değil sizcede. Aksi halde bizim malımız çok değerli olsun altınla yarışsın ama halkımız diğer ülkelerden daha pahalıya et yesin bizi ilgilendirmez mi diyelim?</p><p>Böyle dedim diye sakın sanmayın mevcut yönetimi sevdiğimi asla hazetmiyorum yanlış politikalar neticesinde bu hale geldi baş sorumluda onlar bence. </p><p>Ama biraz biz üreticilerede bakan yönü var bu işin kabul edelim. </p><p>Dünyada tarımsal ve hayvansal üretim birim ürünün değerli olması üzerine değilde, sürümden kazanma ve uygun fiyat üzerine kurulu. Ürün ucuz olmalı gerekirse çiftçi ek devlet desteğiyle üretimini devam ettirsin. Ama halka ucuz üretsin anlayışı hakim. Biz devletten yeterli desteği alamıyoruz, maliyette konu olan girdiler sıkı denetimle çiftçi lehine denetlenmiyor yada serbest bırakılıyor. </p><p>Peki biz üreticiler modernleşme adına neler yaptık üretimi daha kolay iş yükü az maliyetleri düşürücü, 3-5hayvan bakmakla olmadığını anlayıp hayvan sayısını artırıp dünyada olduğu gibi sürümden kazanma birim kazanç az olsada genel toplamın değer ifade ettiği mantıkla yetiştiriciliği düşündük mü? Yada az olupta birlik olunabilindi mi her Köy bir koparatif dir aslında bunu yapabildik mi? Maliyetler karşısında ortak hareketle güçlü durubildik mi?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="giray, post: 1474311, member: 29552"] Söylediklerinize katılıyorum ancak "dışarıdan ucuz et sokarlar ezerler" sözünüz Bi tek biz üretici yönünü ifade ediyor. Peki dışarıda bu et daha uygun üretilebiliyor bizde ise daha maliyetli oluyorsa sorun bizdeki maliyetleri düşürmek olmalı değil sizcede. Aksi halde bizim malımız çok değerli olsun altınla yarışsın ama halkımız diğer ülkelerden daha pahalıya et yesin bizi ilgilendirmez mi diyelim? Böyle dedim diye sakın sanmayın mevcut yönetimi sevdiğimi asla hazetmiyorum yanlış politikalar neticesinde bu hale geldi baş sorumluda onlar bence. Ama biraz biz üreticilerede bakan yönü var bu işin kabul edelim. Dünyada tarımsal ve hayvansal üretim birim ürünün değerli olması üzerine değilde, sürümden kazanma ve uygun fiyat üzerine kurulu. Ürün ucuz olmalı gerekirse çiftçi ek devlet desteğiyle üretimini devam ettirsin. Ama halka ucuz üretsin anlayışı hakim. Biz devletten yeterli desteği alamıyoruz, maliyette konu olan girdiler sıkı denetimle çiftçi lehine denetlenmiyor yada serbest bırakılıyor. Peki biz üreticiler modernleşme adına neler yaptık üretimi daha kolay iş yükü az maliyetleri düşürücü, 3-5hayvan bakmakla olmadığını anlayıp hayvan sayısını artırıp dünyada olduğu gibi sürümden kazanma birim kazanç az olsada genel toplamın değer ifade ettiği mantıkla yetiştiriciliği düşündük mü? Yada az olupta birlik olunabilindi mi her Köy bir koparatif dir aslında bunu yapabildik mi? Maliyetler karşısında ortak hareketle güçlü durubildik mi? [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
enfilasyon meselesi...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt