PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Güncel Buğday Fiyatları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1417071" data-attributes="member: 59451"><p>Dönüyoruz dolaşıyoruz hasat zamanı neden ürün alım fiyatları artırılmadı noktasına geliyoruz, ama icraat sahipleri bu noktaya hasat zamanı gelemediği gibi şimdide gelemiyor.</p><p></p><p>Çok zor bir durum, ekonomi yönetimi ile yani ekonominin stratejisini belirleyen Hazine ve Maliye bakanlığındakiler, diğer bakanlıkların yürüttüğü politikalar ile uyumlu olacak bir strateji ile ekonomi modeli denemedikleri ortada, yani hazine ve maliye sadece kendini kurtaracak modellemelerle ekonomiyi yürütmeye kalkıyorlar, diğerlerinde sorun olursa direk hazineye yük olacak icraatlar devreden çıkarılamıyor...üstelik piyasalarda fiyat kargaşası maliyet kar zarar hesabı şaşıyor, onuda geçtim sürdürülebilir ekonomi için üretim devam edemiyor, yada eksik yarım devam ediyor.</p><p></p><p> Sürdürülebilir olmaktan çıkan modellemeler hangi şeytanın aklına hizmetle devreye alınıyorsa, örneğin tarımda işini tıkır tıkır yapan insanların ekmesi dikmesi hasat etmesinde büyük sıkıntılar yaşatmakta ve üretim kayıpları gelir kayıpları beraberinde getirmekte, birilerinin kendini kurtaracak ekonomi modellemelerini denemede ustalaştıkları kesin, giderekte bu ustalık yerleşti ve bunun sonucudurki pek çok sektörde üretim yapan iş yapan kesimler bitik, örneğin üretici artık tıkır tıkır yaptığı işini çeviremez noktada, çevirdiği işi verimli olmaktan çıkma noktasında, kazanmaktan çok zarar etmemeyi hesaplamaktan başı dönmüş hayattan bıkmış durumda.</p><p></p><p></p><p>Geçekleri doğruyu görmek lazım, biran öce ekonomi strateji planlama işleri kimlerin kontrolündeyse doğru adres buralardaki modelleme sahipleri ortaya çıkmalı ve bunların neden böyle yeni ekonomi modeli denedikleri, ne yaptıkları hangi şeytanın aklına uydukları vs.. hepsi ortaya dökülmeli, hani fiyat istikrarı bu modellemenizde nerede diye sormalı, yoksa tarım sektörü birbirini yer, sanayi birbirini yer, ekonomi ve hazinedekiler köşesinde seyreder, böyle şey olmaz.Onlar insan bu taraftaki milet gavur evladımı ki doluya koy boş almaz boşa koy dolmaz hesabı anladığı bildiği işin içinden çıkamaz noktaya getiriliyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1417071, member: 59451"] Dönüyoruz dolaşıyoruz hasat zamanı neden ürün alım fiyatları artırılmadı noktasına geliyoruz, ama icraat sahipleri bu noktaya hasat zamanı gelemediği gibi şimdide gelemiyor. Çok zor bir durum, ekonomi yönetimi ile yani ekonominin stratejisini belirleyen Hazine ve Maliye bakanlığındakiler, diğer bakanlıkların yürüttüğü politikalar ile uyumlu olacak bir strateji ile ekonomi modeli denemedikleri ortada, yani hazine ve maliye sadece kendini kurtaracak modellemelerle ekonomiyi yürütmeye kalkıyorlar, diğerlerinde sorun olursa direk hazineye yük olacak icraatlar devreden çıkarılamıyor...üstelik piyasalarda fiyat kargaşası maliyet kar zarar hesabı şaşıyor, onuda geçtim sürdürülebilir ekonomi için üretim devam edemiyor, yada eksik yarım devam ediyor. Sürdürülebilir olmaktan çıkan modellemeler hangi şeytanın aklına hizmetle devreye alınıyorsa, örneğin tarımda işini tıkır tıkır yapan insanların ekmesi dikmesi hasat etmesinde büyük sıkıntılar yaşatmakta ve üretim kayıpları gelir kayıpları beraberinde getirmekte, birilerinin kendini kurtaracak ekonomi modellemelerini denemede ustalaştıkları kesin, giderekte bu ustalık yerleşti ve bunun sonucudurki pek çok sektörde üretim yapan iş yapan kesimler bitik, örneğin üretici artık tıkır tıkır yaptığı işini çeviremez noktada, çevirdiği işi verimli olmaktan çıkma noktasında, kazanmaktan çok zarar etmemeyi hesaplamaktan başı dönmüş hayattan bıkmış durumda. Geçekleri doğruyu görmek lazım, biran öce ekonomi strateji planlama işleri kimlerin kontrolündeyse doğru adres buralardaki modelleme sahipleri ortaya çıkmalı ve bunların neden böyle yeni ekonomi modeli denedikleri, ne yaptıkları hangi şeytanın aklına uydukları vs.. hepsi ortaya dökülmeli, hani fiyat istikrarı bu modellemenizde nerede diye sormalı, yoksa tarım sektörü birbirini yer, sanayi birbirini yer, ekonomi ve hazinedekiler köşesinde seyreder, böyle şey olmaz.Onlar insan bu taraftaki milet gavur evladımı ki doluya koy boş almaz boşa koy dolmaz hesabı anladığı bildiği işin içinden çıkamaz noktaya getiriliyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Güncel Buğday Fiyatları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt