PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Gprs cihazıları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="unsal" data-source="post: 1176725" data-attributes="member: 26025"><p>İlk sorunuzu tam anlamamkla beraber sistem sunsekşlde calısyor. Mibzer cekmek istiyorsunuz once sisteme traktorunuz olculeriniz kayıtlı olması gerekiyor. Teker arası , yukseklik gibi) sonra ekipmanım calısma genişliği 4 lü mibzer diyelim 70 cm sıra arası 4x70:280 cm ekipman genişliği giriyorsunuz. Sonra ekeceginiz tarlanın bir sınırından manuel olaraktraktoru sürüyorsunu ( a-b çizgisi alma) ilk çizgiyi manuel olarak tanıttıktan sonra sistem size ekranda her mibzer hattının gecmesi gereken hat cizgilerini ciziyor. Siz traktoru tarla basınca o yizgiye yakın bir noktaya getiriyorsunuz ve ekranda tusa basıp uyduyu devreye sokuyorsunuz. Tarla sonuna gwlince aynı tusa basıp manuale alıp hidroliği kaldrııp sofor yeni hatta traktoru sokuyor ve tusa basıyor. Sistem bu mantıkla calısyor. Piyasada ki her distem hattı duzgun ip gibi ceker asıl kaliteyi ortaya cıkartan cekilen hattın yanına cekilan hattın mesafesidir. 70 sıra arası olguna göre amac 70 cm olmasıdır. Toprak hazırlıgı traktor direksiyorn hassasiyeti, ekipman traktore montaj pozisyonu buyuk etkenler bu 70 cm nin saglanmasında. </p><p>Engebeli araziden bahsedeceksek olurdak benim traktorde ustune catı montajı yapıldı. Ve receiver kafası oraya monte edildi. Arazi eğimimden kaynaklı hatkarda sapma yasamadım. </p><p>2 inci sorunuza gelince çapa ve ilaçlamada ben sorun yaşamadım. İlk yıl cors sistemi kullandım ama benim bulundugum bölgede data transferi cok saglıklı degil 3G olarak bende rtk baz istasyonu aldım. Simdi internet 3g ile işim yok istasyonumu kendi arazilerimde kullanıyorum. 3 parca olan arazimi hafıza aldım ab noktalarını verdim. Ekipmanı genişliğini girdigimde sistem hat cizgilerini ona göre ayrlıyor. Kayıtlı tarlanın ne avantajları var derseniz hat sayılarınız belli ektiginiz alan belli , her yıl aynı hatta ekim yapmayım 35 cm kaydırıp gelecek yıl iki sıra arasına kaydırma sansınız var. Gece gübreleme ilaçlama yapma sansınız var extra işçiye , adınlamaya el fenerine gerek duymadan.</p><p>Nh bildigim kadarıyla trimble ürünleri kullanıyor. Ama cok emin degilim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="unsal, post: 1176725, member: 26025"] İlk sorunuzu tam anlamamkla beraber sistem sunsekşlde calısyor. Mibzer cekmek istiyorsunuz once sisteme traktorunuz olculeriniz kayıtlı olması gerekiyor. Teker arası , yukseklik gibi) sonra ekipmanım calısma genişliği 4 lü mibzer diyelim 70 cm sıra arası 4x70:280 cm ekipman genişliği giriyorsunuz. Sonra ekeceginiz tarlanın bir sınırından manuel olaraktraktoru sürüyorsunu ( a-b çizgisi alma) ilk çizgiyi manuel olarak tanıttıktan sonra sistem size ekranda her mibzer hattının gecmesi gereken hat cizgilerini ciziyor. Siz traktoru tarla basınca o yizgiye yakın bir noktaya getiriyorsunuz ve ekranda tusa basıp uyduyu devreye sokuyorsunuz. Tarla sonuna gwlince aynı tusa basıp manuale alıp hidroliği kaldrııp sofor yeni hatta traktoru sokuyor ve tusa basıyor. Sistem bu mantıkla calısyor. Piyasada ki her distem hattı duzgun ip gibi ceker asıl kaliteyi ortaya cıkartan cekilen hattın yanına cekilan hattın mesafesidir. 70 sıra arası olguna göre amac 70 cm olmasıdır. Toprak hazırlıgı traktor direksiyorn hassasiyeti, ekipman traktore montaj pozisyonu buyuk etkenler bu 70 cm nin saglanmasında. Engebeli araziden bahsedeceksek olurdak benim traktorde ustune catı montajı yapıldı. Ve receiver kafası oraya monte edildi. Arazi eğimimden kaynaklı hatkarda sapma yasamadım. 2 inci sorunuza gelince çapa ve ilaçlamada ben sorun yaşamadım. İlk yıl cors sistemi kullandım ama benim bulundugum bölgede data transferi cok saglıklı degil 3G olarak bende rtk baz istasyonu aldım. Simdi internet 3g ile işim yok istasyonumu kendi arazilerimde kullanıyorum. 3 parca olan arazimi hafıza aldım ab noktalarını verdim. Ekipmanı genişliğini girdigimde sistem hat cizgilerini ona göre ayrlıyor. Kayıtlı tarlanın ne avantajları var derseniz hat sayılarınız belli ektiginiz alan belli , her yıl aynı hatta ekim yapmayım 35 cm kaydırıp gelecek yıl iki sıra arasına kaydırma sansınız var. Gece gübreleme ilaçlama yapma sansınız var extra işçiye , adınlamaya el fenerine gerek duymadan. Nh bildigim kadarıyla trimble ürünleri kullanıyor. Ama cok emin degilim. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Gprs cihazıları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt