PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Gprs cihazıları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="aydinli" data-source="post: 1168257" data-attributes="member: 75306"><p>öncelikle üstadım , gprs değil gps cihazı dersek daha doğru olur. ben topcon markayı biliyorum ülkemizde john deere ve trimble(newholland) marka cihazlar da mevcut.</p><p></p><p>bu cihazların fiyatları hassasiyetlerine göre değişiyor , en hassası 2 cm ye kadar hata yapar diye satılıyor. topconda x25 ve x30 olmak üzere iki modeli var. mısır ekimi ve ara çapalama işi için mutlaka 2 cm hassasiyetindeki bir ürün almanız gerekiyor. o üründe herşeyi dahil aşağı yukarı 70.000 tl civarı bir paraya maal oluyor. (euro dolar kuruna göre değişiklik gösterir). direksiyon kontrolu otomatik oluyor. yani siz sadece hatbaşında traktöre müdahale ediyorsunuz. onun dışında herşey gps cihazında.</p><p></p><p>cihazı aldığınız zaman tüm tarla işlerinde kullanmanız mümkün oluyor. hatta öyle ki ekim yaparken kılavuz (markör) bile kullanmanıza gerek kalmıyor. evlek tutup ekim yapmanız bile mümkün oluyor. fiyatının dışında çok faydalı bir alet.</p><p></p><p>daha sorunuz varsa elimden geldiği kadar yanıtlamaya çalışırım.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aydinli, post: 1168257, member: 75306"] öncelikle üstadım , gprs değil gps cihazı dersek daha doğru olur. ben topcon markayı biliyorum ülkemizde john deere ve trimble(newholland) marka cihazlar da mevcut. bu cihazların fiyatları hassasiyetlerine göre değişiyor , en hassası 2 cm ye kadar hata yapar diye satılıyor. topconda x25 ve x30 olmak üzere iki modeli var. mısır ekimi ve ara çapalama işi için mutlaka 2 cm hassasiyetindeki bir ürün almanız gerekiyor. o üründe herşeyi dahil aşağı yukarı 70.000 tl civarı bir paraya maal oluyor. (euro dolar kuruna göre değişiklik gösterir). direksiyon kontrolu otomatik oluyor. yani siz sadece hatbaşında traktöre müdahale ediyorsunuz. onun dışında herşey gps cihazında. cihazı aldığınız zaman tüm tarla işlerinde kullanmanız mümkün oluyor. hatta öyle ki ekim yaparken kılavuz (markör) bile kullanmanıza gerek kalmıyor. evlek tutup ekim yapmanız bile mümkün oluyor. fiyatının dışında çok faydalı bir alet. daha sorunuz varsa elimden geldiği kadar yanıtlamaya çalışırım. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Gprs cihazıları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt