Gazanfer Özcan'ı kaybettik‏


Gazanfer Özcan'ı kaybettik‏

Gazanfer Özcan1.5 ay önce rahatsızlanarak Amerikan Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesine alınmıştı. Ünlü oyuncunun durumu bugün kötüleşmiş ve bilincini yitirmişti.

'TAHSİN BEY' TİYATROYU ÖKSÜZ BIRAKTI

Gazanfer Özcan, İlkokulu Cihangir Firuzağa İlkokulu'nda, ortaokulu Beyoğlu Ortaokulunda, liseyi ise Vefa Lisesi'nde tamamladı.

Lisedeyken oynadığı 'Hisse-i Şayia' adlı oyundaki Bican Efendi rolüyle tiyatroyla tanıştı. Şehir Tiyatroları'nın Çocuk Bölümü'ne katıldı.

1955 yılında Komedi Tiyatrosu'nda oynanan Mahallenin Romanı oyunu tiyatro yaşamının dönüm noktası oldu. Bu oyunda rahatsızlanan Reşit Gürzap'ın yerine sahneye çıkıp başarılı olunca kadroya girdi. 1962 yılına kadar hem çocuk tiyatrosunda, hem yetişkin oyunlarında görev aldı.

1962 yılında Gönül Ülkü ile evlendi ve 'Gönül Ülkü - Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nu kurdu. 1950'li 1960'lı yıllarda çok sayıda sinema filminde de rol alan Gazanfer Özcan, uzun bir süre sinemaya ara verdikten sonra 2000 yılında çevrilen Komiser Şekspir filmi ile sinema ya döndü. Pek çok dizide de rol aldı. Kuruntu Ailesi adlı dizideki Hüsnü Kuruntu rolü ile tanındı, pek çok yapımda ailenin babası rolünü üstlendi. Avrupa Yakası adlı dizideki Tahsin Bey rolü ile de 'baba' rolünü sürdürdü.

Gazanfer Özcan, 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştır.

go.jpg

22.jpg
 
Ynt: Gazanfer Özcan'ı kaybettik‏

Vay be bu dunyada kimin gidecegi kimin kalacagi belli olmuyor daha dun adam filmde oynuyordu allah rahmet eylesin
 

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt