Esnaf'lıktan Süt İnekçiliği'ne@

Ynt: Esnaf'lıktan Süt İnekçiliği'ne@

Hah hocam doğru dediniz emeklemek.
Benim dediğim şey emeklemek için bi 20 25 hayvan olsun ki güzel heves versin

Abi diyorum Yaşını bilmiyorum .
Abicim beni şimdi iyi dinle istersende dinleme .
50.000 TL Hayvan Kredisi çektik zamanında 66.000. TL geri ödedik 2 yılda sadece abnkaya 4 Tane dana Fazladan baktık 2 yılda sen zararımızı hesapla.
İnek ilk 3-4 Ay örnek vermem gerekirse LİTRE 35 -34-33-32 vs vsvs vs diye iner 7 ayın sonunda otamatikman istirate çekmek zorunda kalırsın yoksa 4-5 Doğumdan sonra ineğin ayakları tutmaz Felç bile geçire bilir Allah korusun.

Benim Sana tavsiyem BANKAY la falan uraşmaz git Paranı biliktir derim ona göre azami bir hayvan sayısıyla başla ve kendi güçünle yap .
Sana bi anımı anlatayım .
Benim bi havalı komşum vardı sizlerden iyi olmasın Arap Mehmet abi adında ,her yanıma gelişinde bana derdi ben inek alcam 50-100 tane falan yok şunu alacam bunu yapacam aradan 2 Yıl geçti ben 27 Baş hayvan yaptım o halan İnek alacak .
O yüzden abicim ben senin yerinde olsam allah allah bankalardan uzakdurum imanını gevretiyorlar adamın bu bankalar. Ben yaşadım abi bilirim Tövbe banka falan beleş verseler almam.

lordsaar link=topic=80054.msg949305#msg949305 date=1419449414' Alıntı:
Abi diyorum Yaşını bilmiyorum .
Abicim beni şimdi iyi dinle istersende dinleme .
50.000 TL Hayvan Kredisi çektik zamanında 66.000. TL geri ödedik 2 yılda sadece abnkaya 4 Tane dana Fazladan baktık 2 yılda sen zararımızı hesapla.
İnek ilk 3-4 Ay örnek vermem gerekirse LİTRE 35 -34-33-32 vs vsvs vs diye iner 7 ayın sonunda otamatikman istirate çekmek zorunda kalırsın yoksa 4-5 Doğumdan sonra ineğin ayakları tutmaz Felç bile geçire bilir Allah korusun.

Benim Sana tavsiyem BANKAY la falan uraşmaz git Paranı biliktir derim ona göre azami bir hayvan sayısıyla başla ve kendi güçünle yap .
Sana bi anımı anlatayım .
Benim bi havalı komşum vardı sizlerden iyi olmasın Arap Mehmet abi adında ,her yanıma gelişinde bana derdi ben inek alcam 50-100 tane falan yok şunu alacam bunu yapacam aradan 2 Yıl geçti ben 27 Baş hayvan yaptım o halan İnek alacak .
O yüzden abicim ben senin yerinde olsam allah allah bankalardan uzakdurum imanını gevretiyorlar adamın bu bankalar. Ben yaşadım abi bilirim Tövbe banka falan beleş verseler almam.

ESNAFLIK OLMUYOR SADECE YAZIN 3-AY GİDER BURDA ODA TAMAM KIŞIN DURUYOR BEN BIKTIM BU İŞİ YAPICAM OLMADI SATARIM HER AY BAKIMLARINI KONTROLLERİNİ YAPTIRRIM YANİ 3-4 YAŞINA GELDİĞİNDE SATARIM BAŞKA ALIRIM ÖYLE ÖYLE DEVAM EDERİM İNŞ

Orasını anladımda abi işallah yaparsında başarılı olursunda asıl idrak etmek istediğim unsur Yılık 10.000 Tl bi Para biliktirme şansın varsa bu bankalarla uraşma derim 1yıl sonra bile Başlasan 10 inek yerine 2-3 ünek alırsan daha mantıklı olur hiç olmasa bankaya vereceğin Faiz cebine kalır anlatmya çalıştığım o .

Allahın izniyle 25 Bin Civarı para olucak İneksiz her sene artık 20-25 arası her yıl Masrafsız. net gelen

İneklerden buzağıları ile bir 30 bin kalırsa yıllık yaparım diye düşnüyorum