haklısın aslında, çünkü 96 da çıkan kara kafa diye tabir eddilen fiatlardaki iveco motorlar direct injesiyonlu olarak çıktı, biraz farklıydı temeli aynı olmakla. önceki tümosan motorları düz pompaydı. Bugün tümosan motorları da direct injeksiyonlu, onlarda kolay bayılma yapmıyor. Artık tek fark işçilik ve kullanılan matyeryal. Birde söylemeden geçemiyeceğim bişey var. new holland 60 66 larda görülen sağır motor olayı duydum 2 tane. Köyde abi kardeşlerde aynı model 4 tane 60 66 vardı. Bir tanesi diğerlerine göre bariz güçsüz olduğunu ifade ediyorlardı. diğeri de yan köyde idi. adam anlamamış haliyle tek traktör olduğu için. başka biri binmiş biri o farketmiş, adam da başka traktöre binince anlamış güçsüz olduğunu. fakat ankaradan servis geldiği halde düzeltememiş. Diyeceğim o ki du anormallikler de olabilir. sık görülmesi veya görülmemesi motor üreticisi ile ilgili. belki de yüzlerce sağır motor var ama başka traktör kullanmayan biri anlamıyor haliyle.Dqn link=topic=55317.msg589662#msg589662 date=1336214529' Alıntı:Zaten İveco bir motor markası. Nasıl perkins masseye motor yapıyorsa iveco da fiata motor yapıyor.. Tümosanın ürettiği motorlarda iveco motorların aynısı..
abi bn şöyle biliyorum motor rodajdayken düşük devir kullanıldığında sağır motor olurmuskeltaşlı link=topic=55317.msg589682#msg589682 date=1336217186' Alıntı:haklısın aslında, çünkü 96 da çıkan kara kafa diye tabir eddilen fiatlardaki iveco motorlar direct injesiyonlu olarak çıktı, biraz farklıydı temeli aynı olmakla. önceki tümosan motorları düz pompaydı. Bugün tümosan motorları da direct injeksiyonlu, onlarda kolay bayılma yapmıyor. Artık tek fark işçilik ve kullanılan matyeryal. Birde söylemeden geçemiyeceğim bişey var. new holland 60 66 larda görülen sağır motor olayı duydum 2 tane. Köyde abi kardeşlerde aynı model 4 tane 60 66 vardı. Bir tanesi diğerlerine göre bariz güçsüz olduğunu ifade ediyorlardı. diğeri de yan köyde idi. adam anlamamış haliyle tek traktör olduğu için. başka biri binmiş biri o farketmiş, adam da başka traktöre binince anlamış güçsüz olduğunu. fakat ankaradan servis geldiği halde düzeltememiş. Diyeceğim o ki du anormallikler de olabilir. sık görülmesi veya görülmemesi motor üreticisi ile ilgili. belki de yüzlerce sağır motor var ama başka traktör kullanmayan biri anlamıyor haliyle.
İlk 50 Saat Sakin Kullanım(Örn;15 d/d)... Sonraki 450 Saat Biraz Devirli(Örn;19-20 d/d) Daha Sonrada Arada Sırada Devirli Kullanmak Şartıyla Max Torkuna Ulaştığı Devirde Kullanmak Gerekli....saimbal link=topic=55317.msg589801#msg589801 date=1336238528' Alıntı:abi bn şöyle biliyorum motor rodajdayken düşük devir kullanıldığında sağır motor olurmus![]()
ok-*-s anlş-*smaleguard link=topic=55317.msg590666#msg590666 date=1336401898' Alıntı:iveco ve ttf tabikive iveco yu fiat satın almadı zaten onundu http://tr.wikipedia.org/wiki/Iveco buyrun buradan bi okuyun uyy-*s
Niye pompa yaptırdın sorun neydi ki?atacan20 link=topic=55317.msg596393#msg596393 date=1337522993' Alıntı:95 60-56 VARDI TUMOSAN MOTOR 2 KERE POMPA YAPTIRDIM RANDIMAN ALMADI SATTIM IVECO EN IYISI