Niğde'de yaşayan Akbulut, 25 yaşında bir Ziraat mühendisi. Üniversitede Erasmus+ programı ile İtalya'ya giderek 7 aylık eğitim almış. Eğitim aldığı sırada kurutulmuş ve dondurulmuş ürünler üzerine araştırmalar yaptı ve "Onlar yapıyor da, biz niye yapamıyoruz" diyerek Tarım ve Orman bakanlığına hibe için başvurdu. 7.5 milyon TL'lik yatırımın 1.5 milyon TL'si hibe ile karşılandı.
Bu tesis; kavun, karpuz, domates, elma, pancar, ıspanak, maydanoz, portakal, limon, çileğin ;kurutulmasını, tozlaştırılmasını sağlıyor.
Almanya, Fransa, İngiltere ve ABD'ye ihracat yapılıyor.
Bu tesis; kavun, karpuz, domates, elma, pancar, ıspanak, maydanoz, portakal, limon, çileğin ;kurutulmasını, tozlaştırılmasını sağlıyor.
Almanya, Fransa, İngiltere ve ABD'ye ihracat yapılıyor.