Expperıa Tohumu Hakkında Düşünceleriniz :?

Expperıa Tohumu Hakkında Düşünceleriniz :?

Resimler ve ekler

• 20150921_142519.jpg
    20150921_142519.jpg
    3.1 MB · Görüntüleme: 223
  • 20150921_142519.jpg
    20150921_142519.jpg
    3.1 MB · Görüntüleme: 212
Ynt: Expperıa Tohumu Hakkında Düşünceleriniz :?

nazlı bir çeşit kok boğaz istıyo pas istiyo ama değer olarak üst sınıf buğday

isadagtekin39 link=topic=86336.msg1033161#msg1033161 date=1446997638' Alıntı:
Soğuk iklim istiyor diye biliyorum.

yanlış çünkü italyan meşeli . bildiğim kadarıyla -20 dereceye kadar dayanıklı.

(ESPERİA) ÇOK KARDEŞLenin bi bu buğday erkenci ince taneli başak ta yağmur yediğin de tane çok çabuk beyazlar. Dolu vurduğunda çok zarar gören nazlı bir çeşittir.benim tecrübelerim böyle.

Experıa sert buğday sınıfına dahil bi sınıf.bakımı iyi yapıldığında ve hava şartları iyi olduğunda üst değerlerde ozellik sağlayan bi,çeşit bir kaç yıldır ekiyorum,yatma olayı çok nadir,güçlü topraklarda yatma sorunu yaşatmaz.kok boğaz ve pas çoğunlukla istiyor.farklı yorelerde kulfiyetli görünebilir,fakat bunun karşılığını veren bi buğday.samanada iyi geliyor.sert sapta yüksek öğlen sıcaklarında bile kaliteli balya yapmayı sağlıyor

Ilgi cekici miktarda teknik veri iceren bir sayfasi uretici firmanin su linkinde mevcut:
http://www.tasaco.com/Tohum.aspx?cesit=31
Ilgin'da tohum eleme tesisleri var, tohumu da Yunak, Atlanti, Ilgin gibi cevre arazilerde uretiyorlar. Tohum genellikle biraz daha pahali oluyor. Kendimiz yetistirmedik, ancak cevrede bakimi ile daha cok ilgilenebilecek olanlarin tercih ettigi bir tur olarak biliniyor.