PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Gübre fiyatları hk.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1412964" data-attributes="member: 59451"><p>Anadoluda 300 kg iyi sene ortalamasıdır, bu yıl 50-60-70 kilo aldı bazı bölgeler buğdayı, tek bir damla yağmur düşmeyen yerler var, kuraklık oranları belli oldu devlet destek açıklamıştı, verim kaybı oranları bölgelere mahallelere göre yüzde 75 mi ararsın yüzde 65 mi 45 mi, hepsi tespit edildi, bişeyler açıkladılar kayba göre verecekler artık...</p><p></p><p>Dolar 9,22 oldu gidiyor kimse durduramıyor, bu yıl 10 lira göreceğiz öyle 2022 ye gireceğiz anlaşılan.</p><p></p><p>Bagfaş kapanmıştı tekrar açıldı üretim yapıyor</p><p></p><p>Fakat dünya genelinde hammadde bile bulup getirmek üretim yapmak zor artık bu şartlarda gübre hiç durmaz..</p><p></p><p>bütün dünya gübresiz tarıma döneceğiz, bulamayınca ne yapacaksın, üretim düşecek ama azda olsa üretilen ve işeleneni vatandaş marketlerde tanzim satışlarda kuyrukta bekler alır, yada bulamayabilirde, ama tabi herşeyin tanzimi olmaz, gübre tanzim satış yapabilirlermi düşünün.</p><p></p><p>ingilterede benzin bulunmaması tedarik sıkıntısından, tanzim satışta yapamadılar olmayınca neyi satacak kim alacak, ilk büyük ekonomilerde başlar böyle durumlar, gübre gibi mallarda fiyat artışları başlar, ordan gaz alacanda öbür taraftan fosfor getirecen her şey olacak gübre yapacan, bu işler böyle, arkası gelecek sıkıntıların, yiyecek ulaşım ısınma herşey çok problemli çok sıkıntılı olabilir.</p><p></p><p>hele bizde dolar yukarı yukarı gittikçe olmaması imkansız, üreticide malını değerinde sattım diye yanılır, aslında bu şartlarda değerini bulup satması imkansız, sürekli sattığı değersiz, aldığı girdiler masraflar yukarı demek olacaktır.</p><p></p><p> ürtime bir arayıda üreticiler verse bedavaya üretmese fena olmaz sanki, nasılsa zarar etmiycek evet ama kazanmıycak olduktan sonra üretime devam etmenin ne anlamı kalacakki, ithalatı yapmayı iyi beceriyoruz bizim ülke aç kalmaz nasılsa herşeyin tedarik zinciri kırılsa dünyanın kıyısından köşesinden herbişeyi bulur alır getirirler afiyetlede yeriz tüketiriz, borç stoğumuz artar, olsun borç yiyen kesesinden yer keseyi öteye götürmüyor ya kimse, varsın kese borç dolu olsun onuda öteye götüren yok, borcu verende bile bile veriyor nasılsa, battı balık yan gider yapmak lazım bazen.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1412964, member: 59451"] Anadoluda 300 kg iyi sene ortalamasıdır, bu yıl 50-60-70 kilo aldı bazı bölgeler buğdayı, tek bir damla yağmur düşmeyen yerler var, kuraklık oranları belli oldu devlet destek açıklamıştı, verim kaybı oranları bölgelere mahallelere göre yüzde 75 mi ararsın yüzde 65 mi 45 mi, hepsi tespit edildi, bişeyler açıkladılar kayba göre verecekler artık... Dolar 9,22 oldu gidiyor kimse durduramıyor, bu yıl 10 lira göreceğiz öyle 2022 ye gireceğiz anlaşılan. Bagfaş kapanmıştı tekrar açıldı üretim yapıyor Fakat dünya genelinde hammadde bile bulup getirmek üretim yapmak zor artık bu şartlarda gübre hiç durmaz.. bütün dünya gübresiz tarıma döneceğiz, bulamayınca ne yapacaksın, üretim düşecek ama azda olsa üretilen ve işeleneni vatandaş marketlerde tanzim satışlarda kuyrukta bekler alır, yada bulamayabilirde, ama tabi herşeyin tanzimi olmaz, gübre tanzim satış yapabilirlermi düşünün. ingilterede benzin bulunmaması tedarik sıkıntısından, tanzim satışta yapamadılar olmayınca neyi satacak kim alacak, ilk büyük ekonomilerde başlar böyle durumlar, gübre gibi mallarda fiyat artışları başlar, ordan gaz alacanda öbür taraftan fosfor getirecen her şey olacak gübre yapacan, bu işler böyle, arkası gelecek sıkıntıların, yiyecek ulaşım ısınma herşey çok problemli çok sıkıntılı olabilir. hele bizde dolar yukarı yukarı gittikçe olmaması imkansız, üreticide malını değerinde sattım diye yanılır, aslında bu şartlarda değerini bulup satması imkansız, sürekli sattığı değersiz, aldığı girdiler masraflar yukarı demek olacaktır. ürtime bir arayıda üreticiler verse bedavaya üretmese fena olmaz sanki, nasılsa zarar etmiycek evet ama kazanmıycak olduktan sonra üretime devam etmenin ne anlamı kalacakki, ithalatı yapmayı iyi beceriyoruz bizim ülke aç kalmaz nasılsa herşeyin tedarik zinciri kırılsa dünyanın kıyısından köşesinden herbişeyi bulur alır getirirler afiyetlede yeriz tüketiriz, borç stoğumuz artar, olsun borç yiyen kesesinden yer keseyi öteye götürmüyor ya kimse, varsın kese borç dolu olsun onuda öteye götüren yok, borcu verende bile bile veriyor nasılsa, battı balık yan gider yapmak lazım bazen. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Gübre fiyatları hk.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt