Garaj yaptırmak istiyorum.

Konu açılmışken bizde hububat için 50-60 ton kapasiteli bir depo ya da ambar şeklinde bir yer yapmak istiyoruz. Bu yıl hasattan sonra 45 ton arpadan 10 bin liraya yakın bir erken satış zararımız oldu.
Duvarları briketle örüp,kiriş yerine 4 metre aralıklarla kalın boruları dikmeyi düşünüyoruz. Çatı profillerinide aradaki borulara monte edip,tek tarafa akıntılı olacak şekilde kapatmak istiyoruz.
Ayrıca deponun arka tarafı biraz daha derin ve dış tarafıda sıva olacak.
Yükseklik: 4 metre
Genişlik: 5 metre
Uzunluk: 10 metre
Bu şekilde bir yapı 50 tona yakın arpa alır mı, ve trakklup tarafından onay verilir mi?
Fikir ve onerilerinizi merakla bekliyorum.
Bizim deponun yüksekliği 5 genişlik 8 uzunluk 15 içine çok rahat 250 ton buğday koyuluyor sizin yapmak istediğiniz depoyada 80 90 ton rahat rahat sığar

Merhaba,

Biz de 4 yıl önce sizinkine benzer ölçülerde yaptırdık.
Ölçüler boy 28, en 7, yükseklik; ön taraf 4,5, arka taraf 3,7, önden arkaya meyilli. bir yıl sonra ön kısmı 3 metre daha uzattık, en 10 metreye çıktı.

1- direkler arasını 7 metre tuttuk ki traktör ve arkada römork varken dönüşlerde sorun olmasın diye.
2- 3 tarafına 2 metre yükseklikte duvar ördük, duvarın dışında yukarı doğru saç ile kapattık. Bu şekilde istediğimiz ürünü döküp depolayabiliyoruz.
3-Çatının makaslarını 5 metre arayla petek şeklindeki demirden yaptırdık, bunların üzerine 1 metre arayla profil, üstüne de saç
4- Bizimki önden arkaya meyilli olduğu için yaptığımız ilave ile birlikte ön taraf 5,4 mt, arka taraf 3,6 metre. Depoya her türlü kamyon giriyor, helezon ile kamyona yükleme yapıyoruz. Damperli römork ile ürünü boşaltıyoruz. Eğer demperli römork ile ürün boşaltırım diyorsan damperin yüksekliğine göre deponun yüksekliğini belirle.
5-26 metre için kepenk sistemi uygun olmayabilir ancak 4 tane 6,5 metrenin sağ ve sol olanlarından birini saç ile kapatabilirsin ve ya ikisini de kapatırsın, ortadaki 2 tane 6,5 metrelik açıklık sana yeterli olabilir. Ayrıca kapattığın yerleri ürün depolamak için de kullanabilirsin.
6- 6,5 metrede bir makas koymak özellikle kışın çok kar yağıyorsa sorun olabilir, biraz daha arayı daraltmak gerek.
7- Ustalık oldukça pahalı. Bu nedenle ne kadarı sen yapabilirsen o kadar iyi

Özet; Yeniden benzer bir depo ve ya garaj yapsak şöyle yaparım.

boy 28 metre, en 10 metre, yükseklik 6 metre. direkler arası 7 metre, ve çatı kısmı v şeklinde yani gönderdiğin ikinci fotoğfrafta olduğu gibi. Deponun içinde direk olmayacak şekilde. Yine yerden 2 metre yüksekliğinde duvar örülüp arkası yukarıya doğru saç ile kapalı.

Umarım gönlüne gör ucuz yollu bir garaj yaparsın.
Üstadım, bizimde senin anlattığın gibi sadece biraz küçüğünü yapma planımız var, deponun resimlerini çekebilir misin bi mahsuru yoksa?

Nail usta bu garajın yüksekliği ve genişliği ne kadar.
Yükseklik 320 cm. Uzunluk 12 metre genişlik 8 metre 12 metrenin devamında 4 metre daha kapatılacak yer var ödenek bitti kış geldi. Trakkulup culer olmazsa, olmaz.
71790d51f5f7704ec579ce11e090ce2b.jpg
40f915f744d8f3b3bdb8c2211ee13905.jpg
e0fb99900b6b8b47e9f6ba99bf176fd0.jpg
cdc76610ecd01c294a0fd02a2fe81875.jpg

Öncelikle herkese merhaba.

Traktörüm, ekipmanlarım, ıvır zıvır şeyleri koymak için bi garaj yaptırmak istiyorum.
Garajın ölçüleri 26 metre uzunluk 7 metre genişlik 3 tarafı kapalı sadece ön tarafı 26 metre açık olacak. Şimdi gelelim asıl mevzulara.

1- çatıyı 6.50cm arayla demir direkler üzerine oturtmayı daha sonrasında duvar örmeyi düşünüyorum.

2-duvar kısmı beton mu? Tugla mı? Piriket mi? Ytong mu olmalı? Hangisi daha saglam ve ucuzdur?

3-Çatının makasları kac metre arayla koymalıyız? Makas nasıl bi makas olmalı? Profil mi köşebent mi?

4- yükseklik konusunda net bi fikrim yok sizce kaç metre olmalı.

5-ön taraf 26 metreye kepenk sistemi yapmayı düşünüyorum kullanışlı olur mu?

6-6.5 metrede bir makas koyduk diyelim. Bu iki makas arası ileriye doğru kasma yaparmı? Arayada makas koymak gerekir mi?

7- en son olarak m2 sini 140 tlye yapıyorlar. Bn diyorumki malzemeleri alsak çatıyı kendimiz kapatsak yarı yarı masraf çıkıyo. Napacagımızı tam bilemedik

Şimdi bunların tüm maliyeti ne olur? bilgisi olan varsa sevinirim.

Örnek :
084a660ac6f7523ef5b040655ffd69cc.jpg

ce27ed8207e58ea22b3e4363374b1305.jpg

234e4a4ade8f9a8af8ef8f9878b2fbc8.jpg
ilker başkan konu seninmiş yeni gördüm cemal öztürk de buna benzer birşey yaptırıyor on bın lıra tuttu galiba malzemesi artı birde işçilik ama sana böyle bir garaj lazım ama elimden ne gelirse yardım etmek isterim profilin adı çıkmış varya ucuz dıye bence nerdeyse beton direk daha ucuz oluyor ama zor oluyor ama ömürlük oluyor ama ıyı bır garaj olur

ilker başkan konu seninmiş yeni gördüm cemal öztürk de buna benzer birşey yaptırıyor on bın lıra tuttu galiba malzemesi artı birde işçilik ama sana böyle bir garaj lazım ama elimden ne gelirse yardım etmek isterim profilin adı çıkmış varya ucuz dıye bence nerdeyse beton direk daha ucuz oluyor ama zor oluyor ama ömürlük oluyor ama ıyı bır garaj olur
Abi bnim garaj sağlam olacak ki köyde olmayacınca aklım orda kalmasın. Tüm ekipmanları almalı. 25x7x5 ölçüsünde düşünüyorum. Bakalım

Benim garaj 18×6 3.5 yukseklik
Malzemeller 10 bin tl birinci kalite
Malzemeler
80×80 profil 3 mm 6 mt 160 tl
40×60 profil 2 mm 6mt 60 tl
Trapez sac 0.50 mm 6 mt 140 tl boyali
Trapez sac 0.50 mm 3 mt 70 tl boyali
Ustalik 2500 3000 bin arasi degisiyo

Benim garaj 18×6 3.5 yukseklik
Malzemeller 10 bin tl birinci kalite
Malzemeler
80×80 profil 3 mm 6 mt 160 tl
40×60 profil 2 mm 6mt 60 tl
Trapez sac 0.50 mm 6 mt 140 tl boyali
Trapez sac 0.50 mm 3 mt 70 tl boyali
Ustalik 2500 3000 bin arasi degisiyo
Bilgiler için teşekkür cemal abi.
Senin garaj büyük ihtimalle makassız tek taraf olacak yanlış anlamadıysam?
Benim ki ücgen çatı olacak. Araştırıyorum bakalım.