PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Güncel Buğday Fiyatları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="kaynari" data-source="post: 963891" data-attributes="member: 57777"><p><strong>Ynt: Güncel Buğday Fiyatları</strong></p><p></p><p></p><p>Devlet bugüne kadar (kimi hükümet oy için kimi hükümet destek için) hububat fiyatını açıklamasıyla beraber süreklide alım yapması bunun doğru bir şey olduğu anlamına gelmez. Bu ülkede sadece mazot değil bütün enerji fiyatları yüksektir. Bu fiyatların yüksek olması konusunda devlete her türlü eleştiri yapılır ama asla devlet bana enerjiyi yüksek veriyorsa benim ürettiğim ürüne taban fiyat vermek zorunda diye bir eleştiri olamaz</p><p>Sadece çiftçi değil, bütün sektörler mazotu, benzini yüksek fiyattan alıyorlar o zaman bütün sektörle ilgili taban fiyatları devlet açıklasın hatta alımları devlet bizzat yapsın, diğer sektörde çalışanların suçu nedir? Yada domates üreticinin ne suçu var oda aynı fiyattan mazot kullanıyor</p><p>30 yıldır bu ülkede hemen hemen bütün partiler tek başına yada koalisyonla iktidara geldi, çiftçi hiçbir hükümetten memnun olmadı, hiçbir hükümet çiftçinin istediği tarzda bir hükümet olmayı başaramadılar bunun nedeni sadece hükümet değildir hükümet kadarda çiftçide sorumludur. Çiftçi ben ne üretirsem üretiyim ürettiğim herşeyi devlet alsın mantığında hareket etti, devlette oy uğruna yada çiftçiye destek olsun diye ürettiği ürünleri almaya çalıştı ama bunun doğru olmadığını devlet görmeye başladı </p><p>Bu sistemin devam etme şansı yok, eğer bu ülkenin çiftçisi diğer ülkelerle rekabet etmek istiyorsa devlet asli görevini yapması gerekiyor, devletin asli görevide taban fiyat vermek değil, girdi maliyetlerinin aşağıya çekmek, Üretimi artırıcı çalışmalar yapmasıdır.</p><p></p><p>2001 yılında Dolar kurunun 680 Bin TL den 1.700.000 gitmesinin en büyük sebebi devletin uyguladığı sepet kur sistemidir yani günlük kurun devlet tarafından belirlenmesinden kaynaklandı, bedelinide bu millet ağır bir şekilde ödedi</p><p>Bana göre Devletin yapması gereken en önemli iki şey</p><p>1-Tahıl borsasının bütün yurda yayılması vede etkin bir şekilde kullanılması (Fiyat ve üretim istikrarı için)</p><p>2-İl ve ilçe tarım müdürlüklerinin yeniden yapılandırılması</p><p></p><p>Yoksa Devletin taban fiyat verdiği vede alım yaptığı sistemin devamı isteyerek ona göre oy kullanacaksak daha çok hükümet değiştiririz. Her gelende Demirel gibi dün altını çizin dediysek bugün üstünü çizin der dururlar</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kaynari, post: 963891, member: 57777"] [b]Ynt: Güncel Buğday Fiyatları[/b] Devlet bugüne kadar (kimi hükümet oy için kimi hükümet destek için) hububat fiyatını açıklamasıyla beraber süreklide alım yapması bunun doğru bir şey olduğu anlamına gelmez. Bu ülkede sadece mazot değil bütün enerji fiyatları yüksektir. Bu fiyatların yüksek olması konusunda devlete her türlü eleştiri yapılır ama asla devlet bana enerjiyi yüksek veriyorsa benim ürettiğim ürüne taban fiyat vermek zorunda diye bir eleştiri olamaz Sadece çiftçi değil, bütün sektörler mazotu, benzini yüksek fiyattan alıyorlar o zaman bütün sektörle ilgili taban fiyatları devlet açıklasın hatta alımları devlet bizzat yapsın, diğer sektörde çalışanların suçu nedir? Yada domates üreticinin ne suçu var oda aynı fiyattan mazot kullanıyor 30 yıldır bu ülkede hemen hemen bütün partiler tek başına yada koalisyonla iktidara geldi, çiftçi hiçbir hükümetten memnun olmadı, hiçbir hükümet çiftçinin istediği tarzda bir hükümet olmayı başaramadılar bunun nedeni sadece hükümet değildir hükümet kadarda çiftçide sorumludur. Çiftçi ben ne üretirsem üretiyim ürettiğim herşeyi devlet alsın mantığında hareket etti, devlette oy uğruna yada çiftçiye destek olsun diye ürettiği ürünleri almaya çalıştı ama bunun doğru olmadığını devlet görmeye başladı Bu sistemin devam etme şansı yok, eğer bu ülkenin çiftçisi diğer ülkelerle rekabet etmek istiyorsa devlet asli görevini yapması gerekiyor, devletin asli görevide taban fiyat vermek değil, girdi maliyetlerinin aşağıya çekmek, Üretimi artırıcı çalışmalar yapmasıdır. 2001 yılında Dolar kurunun 680 Bin TL den 1.700.000 gitmesinin en büyük sebebi devletin uyguladığı sepet kur sistemidir yani günlük kurun devlet tarafından belirlenmesinden kaynaklandı, bedelinide bu millet ağır bir şekilde ödedi Bana göre Devletin yapması gereken en önemli iki şey 1-Tahıl borsasının bütün yurda yayılması vede etkin bir şekilde kullanılması (Fiyat ve üretim istikrarı için) 2-İl ve ilçe tarım müdürlüklerinin yeniden yapılandırılması Yoksa Devletin taban fiyat verdiği vede alım yaptığı sistemin devamı isteyerek ona göre oy kullanacaksak daha çok hükümet değiştiririz. Her gelende Demirel gibi dün altını çizin dediysek bugün üstünü çizin der dururlar [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
Güncel Buğday Fiyatları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt