Eski biçerdöver

Selamın aleyküm arkadaşlar. Bursanın dağ ilçelerinde tarım hayvancılık yapıyoruz arazi yapımız biraz dik ve engebeli hal böyle olunca biçerdöver gelmiyo ilkel şartlarla tarım yapıyoruz. Biçerbağlara yer biçtirip patoza veriyoruz işçilik ve maliyet çok artıyo haliyle ekmemek hazır almak daha karlı hale geliyo tarlalar hep boş. Kendi işlerim ve yakın eş dost işlerini görmeye laverda m75 m120 johndeere 630 veya clayson 1530 gibi ni makina düşünüyorum. Senede 500 600 dönüm yer biçsin bana yeter. Bahsettiğim makinalar işimi görürmü yedek parça bulabilirmiyim. Yerler engebeli olduğu için tabla ve makinenin ufak olması şart. Laverda m75 tam istediğim gibi ama yedek parça sorunu var diye biliyorum. Bazı parçalarını tornada yaptırırız ama kayışlarını fikan bulabilirmiyiz yada kayışları zincirli sisteme çevirebilirmiyiz.

Clayson 1530, 1545 çok ideal makinadır. Parcası bulunur ustası bulunur, iyi iş çıkarır. DSC03950.JPG

Aleyküm selam, Laverda 520 alınıp, bi tık büyük motor kullanılırsa, kullanışlı olabilir. Clayson'larda iyi makinedir, parça sorunu olmayan makine tercih etmekte fayda var.