PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Güncel Gübre Fiyatları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1444496" data-attributes="member: 59451"><p>%25 verim artışı meselesine gelince</p><p></p><p> Sulu tarımda bunu yapmanız mümkün, genel olarak tüm taban gübresi ve üst gübre fiyatlandırması son 2 yıldır bu şekilde absürd, verim srtışı için kullanılan tüm gübrelere bahsettiğim şekilde fazla fazla ödediğiniz parlar zaten verim artışına gidiyor, geriye ne kalıyorki? hiçbişey.</p><p></p><p> Diyelim taban gübresini mecbur kullandınız, üre üst gübresi malum azot, bitkinin gelişimi için yararlı, kullanmayınca gelişmiyormu?, üreyi kullanınca %25 verim artışı her yerde olmaz, bizim gibi step iklimi hakim ülkede hele hiç olmaz, olsun farzediyorum yüzde 20, ortalama ülke geneli oda olmazda, 11470 liradan kullandığınızda bunu tarlaya atma masrafınızla zaten kafadan yüzde 10 unu masraf ettiğiniz gerçeğini esgeçemeyiz, hatta verim düşük yerlerde üreyi kullansanızda toplam verime faydasının, yani artışın yüze 15 ine ulaşan masraf demektir bu fiyatlar, geriye yüzde 5-10 için değmez.</p><p></p><p> 10 ton ürede 15 binTl lik hammadde kullanımı yok, hadi olsun diyelim hesaplayalım, 15 binde fabrika işçilik makine çalıştı etti tüm giderleri ile fabrikaya maliyet işletme giderleriyle 30 bin, patronada para kazandıracak işletme kazanacak bayi kazanacak, koyduk kazançlarını yüzde yüz 30 maliyete 30 ilave ettik oldumu 10 ton gübre 60 bin satış fiyatı, haa bu yetmedi satış fiyatı çok olursa daha çok kazanılır piyasada malı yüksek satacak biyer buldukmu 11470 fiyattan, hani küsüratlı olacakki tam olsun.</p><p></p><p> Buna göre şu olurdu, 6 liradan alan, hadi nakliyesiyle 6500 liradan alan üretici verim artışının yüzde 10 nunu üre gübresine ve tarlaya atma maliyetine vermiş olurdu, % 20 verim artışını yakalarsada bi yüzde 10 da kendisi kazanmış olurdu, güncel ürün fiyatlarıyla bu ancak böyle olabilirdi.</p><p></p><p> Fakat bizim gibi step iklimine sahip bir ülkede yüzde 60-70 tarım arazisinde böyle olacakken, ancak yüzde 20-30 tarım arazisinde % 25 verim artışı artı belki biraz daha fazla olma ihtimali var, yani bu durumda 11470 liradan kullananla kullanmayan arasında fark uğraşmaya değmeyecek fark oluyor, 6 lira 6,5 lira olursa uğraşırım, değilse bu fiyatlar kurtarmaz.</p><p></p><p> Geçen yıl kullanmadım, sadece sıvı gübre kullandım, verimde kayıp olmadı, belki üst gübresi kullansam yüzde 10 daha fazla alırmıydım bilemiyorum ama kalitede zaten fark oldu daha kaliteli en düşük 14 protein buğday, 14,5 proteinli buğdaylarım oldu.</p><p></p><p> Boludan bir gençle tanıştım yenilerde, Boludaki dedemden kalan yerleri bakıyorum, abi bu fiyatlara ben kullanmam üst gübreleri kafayı yemedim henüz diyor, sıvı kullanıyorum çok harika benimde 14 proteinden aşağı gelen olmadı, millet sıraya girdi ne ekiyon ne yapıyonda böyle güzel oluyor diyerek bayıldılar peşimden ayrılmadılar, ektiğim buğdaylarıda 10 liradan tohumluk sattım hemen harmandan sonra, benim pahalı gübreyle işim olmaz abi atanlarıda görüyuruz yazık günahtır diyor, gençsin ama hesabını bilmen güzel olmuş dedim devam et seni desteklyorum doğru yoldasın, üreticilik masraf işi, dikkatli olman en güzeli diyorum.Kazandığını götürüp vermenin anlamı izahı yok.</p><p></p><p> Geçen yıl bu gençle aynı kafada kazandık, kazandığımızı bu piyasa yamyamlarına kaptırırmıyız hiç, sermayeyi kediye yükledikten sonra bu işleri hiç yapmam daha iyi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1444496, member: 59451"] %25 verim artışı meselesine gelince Sulu tarımda bunu yapmanız mümkün, genel olarak tüm taban gübresi ve üst gübre fiyatlandırması son 2 yıldır bu şekilde absürd, verim srtışı için kullanılan tüm gübrelere bahsettiğim şekilde fazla fazla ödediğiniz parlar zaten verim artışına gidiyor, geriye ne kalıyorki? hiçbişey. Diyelim taban gübresini mecbur kullandınız, üre üst gübresi malum azot, bitkinin gelişimi için yararlı, kullanmayınca gelişmiyormu?, üreyi kullanınca %25 verim artışı her yerde olmaz, bizim gibi step iklimi hakim ülkede hele hiç olmaz, olsun farzediyorum yüzde 20, ortalama ülke geneli oda olmazda, 11470 liradan kullandığınızda bunu tarlaya atma masrafınızla zaten kafadan yüzde 10 unu masraf ettiğiniz gerçeğini esgeçemeyiz, hatta verim düşük yerlerde üreyi kullansanızda toplam verime faydasının, yani artışın yüze 15 ine ulaşan masraf demektir bu fiyatlar, geriye yüzde 5-10 için değmez. 10 ton ürede 15 binTl lik hammadde kullanımı yok, hadi olsun diyelim hesaplayalım, 15 binde fabrika işçilik makine çalıştı etti tüm giderleri ile fabrikaya maliyet işletme giderleriyle 30 bin, patronada para kazandıracak işletme kazanacak bayi kazanacak, koyduk kazançlarını yüzde yüz 30 maliyete 30 ilave ettik oldumu 10 ton gübre 60 bin satış fiyatı, haa bu yetmedi satış fiyatı çok olursa daha çok kazanılır piyasada malı yüksek satacak biyer buldukmu 11470 fiyattan, hani küsüratlı olacakki tam olsun. Buna göre şu olurdu, 6 liradan alan, hadi nakliyesiyle 6500 liradan alan üretici verim artışının yüzde 10 nunu üre gübresine ve tarlaya atma maliyetine vermiş olurdu, % 20 verim artışını yakalarsada bi yüzde 10 da kendisi kazanmış olurdu, güncel ürün fiyatlarıyla bu ancak böyle olabilirdi. Fakat bizim gibi step iklimine sahip bir ülkede yüzde 60-70 tarım arazisinde böyle olacakken, ancak yüzde 20-30 tarım arazisinde % 25 verim artışı artı belki biraz daha fazla olma ihtimali var, yani bu durumda 11470 liradan kullananla kullanmayan arasında fark uğraşmaya değmeyecek fark oluyor, 6 lira 6,5 lira olursa uğraşırım, değilse bu fiyatlar kurtarmaz. Geçen yıl kullanmadım, sadece sıvı gübre kullandım, verimde kayıp olmadı, belki üst gübresi kullansam yüzde 10 daha fazla alırmıydım bilemiyorum ama kalitede zaten fark oldu daha kaliteli en düşük 14 protein buğday, 14,5 proteinli buğdaylarım oldu. Boludan bir gençle tanıştım yenilerde, Boludaki dedemden kalan yerleri bakıyorum, abi bu fiyatlara ben kullanmam üst gübreleri kafayı yemedim henüz diyor, sıvı kullanıyorum çok harika benimde 14 proteinden aşağı gelen olmadı, millet sıraya girdi ne ekiyon ne yapıyonda böyle güzel oluyor diyerek bayıldılar peşimden ayrılmadılar, ektiğim buğdaylarıda 10 liradan tohumluk sattım hemen harmandan sonra, benim pahalı gübreyle işim olmaz abi atanlarıda görüyuruz yazık günahtır diyor, gençsin ama hesabını bilmen güzel olmuş dedim devam et seni desteklyorum doğru yoldasın, üreticilik masraf işi, dikkatli olman en güzeli diyorum.Kazandığını götürüp vermenin anlamı izahı yok. Geçen yıl bu gençle aynı kafada kazandık, kazandığımızı bu piyasa yamyamlarına kaptırırmıyız hiç, sermayeyi kediye yükledikten sonra bu işleri hiç yapmam daha iyi. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Güncel Gübre Fiyatları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt