PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
genç çiftçiler etırkı sığırcılık yapmalı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="soner2222" data-source="post: 1388542" data-attributes="member: 83988"><p>Bana pek mantıksız gelmiyor. Fakat bazı noktaları iyi belirlemek gerek.</p><p>1. Yetersiz mera ve yüksek yem maliyetlerine karşılık kendi tarlamızı çevirip yapay meraya dönüştürebiliriz. Hem de hastalıklardan korunmuş oluruz.</p><p>2. Ağır maliyetini mümkün olduğunca düşürmeliyiz. Yarı açık. Kuzeyi ve hakim rüzgar yönünü kapatan yüksek bir ahır iş görür. Hatta rüzgarı suyu ve karı iyi hesaplarsak sadece buzağılar için nir kapalı alan yetebilir.</p><p>3. Ağır mera ve kışlık kaba yem için ektiğimiz tarlanın içinde olursa emekten ve tutacaksak işçiden tasarruf anlamına gelebilir. Telle o tarlayı çevirebiliriz. Ayrıca tarlayı bölümlere ayırıp her bölmeyi telle çevirip. Belli aralıklarla hayvanları salabiliriz. Böylece sabah salmak akşam toplamak dışında günlük rutinimiz kalmaz hatta mevsimine göre toplamaaya gerek bile duymayabiliriz. Gübre yönetimi vs hariç tabii ki</p><p>4. Elektriğe yakın olmak çok önemli. Suyu da doğal yollardan temin emin edebilirsek ne ala. Örneğin sondajla suyu çıkarıp yalaklı bir çeşme yapabiliriz.</p><p>5. Mümkün olduğunca taneli yemden uzak durabiliriz. Böylece hem ayak ve mide hastalıklarından şikayetimiz azalır hem de hem de maliyeti düşürürüz. </p><p>6. Besiyi kendimiz yaparsak maliyet artar ve nakit akışı gecikir. 6-7 aylık buzağı satışı yapabiliyor olmamız gerekir. Tamaını değilse bile önemli bir kısmını bu yaşta elden çıkarabilirsek ne ala. Bunun için de sağlam bir ön araştırma lazım.</p><p>7. Irk seçimi çok önemli. Simmental gibi bol sütlü hayvanlardan uzak durmak bana mantıklı geliyor. Çünkü bol süt demek sağım ihtiyacı demek o da mastitis riski demek. Yine simental ve charolais gibi ırklar kaliteli yeme ihtiyaç duyan ya çok kaliteli mera yada kaliteli hazır yem bekleyen ırklardır. Yüksek canlı ağırlık artışı ve karkas randımanı daha çok kapalı besi işi gibi geliyor bana. Bize kötü şartları iyi değerlendirebilen düşük veya orta kaliteli yemle bol ve kaliteli et üreten ırklar gerekiyor. Ayrıca ırkın dayanıklı ve uzun ömürlü olması tercih sebebi. Sürü kabiliyeti ve annelik özelliği de eklendiğinde Angus, Hereford ve Limousin bence öne çıkıyor. </p><p>8. Hedefimizi netleştirmeliyiz. Benim aklımdaki model 6-7 aylık,kilo almaya müsait, sağlıklı hayvanlar üretip o yaşta elden çıkarmak.</p><p></p><p>Kusura bakmayın çok uzun yazdım ama benim de 2 yıldır aklımda böyle bir projr var. Köyün dibinde , elektriğe ve suya çok yakın, rüzgar yönüne dik meyilli, içinde gölgelik olabilecek 15 tane ceviz ağacı bulunan, 2 tarafı yüksek çalı ve ağaçlık kaplı, yolla birleşen tarafında ciddi kot farkıyla kuytuda kalan 35 dekar bir tarlam var. Çok verimli bir yer de değil. Ayrıca bir kaç yüz metre yakınında biri 13 biri 22 dekar iki tarlam daha var. Bu üçünü kullanarak bu işe girsem mi diyorum</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="soner2222, post: 1388542, member: 83988"] Bana pek mantıksız gelmiyor. Fakat bazı noktaları iyi belirlemek gerek. 1. Yetersiz mera ve yüksek yem maliyetlerine karşılık kendi tarlamızı çevirip yapay meraya dönüştürebiliriz. Hem de hastalıklardan korunmuş oluruz. 2. Ağır maliyetini mümkün olduğunca düşürmeliyiz. Yarı açık. Kuzeyi ve hakim rüzgar yönünü kapatan yüksek bir ahır iş görür. Hatta rüzgarı suyu ve karı iyi hesaplarsak sadece buzağılar için nir kapalı alan yetebilir. 3. Ağır mera ve kışlık kaba yem için ektiğimiz tarlanın içinde olursa emekten ve tutacaksak işçiden tasarruf anlamına gelebilir. Telle o tarlayı çevirebiliriz. Ayrıca tarlayı bölümlere ayırıp her bölmeyi telle çevirip. Belli aralıklarla hayvanları salabiliriz. Böylece sabah salmak akşam toplamak dışında günlük rutinimiz kalmaz hatta mevsimine göre toplamaaya gerek bile duymayabiliriz. Gübre yönetimi vs hariç tabii ki 4. Elektriğe yakın olmak çok önemli. Suyu da doğal yollardan temin emin edebilirsek ne ala. Örneğin sondajla suyu çıkarıp yalaklı bir çeşme yapabiliriz. 5. Mümkün olduğunca taneli yemden uzak durabiliriz. Böylece hem ayak ve mide hastalıklarından şikayetimiz azalır hem de hem de maliyeti düşürürüz. 6. Besiyi kendimiz yaparsak maliyet artar ve nakit akışı gecikir. 6-7 aylık buzağı satışı yapabiliyor olmamız gerekir. Tamaını değilse bile önemli bir kısmını bu yaşta elden çıkarabilirsek ne ala. Bunun için de sağlam bir ön araştırma lazım. 7. Irk seçimi çok önemli. Simmental gibi bol sütlü hayvanlardan uzak durmak bana mantıklı geliyor. Çünkü bol süt demek sağım ihtiyacı demek o da mastitis riski demek. Yine simental ve charolais gibi ırklar kaliteli yeme ihtiyaç duyan ya çok kaliteli mera yada kaliteli hazır yem bekleyen ırklardır. Yüksek canlı ağırlık artışı ve karkas randımanı daha çok kapalı besi işi gibi geliyor bana. Bize kötü şartları iyi değerlendirebilen düşük veya orta kaliteli yemle bol ve kaliteli et üreten ırklar gerekiyor. Ayrıca ırkın dayanıklı ve uzun ömürlü olması tercih sebebi. Sürü kabiliyeti ve annelik özelliği de eklendiğinde Angus, Hereford ve Limousin bence öne çıkıyor. 8. Hedefimizi netleştirmeliyiz. Benim aklımdaki model 6-7 aylık,kilo almaya müsait, sağlıklı hayvanlar üretip o yaşta elden çıkarmak. Kusura bakmayın çok uzun yazdım ama benim de 2 yıldır aklımda böyle bir projr var. Köyün dibinde , elektriğe ve suya çok yakın, rüzgar yönüne dik meyilli, içinde gölgelik olabilecek 15 tane ceviz ağacı bulunan, 2 tarafı yüksek çalı ve ağaçlık kaplı, yolla birleşen tarafında ciddi kot farkıyla kuytuda kalan 35 dekar bir tarlam var. Çok verimli bir yer de değil. Ayrıca bir kaç yüz metre yakınında biri 13 biri 22 dekar iki tarlam daha var. Bu üçünü kullanarak bu işe girsem mi diyorum [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
genç çiftçiler etırkı sığırcılık yapmalı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt