PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Sulama Ekipmanları
Gübreleme Tankı Sorununa Yardım
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ofas" data-source="post: 1032088" data-attributes="member: 20560"><p>[MENTION=74139]KüreLee[/MENTION] abi dikey ve yatay gübre tankım var. Yataylarda bu tür sıkıntılar yaşamadım ama dikey olanda benzer şikayetleri bende yaşadım. Gelelim çözüm önerilerime .</p><p>Dikey gübre tankında bilindiği üzere su girişi, gübreli su çıkışı ve bir de vantuz diye tabir ettiğiniz hava çıkış yeri var. Mantık tank içine su bir taraftan girip diğer taraftan gübre karışımı ile çıkacak. Sisteme verilen su bittiğinde tank içindeki son kalan suda sisteme akıp tank boşalacak. Siz gübre koyunca tank içinde kalan havanın tahliyesi içinde bu sibop benzeri parça eklenmiş. </p><p></p><p>Bu sistemin sağlıklı çalışması için suyun giriş noktasındaki basıncın çıkış noktasındaki basınçtan fazla olması gerekir. Bunu sağlayabilmek için bahsettiğiniz spiral su giriş ve gübreli çıkış borularının sisteme suyu taşıyan borulara bağlantı noktaları arasında bir vana olmalı. Bu vana kısıldıkça sisteme daha zor giden basınçlı su tank içerisinden dolaşacaktır buda gübreye karışacağından amaç gerçekleşmiş olacak. </p><p></p><p>Şimdi soruların çözümüne geçebiliriz.</p><p></p><p>- Eğer her seferinde tank içerisindeki havayı kapaktan tahliye ederseniz vantuz dediğiniz alete gerek kalmayabilir. Peki bu nasıl olacak? Tanka gübreyi koydunuz. Sisteme suyu verdiniz tank su ile dolacak su giriş ve çıkışlarında vanalar var ( olmalı ) tank tamamen su ile dolana kadar beklenir. Dolduktan sonra bu iki vana kapatılır ve tank kapağı kapatılır. Ama bu her seferinde yapılmalı, eğer elektrikli pompa varsa elektrik gidip geldiğinde tekrar otomatik çalışıyorsa tank yine boşalacak ve içi hava ile dolacaktır ve bu sirkülasyonu engelleyebilir. Dikkat edilmeli. Vantuz dediğiniz yerden suyun çıkması için biri ana bir tali sebep var. Ana sebep bu parçadaki contanın hava bittikten sonra suyun basınçla alttan itmesine rağmen yeterince sağlıklı çalışmaması sonucu su kaçırır. Tali dediğim sebep ise basıncın yeterli olmaması. Eğer basınç yeterli ise ve su kaçıyor ise bu parça sistem çalışırken biraz kurcalanır eğer su kaçırmaya devam ediyorsa parça yada conta değiştirilerek sorun çözülür.</p><p></p><p>- Tankı yatık kullanarak sorun büyük ölçüde çözülür. Eğer yatırdığınızda su çıkışı altta olursa gübre daha çabuk sisteme aktarılacaktır. Böylece boruların katlanması problemide aşılır. ben bu şekilde çözüm buldum. </p><p></p><p>- Giriş çıkış arasındaki çap farkı dikey olanda değil ama ( bende olan ) yatay tankta bu şekilde ayarlanmış. Sizde bu ayarlı değilse hat üzerine takılan vana yardımı ile bu basınç ayarlanabilir.</p><p></p><p>- Gübrenin sisteme aktarılması ayarladığınız basınca bağlıdır. Yapılan ayara bağlı olmakla beraber yarım saatte tanktaki gübre bitebilir.</p><p></p><p>Açıklama yeterli değilse devam edebilirim. Kolay gelsin.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ofas, post: 1032088, member: 20560"] [MENTION=74139]KüreLee[/MENTION] abi dikey ve yatay gübre tankım var. Yataylarda bu tür sıkıntılar yaşamadım ama dikey olanda benzer şikayetleri bende yaşadım. Gelelim çözüm önerilerime . Dikey gübre tankında bilindiği üzere su girişi, gübreli su çıkışı ve bir de vantuz diye tabir ettiğiniz hava çıkış yeri var. Mantık tank içine su bir taraftan girip diğer taraftan gübre karışımı ile çıkacak. Sisteme verilen su bittiğinde tank içindeki son kalan suda sisteme akıp tank boşalacak. Siz gübre koyunca tank içinde kalan havanın tahliyesi içinde bu sibop benzeri parça eklenmiş. Bu sistemin sağlıklı çalışması için suyun giriş noktasındaki basıncın çıkış noktasındaki basınçtan fazla olması gerekir. Bunu sağlayabilmek için bahsettiğiniz spiral su giriş ve gübreli çıkış borularının sisteme suyu taşıyan borulara bağlantı noktaları arasında bir vana olmalı. Bu vana kısıldıkça sisteme daha zor giden basınçlı su tank içerisinden dolaşacaktır buda gübreye karışacağından amaç gerçekleşmiş olacak. Şimdi soruların çözümüne geçebiliriz. - Eğer her seferinde tank içerisindeki havayı kapaktan tahliye ederseniz vantuz dediğiniz alete gerek kalmayabilir. Peki bu nasıl olacak? Tanka gübreyi koydunuz. Sisteme suyu verdiniz tank su ile dolacak su giriş ve çıkışlarında vanalar var ( olmalı ) tank tamamen su ile dolana kadar beklenir. Dolduktan sonra bu iki vana kapatılır ve tank kapağı kapatılır. Ama bu her seferinde yapılmalı, eğer elektrikli pompa varsa elektrik gidip geldiğinde tekrar otomatik çalışıyorsa tank yine boşalacak ve içi hava ile dolacaktır ve bu sirkülasyonu engelleyebilir. Dikkat edilmeli. Vantuz dediğiniz yerden suyun çıkması için biri ana bir tali sebep var. Ana sebep bu parçadaki contanın hava bittikten sonra suyun basınçla alttan itmesine rağmen yeterince sağlıklı çalışmaması sonucu su kaçırır. Tali dediğim sebep ise basıncın yeterli olmaması. Eğer basınç yeterli ise ve su kaçıyor ise bu parça sistem çalışırken biraz kurcalanır eğer su kaçırmaya devam ediyorsa parça yada conta değiştirilerek sorun çözülür. - Tankı yatık kullanarak sorun büyük ölçüde çözülür. Eğer yatırdığınızda su çıkışı altta olursa gübre daha çabuk sisteme aktarılacaktır. Böylece boruların katlanması problemide aşılır. ben bu şekilde çözüm buldum. - Giriş çıkış arasındaki çap farkı dikey olanda değil ama ( bende olan ) yatay tankta bu şekilde ayarlanmış. Sizde bu ayarlı değilse hat üzerine takılan vana yardımı ile bu basınç ayarlanabilir. - Gübrenin sisteme aktarılması ayarladığınız basınca bağlıdır. Yapılan ayara bağlı olmakla beraber yarım saatte tanktaki gübre bitebilir. Açıklama yeterli değilse devam edebilirim. Kolay gelsin. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Sulama Ekipmanları
Gübreleme Tankı Sorununa Yardım
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt