Rötavatör hiç kullanamdım ama oldukca ilgimi çekiyor.Çerezlik ayçekirdeği hasatı sonrası bir seferde çekip hemen buğday ekimine hazır olduğu için cazip geliyor.Matris armoni bu kadar yakmıyor ama bunun gibi işçilik yok onu 2 kat çekmek gerekiyor.
Eyüp abi bunların L şeklindeki bıçağa sahip olanları çok tutuluyor. Bizimki dik tip bıçağa sahip. Onların toprağı daha fazla un ufak ettiğini düşünüyorum.
Ayrıca bunlarda çizel tarzı demir takma yeri var. Videoda görünüyor zaten.Pancar yeri sert olduğu için derinlik beni tatmin etmedi. Orta koldan sıkınca 640 sıra ortalarındada stop etmeye başladı. Yükleme yapan tdnin , kamyoncunun , söküm yapan masseycinin geçtiği yerler çok aşırı serti zaten. Oralarda çok hızlı devirden düşüyordu. Bende bu yüzden o çizel demirlerini takmaya çalıştım. Olduğu yerden çıkartamadım böyle devam ettim. Rotovator alacaksan geçmeyen yerlerde takmanı tavsiye ederim. Motoru çok zorluyor yoksa.
Normalde bu kadar yakmaz bunlar aslında. Mısır yerine takviye 2yle çektim. Tek seferde bile cillop gibi oldu. Orsa 1.6 litre/1000m2 yakmıştı. Ayrıca orasınada pulluk değmedi [emoji4]. Bu sene arpa ekilecek yerlerin hiç birine pulluk değmedi.